SrbijaSpace

3 glavne činjenice koje treba imati u vidu prilikom selidbe firme

3 glavne činjenice koje treba imati u vidu prilikom selidbe firme
12
Dec-21

3 glavne činjenice koje treba imati u vidu prilikom selidbe firme (307)

Objavljeno: 12/Dec/2021, Anđelka Pavlović

Svaka selidba zahteva detaljnu pripremu. Bilo da se selite u novi dom, novi grad ili menjate poslovni prostor treba isplanirati dosta detalja kako bi taj proces protekao sa što manje stresa. Zašto kažemo što manje stresa? Zato što ga je nemoguće potpuno isključiti, ali možemo urediti i preduprediti mnogo stvari kako bi stres sveli na minimum.

Premeštanje firme, radnje ili predstavništva podrazumeva dosta posla. Bez obzira na veličinu kompanije, broj zaposlenih selidba se mora isplanirati mesec, dva unapred kako ne bi trepeo ni posao ni klijenti.


Selidba firme
 

Naravno pre nego što se preselite, važno je biti uveren da će nova lokacija ispuniti sva očekivanja i prioritete i da li će se isplatiti na duže staze. Svakom preduzeću je važan profit i svi rashodi moraju biti opravdani. Selidba firme se ne dešava često, pa zato treba razmisliti da se prilikom selidbe angažuju profesionalci.

Angažovanje firme koja se bavi organizacijom selidbi će u ovom slučaju biti izuzetno opravdan potez. Imajte u vidu da često firme koje se bave selidbama  vrše besplatnu procenu selidbe. Dakle, oni pošalju radnike kod vas koji će na terenu proceniti koliko bi vaša selidba koštala i kako bi je organizovali. Daje vam procenu troškova, što ne znači da ste u obavezi da prihvatite ponudu.

A sada da vidimo koje su to 3 glavne činjenice koje treba imati u vidu prilikom selidbe fime:


1. Budžet koji je firma izdvojila za selidbu


Najčešći razlozi zbog kojih se firma preseljava odnosno menja poslovni prostor i adresa firme je novac dakle jeftini zakup ili bolja lokacija za obavljanje posla kojim se bavite. Što se tiče budžeta za selidbu, planiranje troškova od samog početka je od suštinskog značaja. Morate dosta stvari uzeti u obzir. Pre svega koje vrste usluge preseljenja je potrebno.


Selidba firme
 

Da li postoji neka oprema koja zahteva specijalni pristup, odnosno rukovanje? Da li nosite nameštaj, koliko ima demontaže, pa ponovne montaže određene opreme ili nameštaja, polica i slično. Ako je ovo slučaj nemojte selidbu obavljati samostalno, pomoću zaposlenih već se opredeliti za korišćenje profesionalne i stručne usluge. Kada preseljavate firmu na novu lokaciju to znači da možete na potpuno nov način kreirati novi poslovni prostor.

Shvatite selidbu kao način da budete kreativni.

Oslušnite i stav zaposlenih, svako ima svoj stav o dizajniranju svog kutka odnosno radnog mesta. Dakle ako ste usvojili budžet za selidbu, preporuka da unajmite kompaniju koja se bavi selidbama će biti potpuno opravdana. Oni će umesto vas obaviti pakovanje, doneti svu potrebnu opremu koja je neophodna da se spakuju stvari i takođe obaviti umesto vas i raspakivanje.

 

2. Obavestite na vreme klijente o preseljenju

 

Premeštanje firme je prilično izazovno. Osnovno cilj prilikom selidbe je da posao ne trpi ili da trpi što manje i kraće. Kada imate tačan datum preseljenja  sastavite zvanično saopštenje. To možete istaknuti na vratima starog poslovnog prostora, poslati klijentima mejl i napraviti objavu za društvene mreže.

Takođe obavestite i ako je potrebno lično klijente, banke, ako imate dobavljače o promeni adrese. Pošaljite im sve potrebne informacije, ne samo o adresi već i opširnije malo opišite novu lokaciju ostavite sve nove kontakt telefone ako imate na novom mestu poslovanja.

 

3. Napravite dobru organizaciju sa svojim zaposlenima

 

Sa svojim kolegama i timom razgovarajte o selidbi na vreme. Napravite zajednički plan i razmotrite sve detalje. Premeštanje kancelarije zahteva dosta posla. Možete se sa kolegama dogovoriti ko će biti zadužen u okviru vašeg tima za sve što ima veze sa selidbom. Svaki zaposleni će bez obzira na eventualno angažovanje profesionalne ekipe za selidbu imati zadatak da spakuje svoje lične stvari. Zato nemojte čekati poslednji trenutak za to.

Unapred dogovorite  vreme kada da se obavi pakovanje  ličnih stvari koje su u fiokama u radnim stolovima. Svaki zaposleni može označiti svoju kutiju koju će na kraju odneti profesionalni tim za selidbe.

 

Za kraj

 

Zaposleni su srce svake kompanije. Neće svi zaposleni isto reagovati na selidbu. Neko će biti više pogođen promenom adrese iz ličnih razloga, neke svoje organizacije, zato pustite vreme da prođe kako bi se svi privikli na novonastale okolnosti.

Svaka promena je izazov. Zato budite spremni i na potencijalne faze anksioznosti i privikavanja tokom selidbe i posle selidbe kod zaposlenih.

 

(1) komentara
  • Milica
    Milica
    13-Dec-21 14:07:14 PM


    Zanimljiva tema. Više puta sam se našla u takvoj situaciji, na sreću, uvek su u pitanju bile neke agencije, koje i nemaju mnogo stvari. Ali ne smem ni da pomislim kako je ako imate proizvodnju, ili veliku prodavnicu. Bez profesionalaca, ide jaaako teško i sa mnogo stresa.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
75,200 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
43 m2
279,999 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
117 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Eurostan nekretnine
Cilj nekretnine
SMB nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
IN-EL
Milox nekretnine
Gigant nekretnine
Agencija Momčilović 011