SrbijaSpace

Glavni alati koje mora da sadrži svaka dobro opremljena i funkcionalna kuhinja

Glavni alati koje mora da sadrži svaka dobro opremljena i funkcionalna kuhinja
09
Nov-23

Glavni alati koje mora da sadrži svaka dobro opremljena i funkcionalna kuhinja

Objavljeno: 09/Nov/2023, Ljiljana Bugarin
(0) komentara (271 pregleda)

Ako se selite i treba da opremite pored celog stana i novu kuhinju, sigurno ne znate odakle da krenete. Kada je u pitanju opremanje nove kuhinje, važno je da imamo sve potrebne stvari kako bismo mogli da pripremamo ukusne obroke i uživamo u svakodnevnim aktivnostima u kuhinji. U nastavku teksta vas podsećamo na nekoliko obaveznih stvari koje treba da kupite i imate u kuhinji.


Kulinarski ples: Tiganji i šerpe kao glavni partneri


Tiganji i šerpe su neizostavni deo svake dobro opremljene kuhinje. Kada je u pitanju priprema hrane, kvalitetni tiganji i šerpe su od suštinske važnosti. Oni nam omogućavaju da ravnomerno zagrevamo hranu i sprečavaju da se hrana zalepi za površinu posude ukoliko je kvalitetna. Osim toga, pravilno odabrani tiganji i šerpe mogu značajno uticati na ukus i kvalitet pripremljenih jela.


Ekspresno do ukusnih obroka


Kada je reč o šerpama, treba da kupimo različite veličine kako bismo mogli da pripremamo različite vrste jela. Treba da nabavimo i ekspres lonac pomoću kojeg ćemo brzo i efikasno da pripremamo obroke. Cena ekspres lonca je u skladu sa njegovim funkcijama i kvalitetom, a ako se odlučite za onaj boljeg kvaliteta, budite sigurni da će vam trajati dugi niz godina.

Manje šerpe su idealne za kuvanje umaka, supa ili pirinča, dok su veće šerpe pogodne za pripremu gulaša, variva ili čorbi za veći broj ljudi. Takođe, šerpe sa debelim dnom su odličan izbor jer omogućavaju ravnomerno zagrevanje hrane i sprečavaju da se hrana zalepi.


Tiganji: Nerđajući čelik vs. aluminijum - Koji materijal pobedjuje?


Kada biramo tiganje, važno je obratiti pažnju na vrstu materijala od kojeg su napravljeni. Nerđajući čelik je popularan izbor zbog svoje izdržljivosti i otpornosti na koroziju. Aluminijumski tiganji su takođe popularni zbog svoje lakoće i dobrog provodljivosti toplote.


Neprijanjajući tiganji: Tajna bezbednog kuvanja i brzog čišćenja


Tiganji sa neprijanjajućim svojstvima su veoma praktični jer olakšavaju kuvanje i čišćenje. Oni sprečava da se hrana zalepi za površinu tiganja i omogućava nam da koristimo manje ulja prilikom pripreme hrane.


Ravnomerno zagrevanje: Tajna brže pripreme hrane i uštede energije


Kvalitetni tiganji i šerpe mogu uštedeti vreme i energiju prilikom pripreme hrane. Zahvaljujući ravnomernom zagrevanju, hrana se brže priprema, a manje energije se troši. Takođe, dobra posuda omogućava da se hrana ravnomerno skuva, što rezultira boljim ukusom i teksturama.
 

Sto sa escajgom

 


Odabir pravih čaša za različite napitke


Čaše i šolje su neizostavni deo svake kuhinje, a nabavka kvalitetnih čaša i šolja poput onih Royal Doulton brenda je nešto što će kuhinju učiniti modernom i luksuznom.

Kada je reč o čašama, one su namenjene za serviranje raznih napitaka. Bilo da želite da poslužite vodu, sokove, vino ili pivo, pravilan izbor čaša je od suštinske važnosti.


Vinske čaše za pojačanu aromu, a pivske za penušavost


Kvalitetno staklo je ključno, jer osim što pruža estetski dojam, može trajati dugi niz godina. Takođe, važno je da čaše imaju odgovarajuću zapreminu za različite vrste pića. Na primer, za vino je poželjno koristiti vinske čaše sa uskim vrhom kako bi se aroma zadržala, dok je za pivo preporučljivo koristiti čaše sa širim otvorom kako bi se penušavost održala.


Šolje za kafu: Uživanje u svakom gutljaju


Kada je reč o šoljama za kafu, one su neophodne za sve ljubitelje ovog omiljenog napitka. Odaberite lepe šolje za kafu kako biste uživali u svakom gutljaju. Takođe, zapremina šolje je bitna, jer želite da imate dovoljno prostora za omiljeni napitak, bez rizika od prelivanja.

Kada se odlučite za nabavku novih čaša i šolja, razmislite o stilu i dizajnu koji se uklapa u vašu kuhinju. Možete birati između klasičnih, elegantnih ili modernih modela, u skladu sa vašim ukusom i stilom uređenja prostora. Takođe, razmislite o praktičnosti - da li su čaše i šolje pogodne za mašinsko pranje ili su lako lomljive.


Pribor za jelo

 

Escajg: Više od samo alata za jelo


Kada je reč o opremanju nove kuhinje, escajg je jedan od najvažnijih elemenata koji ne smete zaboraviti. Kvalitetan escajg ne samo da vam omogućava da jedete i spremate hranu na pravilan način, već će i doprineti estetici vaše kuhinje.


Noževi: Tajni saveznici svake kulinarske avanture


Krenimo od noževa. Noževi su osnovni alat svakog kuvara i ključni su za pripremu hrane. Kada birate noževe za svoju kuhinju, trebali biste razmotriti nekoliko faktora. Prvo, važno je da noževi imaju oštro sečivo kako biste mogli precizno seći sve vrste namirnica. Oštar nož omogućava vam da sa lakoćom sečete meso, povrće, voće i hleb.


Oštrica i elegancija


Važno je da birate noževe različitih veličina kako biste imali odgovarajući alat za svaku namirnicu. Na primer, nož za sečenje mesa treba da bude duži i širi kako bi se lakše nosio sa žilavim mesom, dok nož za sečenje povrća treba da bude manji i praktičniji kako bi se lakše nosio sa sitnijim namirnicama.


Veličina i oblik: Prilagodite viljuške i kašike vašim potrebama


Pored noževa, neophodni su vam i viljuške i kašike. Viljuške su idealne za konzumiranje hrane, dok kašike koristimo za serviranje i pripremu hrane. Kada birate viljuške i kašike, treba da obratite pažnju na njihovu veličinu, oblik i materijal od kojeg su napravljeni. Veličina viljuške ili kašike trebala bi biti prilagođena vašim potrebama i preferencijama. Oblik viljuške i kašike može varirati, ali je važno da vam odgovara i da vam omogućava lako korišćenje.


Metalni mađioničari: Srebrni šarm ili nerđajući čelik


Materijal od kojeg su napravljeni takođe je važan faktor. Najčešće se koriste nerđajući čelik, srebro ili plastika. Svaki od ovih materijala ima svoje prednosti i mane, pa trebate odabrati onaj koji vam najbolje odgovara.


Za potpuni doživljaj obroka


Kada birate escajg za svoju novu kuhinju, takođe treba razmotriti i druge faktore kao što su dizajn, boja i stil. Važno je da escajg odgovara ostatku vaše kuhinje i da se uklopi sa ostalim elementima. Na tržištu se danas može pronaći širok izbor escajga različitih dizaja i boja, tako da ćete sigurno pronaći nešto što odgovara vašem ukusu i stilu.


Kuhinjski alati: Tajna uspešne pripreme hrane


Naravno, pored toga, važno je koristiti i odgovarajuće kuhinjske alate. Imati dobre drvene ili silikonske kašike, varjače i ostale alate je takođe ključno za uspešnu pripremu hrane.

Ovo je samo deo osnovnih stvari koje treba prvo da nabavite kada se uselite u novi stan ili kuću i opremate novu kuhinju. Ne treba da se nervirate oko svega, bitno je da za početak nabavite neophodne stvari, pa ćete vremenom po potrebi kupovati i ostalo.

Slika: 
https://www.freepik.com/free-photo/woman-pink-blouse-buys-dishes-store_9246533.htm
https://www.freepik.com/free-photo/wine-glass_3567220.htm
https://www.freepik.com/free-photo/high-angle-tableware-arrangement_13584279.htm
 

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
123,600 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
50 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
250,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
90 m2
900 €
Izdavanje / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
95 m2
800 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2