SrbijaSpace

Iznajmljivanje stanova u Beogradu

Iznajmljivanje stanova u Beogradu
14
Dec-11

Iznajmljivanje stanova u Beogradu (4516)

Objavljeno: 14/Dec/2011, SrbijaSpace.com

Ekonomska kriza sa kojom se trenutno suočavamo odrazava se drastično na promet nekretnina. Ponuda stanova je velika i raznovrsna, cene u padu. Nekada ste za jednosoban stan u centru grada morali da izdvojite i do 400 eur dok danas sasvim solidan manji stan na toj lokaciji možete iznajmiti i za 250-300 eur-a.

Pad cena se odrazio i na veće stanove, poslovne prostore i lokale. Stanodavci, svesni situacije fleksibilniji su i većina je spremna da snizi cene svojih nekretnina. Kada se odlučite da iznajmite stan prvo treba dobro razmisliti koliki stan vam je potreban.

Standardi su takvi da se pod manjim smatra stan površine oko 25kvm (garsonjera), 30-40 kvm (jednosobni) preko 40-50kvm (jednoiposobni) preko 50 kvm (dvosobni). Jednoiposobni i dvosobni stanovi imaju odvojene spavaće sobe. Porodice sa decom iznajmljuju naravno još veće stanove, često i preko 100 kvm.

Cene stanova dosta variraju u zavisnosti od udaljenosti od centra grada. Ipak, stanovi u udaljenim naseljima takođe ne moraju biti jeftini s obzirom da su lokacije kao sto su Dedinje, Senjak i dalje na ceni. U obzir se uvek uzima i saobraćajna guzva na šta posebno treba obratiti pažnju. Stanovi se izdaju namesteni ili prazni.

Prazni stanovi uglavnom imaju ugradne kuhinje a neki od njih i plakare. Razlika u ceni izmedju praznog i nameštenog stana se kreće zavisno od kvadrature i tipa namestaja od 50 – 250 eur. Prilikom iznajmljivanja stana obavezno je plaćanje depozita koji je uglavnom u visini jedne mesecne kirije i on je neka vrsta zaštite stanodavcu da u slučaju nekog oštećenja, neplaćanja troskova ili nepoštovanje neke stavke koja je predvidjena Ugovorom taj isti depozit zadrži.

Ugovori koji se sklapaju su obaveza Agencije preko koje ste pronasli stan. Oni su uglavnom tipski i mogu biti dopunjeni nekim članovima ako za to postoji potreba. Dužina trajanja Ugovora definise se u dogovoru izmedju stanodavca i zakupca a neki periodi koji su uobičajeni su ne manje od šest meseci.

Agencije za nekretnine su posrednici izmedju stanodavca i zakupodavca. Kada se obratite agenciji ona je u obavezi da vam ponudi stanove koji odgovaraju vasim potrebama. Nakon toga zajedno sa vama obilazi stanove i upoznaje vas sa svim što je potrebno da znate u slucaju da se odlučite da iznajmite stan.

Troškovi agencijske provizije iznosi 50% od prve mesečne kirije i ona se naplaćuje jedino u slučaju da iznajmite stan preko iste i to prilikom sklapanja Ugovora. Nikakve dodatne troškove niste u obavezi da plaćate kao sto je naprimer neka vrsta učlanjenja. Internet je preuzeo primarnu ulogu što se tiče izdavanja ili prodaje nekretnina.

Na raznim web stranama mozete naci veliki broj oglasa koji su u vecini slučaja propraćeni fotografijama i dodatnim opisom nekretnina koje se nude. Takodje za sve dodatne informacije na vrlo lak način možete kontaktirati agenciju da li telefonski ili putem maila i na taj nacin dobiti sve informacije koje su vam potrebne.

Ovako izbegavate nepotrebno šetanje jer ste vec na neki način napravili selekciju. Naravno, neophodno je pogledati više stanova pre nego se odlučite da neki iznajmite ali na ovaj način ste donekle upućeni u to što vam se nudi. U svakom slučaju ponuda je raznovrsna i uz malo strpljenja možete naći stan koji vam odgovara po pristupačnijim cenama.

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
82,400 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
50 m2
79,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
44 m2
350,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
128 m2
89,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
89 m2
220,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
92 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2
45,720 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
36 m2

IN-EL
Agencija Momčilović 011
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Kristal nekretnine
Cilj nekretnine
Eurostan nekretnine
SMB nekretnine
Gigant nekretnine
Milox nekretnine