SrbijaSpace

Kakve veze imaju životno osiguranje i kupovina stana?

Kakve veze imaju životno osiguranje i kupovina stana?
21
Jan-24

Kakve veze imaju životno osiguranje i kupovina stana?

Objavljeno: 21/Jan/2024, Srbijanka Stanković
(2) komentara (263 pregleda)

Kada uzimate kredit za kupovinu stana, obavezno je da osigurate nekretninu, što je zahtev banaka i već uigrana praksa sa kojom su svi dobro upoznati.

Ovo osiguranje pokriva nekretninu od mnogih opasnosti kao što su požar, grom, eksplozija, oluja, grad, izliv vode iz instalacija i slično.

Pored obaveznog osiguranja nekretnine na kojoj banke insistiraju, trebalo bi da budete upoznati sa činjenicom da različitim vrstama životnog osiguranja možete sebi pomoći u nepredviđenim okolnostima.

Ukoliko vam je potrebno životno osiguranje cena se razlikuje u zavisnosti od mnogih faktora, pa savetujemo da se raspitate kakve su ponude osiguravajućih kuća i sebi i svojoj porodici obezbedite sigurnu budućnost.

Postoje tri tipa životnog osiguranja i svako od njih ima direktan ili indirektan uticaj kao ispomoć za vraćanje stamebnih kredita u određenim slučajevima.


Zbog čega je važno riziko osiguranje i kako je povezano sa stambenim kreditom?


Verujemo da je briga o vašim najbližima ono što vas svakodnevno motiviše da budete što bolji i uspešniji, tako da svojoj deci, roditeljima i partneru obezbedite sve ono neophodno, pa i mnogo više od toga.

Pitanje krova nad glavom je svakako jedna od elementarnih stvari o kojoj svako od nas brine i pokušava da reši što je pre moguće. Podizanje kredita za većinu predstavlja određenu vrstu luksuza, a kada ga podignete, stvari tek tada mogu da se zakomplikuju.


Evo kako riziko osiguranje pomaže svima koji podižu stambeni kredit


Sigurni smo da u slučaju da vas više ne bude, a kredit ne bude otplaćen, ne želite da kompletan teret otplate padne na leđa vaših najbližih.

U tom slučaju je riziko životno osiguranje kao vrsta životnog osiguranja idealna opcija.

Osiguranje života ovog tipa često je i uslov koji postavljaju banke kada se uzima stambeni kredit, zbog čega se naziva i osiguranjem kredita.

Riziko osiguranje života pruža pokriće isključivo u slučaju gubitka života osiguranika. Savetuje se svima koji žele da finansijski zaštite svoje najdraže osiguravanjem sopstvenog života, posebno osobama sa stresnim i dinamičnim životnim stilom, koji su izloženiji različitim rizicima.

U slučaju smrti osobe koja vraća kredit, njena porodica ne preuzima obavezu vraćanja duga. Umesto toga, osiguravajuća kompanija preuzima odgovornost i izmiruje preostali iznos duga prema banci. U Srbiji, mnoge komercijalne banke predlažu ovu vrstu osiguranja kao opcionalnu, kao alternativu NKOSK osiguranju.

Ne zaboravite da slučaj smrti nije jedina mogućnost koja vas može sprečiti da vraćate kredit, već postoje i druge okolnosti, kao što su teže bolesti, pa uvek sa vašim agentom za osiguranje možete prodiskutovati na ovu temu i dobro se raspitati o sitnim slovima vaše polise.


Mešovito osiguranje za one koji žele i da štede


Jedno od čestih pitanja koje se postavlja kada je u pitanju životno osiguranje je da li je ono bolja opcija od tradicionalne štednje, kao što su tekući računi i oročeni depoziti.

Za razliku od sredstava na štednom računu, koja možete podići po želji ili nakon isteka određenog perioda, životno osiguranje se aktivira samo u specifičnim situacijama.

Iako se mešovito osiguranje ne vezuje za stambeni kredit, ono svakako može biti dobar izbor za vas i vašu porodicu.

Kada se aktivira životno osiguranje jer se vama nešto dogodilo, osigurali ste svoju porodicu koja će dobiti ugovorenu sumu osiguranja za nastali slučaj (smrt ili smrt usled nezgode), dok klasičnom štednjom to ne možete osigurati.

Takođe, često se dešava da štednju trošimo postepeno, sve dok ne potrošimo značajan deo onoga što smo mislili da će biti rezerva za hitne slučajeve.

Međutim, verujemo da iako želite zaštititi svoje najmilije, mislite i na svoju budućnost i samom sebi želite najbolje.


Zivotno osiguranje
 

Tada se javlja potreba za štednjom na dve strane.

Sigurno vam se čini da bi bilo teško odvajati novac i za štednju i za porodicu u slučaju da se vama nešto dogodi. Koje je rešenje u tom slučaju?

Rešenje dileme može se pronaći u mešovitom osiguranju. Ova vrsta životnog osiguranja odlikuje se svojim štednim elementom u kombinaciji sa zaštitom života. Kako to funkcioniše u praksi?

Ako posedujete ovakvu polisu i dođe do smrti, vašoj porodici će biti isplaćena osigurana suma uvećana za eventualnu dobit. To se razlikuje od riziko osiguranja života, gde dobit ne postoji.

Mešovito životno osiguranje pokriva i slučaj smrti i slučaj doživljenja.

Odlučivanje za kombinovano životno osiguranje znači da ne morate birati između osiguranja i štednje - dobijate oboje! Ova vrsta polise je idealna za one koji žele da osiguraju stabilnu budućnost za svoju porodicu, čak i ako ih ne bude.


Štedno životno osiguranje bolja opcija nego “kasica prasica”


Za razliku od “kasice prasice” koja koliko god bila puna, možete je sa lakoćom otvoriti i potrošiti je narušivši buduću sigurnost, štedno životno osiguranje predstavlja znatno bolju opciju.

Deo ušteđenog novca možete podići tek nakon prvih 2 ili 3 godine štednje, tako da na njega uvek možete računati kao na neku vrstu zamrznute slamarice koja se samo gomila.

Svakako, predlog je da štedite do kraja osiguranja i na taj način sebi obezbedite maksimalnu dobit od životnog osiguranja.

Izaberite svoju polisu životnog osiguranja, te tako obezbedite sebe i svoju porodicu, a pre svega osigurajte bezbedno vraćanje stambenog kredita.


Slike: 
 

https://www.pexels.com/photo/close-up-of-hands-holding-baby-feet-325690/

https://www.pexels.com/photo/a-happy-family-talking-to-a-realtor-8730060/

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
(2) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2