SrbijaSpace

Kombi selidbe u Beogradu - šta je potrebno znati

Kombi selidbe u Beogradu - šta je potrebno znati
15
Feb-23

Kombi selidbe u Beogradu - šta je potrebno znati

Objavljeno: 15/Feb/2023, Bolewriter
(3) komentara (244 pregleda)


Eh ti majstori


Koliko puta vam se desilo da kažete sebi:

Što sam ja lošiji od ovih priučenih majstora”?

Ma sigurno bih mogao ja i bolje od njih da uradim neke poslove, a ne da mi uzimaju debele pare, a kvalitet upitan?

Istina je kako većina građana u Srbiji misli da su za sve stvoreni. Da to što nisu edukovani i ne bave nekim poslom profesionalno, ne znači i da ne mogu “koliko juče” da budu bolji u tome i od profesionalaca.

Doduše, loša ekonomska situacija u zemlji naterala je moge ljude da ne zovu majstore za sve što misle da mogu sami da urade ili poprave.

I sve je više onih koji se vođeni time, upuštaju u zanatske radove bez dovoljno praktičnog iskustva i znanja. Zato ne čudi da je kod nas poverenje u majstore na veoma niskom nivou i u moru kvazimajstora, prava je sreća naći onog ko to nije.

Priča u nastavku pokušaće da odgovori na pitanje da li to važi za agencije za selidbe i kakva su praktična iskustva kada je reč o selidbama.


Najčešća pitanja za selidbe Beograd


Najčešća pitanja koja bi trebalo da postavite sebi, ako bi želeli da sami izvršite selidbu su:

 • Da li imam dovoljno znanja da organizujem selidbu?
 • Da li umem i imam alat da demontiram plakare i ostale veće komade nameštaja?
 • Da li ću umeti adekvatno da zaštitim stvari od oštećenja?
 • Da li imam snage i resurse da to obavim sam ili sa prijateljima?
 • Da li uopšte imam vremena da se bavim selidbom?
 • Gde ću sa starim stvarima koje više nisu potrebne?


Ovo su samo neka od pitanja koja se pokreću, a odgovore bi trebalo da pronađete u nastavku priče.


Selidbe Beograd pakovanje stvari u stanu


Prodaja kuće i kupovina stana


Rešili ste jednu od najvećih životnih odluka. Prodajom kuće u predgrađu, i uz sredstva od kredita, obezbedili ste novac i kupujete stan u vašem lepom Beogradu. Jedva čekate da započne uživancija u njegovim čarima. Zovu vas divan pogled, perfektna stolarija, ukusno obojeni zidovi, baš kao iz vaših snova.

Čeka vas moderna stolarija, sve miriše na novo. Stan jeste u potkrovlju ali zato ima ogromnu terasu na kojoj će dosadašnja kolekcija sobnog cveća biti mnogostruko uvećana. Zovete u pomoć one kojima ste vi nekad pomagali: rođake, prijatelje i komšiju i krećete u akciju.

Bajka može da počne!

Ili ipak ne?
 

Šta sa starim stvarima iz stana?
 

Kombi selidbe odnošenje stvari

 

Nije budžet baš bio toliki da se sve može novo kupiti. Stvari koje imate ste birali vi, sa velikom pažnjom i ljubavlju. Kako se odreći uspomena? Tih važnih momenta za koje se živelo. Prvih emocija i radosti kada su one ušle u vaš dom.

Dobro, dobro, prenećete ih u novi stan. Pa da li ima nešto lakše od toga? Mali problem će praviti ta kolekcija sobnog cveća brižljivo biranog i duže vremena odgajanog. Ali bićete pažljivi i to će se sve polako preneti. A tamo će za njega biti znatno više prostora i prirodnog svetla. Isto tako ćete biti pažljivi i kada su u pitanju lusteri, tanjiri, čaše, vaze.

A da li ste sačuvali kutiju od gramofona?

Da, da, i on će morati da se prenese sa posebnom pažnjom. Tako nešto više se ne proizvodi, a niko normalan ne bi prodao ispravan primerak.

Znači samo treba da se sve dobro upakuje i potom prenese u divni novi stan. To nije nikakav problem. Koliko stvari ste već kupili i uneli u kuću. Pa bar u tome imate iskustva. A pored pobrojanih osetljivih stvari, nema ih još puno, jer je kuća bila sa puno ljubavi, ali sa malo glomaznih stvari.

Većina njih se može preneti sopstvenim automobilom. Samo one najveće ćete preseliti, tako što ćete zamoliti komšija Mikinog prijatelja Lazu, da vam ih preveze. On je jedan divan, duhovit čovek koji vozi veliki kamion i on će sigurno pristati da pomogne da prebacite tih nekoliko većih stvari.


Sam svoj majstor i mini selidba


Kombi selidbe devojka na kauču


Sto ćete lepo odšrafiti i rasklopiti tako da može da stane u gepek. Stolice jesu malo nezgodne, ali kada se spuste zadnja sedišta ni to neće biti problem.

Knjige, cveće, slike, stolice, ogledala, lusteri, čaše, flaše, tanjiri, šerpe, lonci, pegla, mikrotalasna,obuća, garderoba, šporet, veš mašina, frižider... Sve će to lepo da se popakuje i pripremi. Mora samo da se vodi računa i o televizoru,i tek sada shvatate zašto ste trebali čuvati njegovu originalnu ambalažu. Ali opravdano, jer stari stan nije bio velik, pa mesta za nju nije bilo.

Koliko sutra zovete komšiju Miku da kontaktira prijatelja Lazu i da vam učini tu sitnu uslugu. Mika je isto divan i odmah je pozvao Lazu. Ali Laza, kao fol, ima zakazan raspored selidbi za naredna 3 meseca i još kaže da to nije sitna usluga.

E kako se čovek lako prevari u proceni. Tužno konstatujete da taj Laza hoće da vi baš zakasnite sa planiranim useljenjem i to čak dva meseca. I još hoće da vam naplati kao da se selite na Mars. Još kaže da ste baš morali da uzmete stan na prometnoj lokaciji gde njegov veliki kamion ne može ni da stane, i da za dodatno prenošenje mora da angažuje 4 dodatna fizikalca, a to dosta košta.


Agencija za selidbe u Beogradu - bezbedna i sigurna selidba


Postaje vam jasno da i nije sve tako lako, kao i da vaše stvari veoma brzo morate da izbacite iz starog stana, jer će u njega da se useli novi vlasnik Vlasta, kojem ste ga prodali. Panika počinje da vas hvata i onda zovete Vlastu da mu se izvinete ako zakasnite koji dan sa selidbom, jer ne znate da li i drugi prevoznici imaju tako gust raspored.

Ali u razgovoru sa njim doživite prosvetljenje i shvatite koliko je sve drugačije nego što ste zamišljali. On je bio podstanar i često se seljakao po Beogradu. Kaže vam da je i on prvi put Angažovao kamion za velike stvari, a da je one ostale prevozio uz pomoć kumova, prijatelja i rođaka.

I kaže da je to iskustvo koje ne želi nikad više da ponovi.


Vlastino iskustvo - Zašto angažovati agenciju za kombi selidbe u Beogradu


Razlozi zašto je Vlasta svaki drugi put angažovao kombi agenciju za selidbe su sledeći:

 • Prilikom samostalne selidbe, zbog neiskustva je toliko stvari oštećeno, da je samo taj trošak mogao pokriti, troškove agencije za selidbe,
 • Nakon selidbe je shvatio da su troškovi prevoza velikim kamionom značajno veći od kombi prevoza,
 • Troškovi pića i hrane za sve pomagače, nisu izgledali tako značajni ali kada se podvukla crta, ispalo je da bi se samo sa tim novcem platili svi troškovi osoblja agencije,
 • Selidba je potrajala ceo dan, a kasnije i dugo u noć, pa su svi bili jako umorni, a neki su i malo popili, pa je došlo i do čarki. Vlasta je umalo to veče izgubio dragog prijatelja, koji je tvrdio da ima iskustva u pakovanju i selidbi, a zbog njegove krivice je stradao ekran TV-a i gotovo unikatni servis njegove supruge,
 • Imao je i neplanirane troškove za odvoženje starih stvari na deponiju.

 

Prevoz stvari kombijem - Selidbe nameštaja u Beogradu


Kombi selidbe gradska gužva


Beograd je veliki grad sa izuzetno čestim gužvama u saobraćaju. Na mnogim saobraćajnicama je zabranjen saobraćaj velikih kamiona, a do mnogih stanovaje jako teško doći i manjim kamionima.

Gotovo ceo Beograd, a naročito sam centar,su problematični kada su saobraćajne gužve u pitanju, i gotovo da nema dela grada u kojem postoje mesta za prilaz kamionima, a kamoli njihovo zaustavljanje ili parkiranje.

Čak i ako krenete putničkim automobilom u toku radnih dana, teško ćete naći mesto na kojem možete da se parkirate, ili bar zastanete, a da ne budete sankcionisani od strane saobraćajne policije.

Zbog malog broja parking mesta i ograničenog vremena za parkiranje, ona zaustavljanja, koje duže traju, mogu se obaviti samo u za to predviđenim garažama. Ali garaže nisu baš blizu stanova. Kako bi se od garaže sve te stvari nosile do stana? Svaka nova ideja u ovom kontekstu rađa novi problem koji je na individualnom nivou teško rešiv.

E zato je u ovim uslovima kombi prevoz idealno rešenje. Kombi vozila koje koriste agencije za selidbe, su manjih gabarita, veoma mobilna i mogu da priđu do same zgrade. Vozači su iskusni i znaju tačno gde mogu da stanu, a da ne ometaju saobraćaj. Agencija u skladu sa obimom usluge, uz kombi šalje i adekvatan broj dobro opremljenih i iskusnih radnika. Oni stovar urade tako brzo da je, dok se okreneš, kombi već otišao po drugu turu stvari, i nema nikakvih problema sa parkiranjem i kršenjem saobraćajnih propisa.
 

Kombi selidbe - prednosti koje treba znati pre angažovanja agencije za kombi selidbe u Beogradu
 

 • Agencije za selidbe kombi prevozom poseduju profesionalna znanja i bogato iskustvo u organizovanju i realizaciji selidbe,
 • Podrazumeva se profesionalna uslugu demontažei montaže svih vrsta nameštaja, alatima i opremom specijalizovanom za tu namenu,
 • Maksimalna sigurnost pri pakovanju i zaštiti stvari od oštećenja pri unošenju i iznošenju,
 • Mogućnost izbora nivoa usluge kako bi se prilagodia vašem budžetu i mogućnosti plaćanja,
 • Sve je predmet dogovora i nema sakrivenih troškova,
 • Moguća je i usluga ključ u ruke sa potpunim poverenjem po pitanju bezbednosti materijalnih dobara kojim raspolažete,
 • Maksimalno poštovanje dogovorenih rokova i vašeg vremena,
 • Mogućnost bacanja na deponiju starih stvari, šuta i čišćenje prostora koji je potrebno da se oslobodi za kupca stana,
 • Mogućnost skladištenja vaših stvari do momenta njihovog premeštanja i unošenja u vaš novi stan.

 

Agencije za kombi selidbe – ključ u ruke usluga

 

Kombi selidbe u Beogradu


I kao zaključak priče vezane za selidbe može se konstatovati da je velika sreća što postoje agencije za kombi selidbe u gradu Beogradu. Ukoliko baš imate veliki stan i u njemu kabaste stvari, onda one možda i neće moći da odgovore zahtevu samostalno, ali će većina njih ponuditi kompletnu kombinovanu uslugu sa kamionskim prevozom.

Ukratko, ako angažujete agenciju za kombi selidbe uštedećete novac i vreme. Sigurno ćete sačuvati stare uspomene, drage prijatelje i nerve. Imaćete preko potreban mir kako bi ste uživali u novom okruženju sa svojim dragim ukućanima i prijateljima, i uz omiljene stvari iz starog stana.

Slike: pixabay.com

 

 

 

(3) komentara
 • Lena
  Lena
  18-Feb-23


  Odavno nisam pročitala ovako detaljan tekst na ovu temu. Svaka čast! Koristila sam kombi za opremanje svoje radnje nekad davno, i zaista je bilo super. Dorćolske ulice su mahom uske, tako da je bilo nemoguće parkirati kombi ispred, da bi se iznele police. Ovi momci su to odradili super, i brzo, i povoljno, i bez većih problema.

 • Драја
  Драја
  15-Feb-23


  Ko se nije selio ne zna šta ga sve čeka na tom putu.

 • makarena
  makarena
  15-Feb-23


  Odlican tekst! Moja preporuka je da birate male porodicne agencije jer one velike rade na veliko i onda je rizicnije za vase stvari.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
211,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
89 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
325,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
79 m2
225,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
75 m2
Beograd
Vračar

Stambeno-poslovni prostor
750,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
341 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2