SrbijaSpace

STAMBENI MONTAŽNI KONTEJNERI REŠENJE BUDUĆNOSTI ZA REZIDENCIJE NA VIKEND PLACU

STAMBENI MONTAŽNI KONTEJNERI REŠENJE BUDUĆNOSTI ZA REZIDENCIJE NA VIKEND PLACU
14
Feb-22

STAMBENI MONTAŽNI KONTEJNERI REŠENJE BUDUĆNOSTI ZA REZIDENCIJE NA VIKEND PLACU

Objavljeno: 14/Feb/2022, SrbijaSpace.com
(6) komentara (3170 pregleda)

Poslednjih par godina obeležio je trend rasta tražnje za nekretninama van gradskog jezgra a podaci pokazaju da je rast tražnje iznosio preko 50%. Sa druge strane postoji opšti trend rasta  cena nekretnina koji je realno iznosio 30-50% dok je kod nekretnina na selu I vikend naseljima taj trenad iznosio I do nekoliko puta više. Ostaje pitanje koliki je zaista realno realizovani promet nekretnina na selu I vikendica I po kojim cenama.

Pored, čini se, neosnovano visokih cena nekretnina van grada postoji još nekoliko problema koji se javljaju kada želite da postanete vlasnik vikendice ili kuće na selu.

Nekretnine koje se nude su uglavnom u veoma lošem stanju, prateća infrastruktura je loša, potrebno je ogromno ulaganje novca I vremena da bi se vikendica ili seoska kuća doveli u željeno stanje koje koje može ispuniti očekivanja I kriterijum provođenja kvalitetnog vremena u prirodi. Takođe, idealno je da ponuđena lokacija ispunjava kriterijum relativne blizine od mesta stalnog stanovanja I dobre putne infrastrukture. U praksi sve ovo biće veoma težak I skoro neostvariv zadatak.

Praksa pokazuje se da je mnogo lakše naći lep komad zemljišta koji je u blizini grada, sa dobrim pristupnim putevima, često na obali male reke ili na prelepoj visoravni, lociran tik uz seosko ili vikend naselje.

Međutim, ovakve opcije najčešće nisu ni u razmatranju ili se izbegavaju I pri samoj pomisli na proces gradnje, dobijanja građeviniskih dozvola, arhitentoskih rešenja, potrebnih novčanih sredstava I potrebnog vremena da se cela aktivnost uspešno završi.

Ipak, postoji jedinstveno ekonomično, udobno I veoma brzo rešenje. Plac od nekoliko ari sa ili bez priključka struje I kanalizacione mreže koji je lociran blizu grada a ipak na skrovitom I lepom mestu relativno je lako naći I to po minimalnoj ceni. Takav plac bez objekata koji je za vas idealno lociran lako je urediti u smislu uređenja finalnog pristupnog puta, travnate površine, ograde I sl.

Nakon ovoga na scenu stupaju kuće za odmor u vidu kontejnera za stanovanje, koji danas predstavljaju moderno, komforno I estetski vrhunsko rešenje za bilo koju vrstu placa. Ovakva rezidencija na placu može da poseduje modernu kuhinju, kupatilo I toalet, dnevni boravak I spavaći deo. Sve zavisi od vaših želja I potreba.

 

Montazni objekti dvoriste
 

Konstrukcija


Konstrukcija se izrađuje od hladnooblikovanih čeličnih profila debljine 3mm i čeličnih profilnih cevi međusobno zavarenih u jedinstvenu konstrukciju. Konstrukcija je površinski može biti ofarbana po želji I po zahtevu se konstrukcija površinski može zaštiti i galvanizacijom.


Pod


Podna konstrukcija je mehanički zaštićena pocinkovanim limom. Podnu izolaciju čini mineralna vuna ili poliuretan I prema izboru finalna podloga je  laminat ili industrijski vinil.


Spoljni zidovi


Prema potrebi i nameni spoljni zidovi se formiraju od sendvič panela a finalno se mogu obložiti prema estetskoj želji


Krov


Krov se izoluje sendvič panelima u skladu sa svim  termoizolacionim ili vatrootpornim standardima

Pogledajte nekoliko kreativnih rešenja a imajte u vidu da su mogućnosti neograničene:
 

Opcija 1

Montazni objekat primer 1

 

Opcija 2

Montazni objekat primer 2

Opcija 3

Montazni objekti

 

Kada je u pitanju ova tema sigurno će vas interesovati odgovori na sledeća pitanja:


Da li je za ovakav stambeni objekat potrebna dozvola?


NE. Reč je o motažno demontažnom objektu I nije potrebna nikakva dozvola ili odobrenje


Da li se ovakav objekta može priključiti na elektro-energetsku I kanalizacionu mrežu?


DA. Ovakav objekat se u potpunosti može legalno priključiti na energetsku mrežu I kanalizacionu mrežu.


Da li se na ovakav objekat može ugraditi klima?


DA. Klima uređaji su najčešće deo standarne opreme.


Kolika je cena I koliko traje gradnja?


Cena ovakovog objekta iznosi od 3.000 do maksimalnih 5.000 eura a gradnja odnosno instalacija traje nekoliko sati. Na objekat se nakon porudzbine može čekati do maksimalnih 10 dana. To je praktično finansijski I vremenski okvir u kome možete postati vlasnik “nekretnine” na placu I početi da organizujete svoje slobodno vreme na najbolji mogući način.

Ovakva rezidencija na placu pruža fantastičeno rešenje podjednako udobno i za zimski I za letnji period. 

Ističemo da nakon ekonomičnog I brzog uređenja svog placa koji ste realizovali na ovakav način možete deo sredstava I energije usmeriti na dodatne sadržaje kao što su:

Bazen - danas je dostupan veliki izbor I mogu se naći po povoljnoj ceni montažni bazeni za dvorište koje možete instalirati sami i zaista ulepšati letnje mesece

Sportski teren – u zavisnosti od svojih preferencija možete urediti mali sportski teren za košarku ili fudbal. 

Mali plastenik – možete se opredeliti da podignete svoj mali plastenik i organizujete svoju mini zdravu proizvodnju bar nekoliko vrsta povrća

Imajući u vidu sve navedeno može se reći da ovakva vrsta uređenja placa predstavlja zaista koncept budućnosti za beg od gradske vreve I svakodnevnice.


Autor: shopperalati.rs

(6) komentara
 • Goran Korica
  Goran Korica
  27-Apr-24


  Može li cena 2.opcije,hvala unapred

 • Sasa grujic
  Sasa grujic
  22-Dec-23


  Unutrasnje skice,kontakt tlf?poz.hvala

 • Marija
  Marija
  14-Feb-22


  Odlicno resenje za placeve, umesto zidanja koje moze trajati i godinama i pretvoriti se u agoniju, sto zbog cene sto zbog raznih komplikacija, ovo jednostavno i jeftinije resenje je pun pogodak.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2