SrbijaSpace

Sve prednosti luksuznih zgrada u Novom Sadu?

Sve prednosti luksuznih zgrada u Novom Sadu?
04
Nov-21

Sve prednosti luksuznih zgrada u Novom Sadu?

Objavljeno: 04/Nov/2021, SrbijaSpace.com
(2) komentara (981 pregleda)

Novi Sad je veliko gradilište. Izgled naselja se ubrzano menja, a posebno su popularni luksuzni kompleksi i luksuzne zgrade. Svaka nekretnina pronađe svog kupca, a sve je više i onih koji su spremni da plate više od 3.000 €/m2 za život u „lux“ zgradama. Zapravo, trenutno se u jednoj luksuznoj zgradi prodaje penthaus koji košta oko 7.900 € po kvadratu. I koliko god je neverovatno, kupaca ni za njega ne manjka.

Šta je to što kupci dobijaju u luksuznim zgradama? Da li je to isključivo zbog luksuza ili ima i drugih pogodnosti?

Sve što vas zanima mi smo saznali i napisali tekst za vas! Otkrijte da li je luksuz zaista luksuz ili je to nešto od čega smo svi odustali, a važno je za normalno stanovanje?


Kako izgleda luksuzna zgrada u Novom Sadu?


Luksuzne zgrade su deo novogradnje i najčešće su u Novom Sadu deo novoizgrađenih kompleksa jer tako imaju još bolje uslove stanovanja.

Luksuzna zgrada ima brojne pogodnosti koje omogućavaju prijatnije stanovanje, uz mnogo više sadržaja koji olakšavaju stanovanje. Naravno, uslovi variraju, ali najčešće su to:
 

 • Lift
 • Prostrane stanarske jedinice
 • Dodatni sadržaj unutar zgrade


Lift nije neka novost i prema propisima svaka viša zgrada treba da ga poseduje, ali se u luksuznim on podrazumeva bez obzira na spratnost zgrade. Vrlo često nije u pitanju samo jedan lift već stanari imaju više njih na raspolaganju, ali to najpre zavisi od broja stanova u zgradi.

Luksuzne zgrade nisu samo luksuzne samo zato što imaju moderan izgled, već pre svega zato što je svaki stan komforan i ima idealne uslove za život. Velike prostorije, nekoliko kupatila, savršen pogled, su samo neke od opcija, ali nisu jedine. Visoki plafoni, velika kuhinja i prostrane terase su takođe vrlo često deo luksuznih stanova.

Novosadska novogradnja donosi svakakve strukture, a često su to stanovi koji imaju loš raspored prostorija, male prostorije i sve u svemu, skučen prostor za život. Luksuzni stanovi zapravo i nisu toliko luksuzni, koliko daju normalne uslove stanovanja višečlanih porodica. Ovo su neke od pogodnosti, ali su one još i veće kroz dodatni sadržaj koji je na raspolaganju svakom stanaru.


Dodatni sadržaji u luksuznim zgradama


Luksuzne zgrade ne bi bile luksuzne ako ne bi imale video nadzor iako je to nešto što je postalo standard u većini novogradnje čak i u malim mestima.  Ipak, luksuzni objekti imaju nekoliko kamera za nadzor pa čak i kreiranje snimanja, a ne samo za direktan prenos video nadzora nad ulazom.

Velika prednost života u luksuznoj zgradi je i to što one imaju i nadzor 24h i recepciju kao dodatno osiguranje. Ovakve stvari su izuzetno korisne u velikim gradovima poput Novog Sada i jako puno pomažu da imovina i stanari budu bezbedni. To je jedno od najvažnijih pitanja svakom vlasniku stana i umesto da osigurava svoja vrata, luksuzne zgrade imaju i prvu liniju nadzora i odbrane. Čuvar, video nadzor i portirska služba će se pobrinuti da u zgradu uđu samo stanari i najavljeni posetioci.

Parking mesto i garaža u Novom Sadu su postali vredna imovina i nekretnine koje ih poseduju vrede mnogo više. Luksuzne zgrade svojim vlasnicima nude podzemne garaže ili jednu garažu sa parking mestima. Negde postoji mogućnost da se ona dokupe, a negde dolaze uz cenu stana. Najluksuznije zgrade uz svaki stan nude i dva parking mesta pa stanari zaista nemaju problem sa parkiranjem.

Kada govorimo o parkiralištu kod luksuznih zgrada govorimo o obezbeđenom zatvorenom parking prostoru koji je i natkriven i najčešće se nalazi u podzemnim delovima zgrade. Vozila su sigurna, obezbeđena, parkiranje nije problem, nema dosadnog čišćenja snega sa vozila, vozila su zaštićena i od kiše, sunca i grada… Podzemne garaže koje su fizički obezbeđene dolaze samo uz luksuzne komplekse zgrada.


Najluksuznije zgrade u Novom Sadu


Najluksuznije zgrade Novog Sada se nalaze i u centru i dalje od njega. Ono po čemu se izdvajaju je to što pružaju i sadržaje za uživanje, a koje su luksuzne čak i kod inostranih nekretnina.

Spa, teretana i zatvoren bazen su je jedna od dodatnih opcija koja je kupcima jako primamljiva i iako su cene luksuznih stanova u zgradama sa bazenom natprosečno visoke, interesovanje je veliko i kupaca ima.

Svako od nas bi voleo da živi u takvom komforu. Ljudi koji kupuju luksuzne stanove su u finansijskoj mogućnosti da pruže sebi i luksuz i normalne uslove stanovanja. Novi Sad je metropola koja postaje sve komplikovanija za kvalitetno stanovanje, naročito u centru gde je parking prostor retkost. Treba znati da ovakvi kompleksi imaju samoodrživost, blizinu tržnog centra, prodavnica, škole i vrtića i dobru putnu infrastrukturu. Stanari nemaju potrebu odlaska na druge krajeve grada radi zadovoljavanja osnovnih potreba. Ovakve prednosti u prenaseljenim gradovima poput Beograda i Novog Sada vrede jako mnogo!

Naravno, ako želite da budete ponosi vlasnike neke lux nekrentine u Novom Sadu, kontaktirajte neku renomiranu agenciju za nekretnine iz Novog Sada i potreažite vašu nekretninu.

Zamislite situaciju da vam portir čuva ulaz u zgradu, da ne brinete gde ćete ostaviti automobil i da se liftom penjete do svog sprata? Koliko su ove stvari luksuzne, a koliko neophodne za normalan život?

Čekamo Vaše komentare!

 

(2) komentara
 • Marta
  Marta
  10-Nov-21


  Da je sreće, sve bi to bilo sasvim normalno, a ne luksuzno. Ali, ovakve zgrade su luksuz i u mnogo razvijenijim zemljama. Ono što je meni posebno zanimljivo je cena kvadrata u njima. Ništa se ne razlikuje u odnosu na Beograd.

 • Marija
  Marija
  10-Nov-21


  Novi Sad se ubrzano menja, sve vise je luksuznih zgrada, sto mi se svidja, ko moze da priusti, super za njega.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2