SrbijaSpace

Važnost kvalitetnih sigurnosnih vrata za bezbednost i miran san

Važnost kvalitetnih sigurnosnih vrata za bezbednost i miran san
09
Mar-22

Važnost kvalitetnih sigurnosnih vrata za bezbednost i miran san

Objavljeno: 09/Mar/2022, Ljiljana Bugarin
(0) komentara (504 pregleda)

Koliko puta ste napuštali svoj dom razmišljajući da li može neko provaliti dok niste tu, odneti vaše dragocenosti i uništiti lepe uspomene? Sigurnost i mir nemaju cenu. Zato je važno da se osećate spokojno kada ste u svom stanu, ali i van njega.

Rizik od provale i krađe uvek postoji, ali možete se potruditi da ga svedete na minimum uz sigurnosna vrata. Dok ste kod kuće spavaćete mirno kao beba, a kad idete na put nećete morati da dajete zaduženja komšijama i prijateljima da proveravaju vaš stan.


Sigurnosna vrata kao ključ za mirni odlazak na odmor


Mnoge osiguravajuće kuće uz putno osiguranje nude i osiguranje stambenog prostora za vreme vašeg odsustva. Prema istraživanjima, u periodu godišnjih odmora, najčešće dolazi do obijanja stanova ili kuća. Osiguranje je uvek preporučljivo uzeti, ali kako biste se potpuno opustili na svom odmoru, postavite sigurnosna vrata i alarmne sisteme.

Najveća prednost koju pružaju sigurnosna vrata jeste zaštita. Uz alarmni sistem, vaš dom biće poprilično siguran. Postojanje ovakvog sistema u startu odbija potencijalne lopove. Kada je propraćen glasnim zvukom, pokušaj obijanja će sigurno skrenuti pažnju drugim stanarima da se dešava nešto neuobičajeno i neko će pozvati policiju. Pored zaštite vaše imovine, sigurnosna vrata imaju i druge prednosti.


Prednosti sigurnosnih vrata


Kada su u pitanju prednosti sigurnosnih vrata, iako je na prvom mestu zaštita, ova vrata mogu i izgledati veoma moderno. Kreiraju se u više dezena i boja. Kada pretražujete firme koje se bave montažom sigurnosnih vrata, pogledajte šta se nudi u vašem gradu. Kada su u pitanju luksuzna i atraktivna sigurnosna vrata, Beograd nudi zaista veliki izbor koji se može uklopiti u svaki enterijer.

Termo i zvučna izolacija koju sa sobom donose sigurnosna vrata još jedna su njihova velika prednost. Sigurnosna vrata ne dozvoljavaju prolaz hladnog ili toplog vazduha iz spoljašnje sredine u stambeni prostor. Imaju visok stepen izolacije i predstavljaju jedan od načina kako da smanjite troškove grejanja, a da stan bude topliji. Ukoliko živite u urbanim sredinama, zvučna izolacija biće vam od izuzetnog značaja, jer će sprečiti prodiranje nesnosne buke u vaš dom.

Kada jednom postavite sigurnosna vrata, dugo nećete morati da ih menjate. Izrađuju se od kvalitetnog, izdržljivog i višeslojnog materijala, što utiče na njihov vek trajanja. Ne zahtevaju ni posebno održavanje u odnosu na obična vrata.

Dobra sigurnosna vrata uz odgovarajući alarmni sistem jesu mnogo povoljnija opcija od angažovanja profesionalnih čuvara. Sistem zaštite koji poseduju ova vrata svakako će obeshrabriti provalnika, jer će mu biti potrebno mnogo vremena da obije sistem i nečujno uđe u dom, a da pritom ne privuče pažnju ostalih komšija.


Moderna sigurnosna vrata


Kupovina sigurnosnih vrata


Prilikom kupovine sigurnosnih vrata, treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Pre svega, kupujte od proverenih proizvođača. Raspitajte se kod prijatelja, u Fejsbuk grupama ili pročitajte recenzije na internetu. Važno je i da vrata koja kupujete podležu garanciji, ali i da imaju sertifikat za sigurnost. Obično u paketu sa sigurnosnim vratima ide i profesionalna montaža. Proverite za svaki slučaj da li je dobijate. I da ne zaboravimo, bitno je da vam služba za hitne intervencije bude dostupna 24 časa kako bi se potencijalni problem otklonio u najbržem mogućem roku.


Bezbednost dece i starijih ukućana je na prvom mestu


Ne postoji roditelj koji ne razmišlja o tome da li mu je dete bezbedno kod kuće kada ostane samo. Stariji ljudi se osećaju sigurnije ukoliko imaju vrata koja odvraćaju provalnike od inicijalne namere. Neke firme nude i mogućnost video-nadzora kao jedan od korisnih načina da imate uvid u to šta se dešava u vašem stanu ili kući. U svakom trenutku možete da ih uključite i posmatrate šta rade deca ili stariji članovi porodice, ili čak vaš ljubimac.

To je pored sigurnosnih vrata dobar način da ostanete mirni dok niste kod kuće i razmišljate da li su vaši ukućani dobro. Svakako da alarmni sistemi i sigurnosna vrata mogu da privuku i negativnu pažnju, tako da pojedinci pomisle da imate veoma vredne nepokretnosti. Međutim, taj problem se ređe dešava od problema “lakog plena”.

Nemojte dozvoliti da vaš dom bude lako osvojiv provalnicima. Zaštitite sebe i svoju porodicu na najbolji način uz kvalitetna sigurnosna vrata.

 

Slike:
https://www.rawpixel.com/image/5908534/image-public-domain-shadow-door
https://pixabay.com/photos/door-accessibility-lock-doorway-1089560/

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
245,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
112 m2
155,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
45 m2
316,200 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
93 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2