SrbijaSpace

Kako kupiti voćnjak u Vojvodini?

Kako kupiti voćnjak u Vojvodini?
09
Jul-19

Kako kupiti voćnjak u Vojvodini?

Objavljeno: 09/Jul/2019, SrbijaSpace.com
(0) komentara (1048 pregleda)

Pretpostavljamo da deo vas sigurno misli da je obradivo zemljište ili eventualno formiran voćnjak jednostavno kupiti, pripremite novac, odaberete u oglasima zemljište koje se prodaje i od koga će voćnjak nastati i to je to. Ali nije to baš tako jednostavno kao što neki misle, jer se pre kupovine obradivog zemljišta, ipak morate detaljno raspitati o svim detaljima.

U Vojvodini je u suštini nije problem kupiti zemljište, ali se zapitajte da li ste dovoljno stručni u odabiru zemljišta za formiranje vašeg budućeg voćnjaka?

Kao prvo predlažemo vam da se ne upuštate sami u kupovinu obradivog zemljišta budućeg voćnjaka, ako nemate osnovna i pre svega stručna saznanja. Početak razmišljanja mora biti taj, koji treba spojiti vašu ideju o tome u kom delu Vojvodine želite kupiti zemljište, koji tip voćnjaka planirate, koje voće želite zasaditi i naravno koliko novca imate na raspolaganju.


Kupovina vocnjaka Vojvodina
 

Kada o tome dobro razmislite i dođete do potrebnih zaključaka, sledeći potez pre kupovine zemljišta je svakako odabir stručnog lica koje će vam u kompletnom stvaranju projekta pomoći. Da ne bi pravili nepotrebne greške na samom početku odabira zemljišta, a kasnije i sadnica, svakako prvo potražite savet stračnjaka iz poljoprivrede, agronoma koji prati i ima veliko iskustvo u voćarstvu.
 

Potražite savet stručnjaka, pre svega priznatog agronoma koji ima iskustva u voćarstvu!


Agronom će u razgovoru sa vama na samom početku saznati upravo vašu osnovnu ideju, pre svega za koju lokaciju ste se u Vojvodini odlučili za koji ste se tip voćnjaka odlučili (amaterski, mešovit ili homogeni, špalirski, intenzivni ili voćnjak livadu), koji tip voća želite zasaditi ili loznih kalemova i sa kojom sumom novca raspolažete. Saznaćete od stručnog lica, koji je kvalitet obradivog zemljišta koje se nalaze u regiji koju ste odabrali, koji je tip klime i kvalitet vazduha, broj sunčanih i kišnih dana, koje su štetočine aktivne u tom kraju, koji tip voća se može zasaditi i procenu blizine mogućeg tržišta.


Koji voćnjak kupiti
 

Nakon početne razmene informacija sa agronomom, potencijalni kupac zemljišta na kome planira formirati voćnjak, može saznati i koliko sve to može da ga košta po jednom hektaru. Dobiće okvirnu informaciju o tome koliko može da ga košta hektar obradivog zemljišta i koliko nakon kupovine novca mora uložiti za kompletno formiranje voćnjaka:

 • iznos potreban za ograđivanje zemljišta
 • cena početne obrade zemljišta
 • cena usluge sađenja po sadnici-loznom kalemu
 • cena zaštitnog tretiranja sadnica protiv štetočina
 • mreže protivgradne zaštite
 • koja je cena angažmana radnika tokom održavanja i kasnije branja voća
 • koje su poljoprivredne mašine potrebne za održavanje voćnjaka (cena mašina ili usluge najma mašina)

 

Nakon konsultacije sa agronomom, druga izuzetno važna faza nastanka vašeg budućeg voćnjaka je:

Od koga ćete zemljište kupiti?

Kao što vam je bio potreban agronom zadužen da obezbedi sve potrebne informacije o kvalitetu i sastavu zemljišta, odabiru sorti voća, ko će vršiti zasad voćki i kojim sredstvima ćete zaštiti voćke, vama je potrebna agencija koja se profesionalno i uz dugogodišnje iskustvo, bavi prodajom poljoprivrednih zemljišta u Vojvodini. Prepustite profesionalcima koji se dugo bave prodajom nekretnina, a naročito obradivog poljoprivrednog zemljišta da vam pomognu u pronalaženju kvalitetnog obradivog zemljišta na kome želite formirati vaš voćnjak.


Gde kuptii vocnjak
 

Kod kupovine zemljišta konsultujte licencirane agente agencija za prometovanje nekretninama!!!

Predlažemo da prvo potražite uslugu renomirane agencije za prometovanje nekretninama, koja poseduje veliko iskustvo u prodaji poljoprivrednih zemljišta i zakažete sastanak. Na sastanku izložite svoje želje i potrebe za određenom lokacijom, koji tip i veličinu voćnjaka planirate, šta zahtevate da određeno zemljište poseduje (infrastruktura) i naravno da li planirate uložiti sopstveni novac ili će vam za kupovinu zemljišta biti potreban kredit.
 

Licencirani agenti za prometovanje nekretninama u svakom trenutku imaju pouzdane informacije, gde se u Vojvodini mogu kupiti kvalitetna obradiva zemljišta.


Agencija za prometovanje nekretninama, uvek može ponuditi osnovne informacije da li u delu Vojvodine gde planirate pokretanje voćnjaka u ponudi ima zemljišta, koja odgovaraju vašim osnovnim zahtevima. Licencirani agent za prometovanje nekretninama za vas može saznati:

 • da li u ponudi imaju zemljište koje bi moglo ispuniti vaše zahteve
 • da li zemljište poseduje potrebnu infrastrukturu: prilazni-asfaltni put da li je u blizini veće mesto, mogućnost priključka za struju, vodovod, bunar i da li zemljište poseduje postojeći objekat
 • cenu zemljišta po hektaru
 • da li možete dobiti kredit od banke
 • obezbediti uslugu advokata

 

Naš predlog je da obavezno u celu priču razgovora sa agentima koji se bave prodajom zemljišta, uključite obavezno i agronoma kog ste prethodno angažovali. Na ovaj način možete izbeći brojne probleme i glavobolje, koje vam mogu doneti pogrešne procene u kupovini obradivog zemljišta. Pogrešne procene u odabiru zemljišta ili sorti voćki mogu vam doneti i nepotrebne troškove, što znači i pogrešno uložen novac za pokretanje voćnjaka i biznisa sa voćem.

Zato svima koji nisu dovoljno stručni, a žele kupiti obradivo zemljište za formiranje svog voćnjaka, toplo preporučujemo da konsultuju stručnjake u svom poslu, pre svega agronome, a zatim i licencirane agente za prometovanje nekretninama.

fotografije: Pixabay

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
164,800 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
71 m2
194,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
67 m2
312,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
67 m2
350,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
105 m2
259,888 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
77 m2
40,000 €
Prodaja / Zastupnik
BG HOME real estate
33 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Cilj nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Milox nekretnine
SMB nekretnine
IN-EL
Gigant nekretnine
Eurostan nekretnine
Agencija Momčilović 011