SrbijaSpace

Koji su benefiti usluge profesionalnog održavanja zgrade?

Koji su benefiti usluge profesionalnog održavanja zgrade?
16
Sep-22

Koji su benefiti usluge profesionalnog održavanja zgrade?

Objavljeno: 16/Sep/2022, Ljiljana Bugarin
(0) komentara (317 pregleda)


Usluga profesionalnog održavanja zgrade najčešće uključuje čišćenje enterijera stambenog prostora, ali i održavanje kvaliteta okolnog prostora.

Višestruko je dokazano da čist ambijent ima pozitivan uticaj na ljudsku psihu - povećava produktivnost na radnom mestu, čini da se osećate komforno i prijatno, odaje profesionalan utisak i olakšava obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Kako nam posao i porodične obaveze oduzimaju dobar deo nedeljnog vremena, većina ljudi je slobodna tek za vikend - a čišćenje stambenog prilaza u slobodne sate mnogima teže pada od buđenja ponedeljkom.

Stoga su agencije za uspostavljanje i održavanje higijene prostora poslednjih godina doživele ekspanziju. Ukoliko razmišljate o angažovanju ovakve pomoći, u produžetku teksta ćemo vam predstaviti i objasniti sve njene benefite.


Čist ambijent pospešuje produktivnost radnog kolektiva


Da li ste znali da uređen prostor može dvostruko povećati produktivnost zaposlenog?

U istraživanju Međunarodne asocijacije za sanitarno snadbevanje (International Sanitary Supply Association, ISSA), 88% od 1.481 ispitanika je reklo da im je koncentraciju i produktivnost ometao neuredan radni prostor.

S tim u vezi, mnoge kompanije su počele da unajmljuju profesionalne agencije za održavanje čistoće prostora, kako bi unapredile produktivnost radnog kolektiva. Na našim prostorima je uobičajno da se firme odluče za agenciju koja istovremeno nudi usluge održavanja enterijera i eksterijera stambenog objekta, a ukoliko i sami tragate za takvom, možete razmotriti pouzdanu agenciju za čišćenje Arkas.

Čišćenje poslovnog prostora se odnosi na regularno čišćenje kupatila i kuhinje unutar kancelarija, kao i temeljno čišćenje podova, vrata i prozora, usisavanje, održavanje higijene radnih površina, iznošenje smeća i slično.

Ovo je odlična solucija za zaposlene, jer u tom slučaju nema potrebe za raspodelom poslova između njih i niko nije dužan da koristi svoje radno vreme ili pauzu za obavljanje ovih zaduženja. Na taj način kolektiv biva rasterećen ovakvih obligacija, a svoje vreme i energiju može iskoristiti u korisnije svrhe.

Takođe, najveća anketa u Velikoj Britaniji o stopama bolovanja u ovoj regiji je pokazala da je u proseku 6,5 dana po zaposlenom izgubljeno godišnje, usled lošeg zdravlja na poslu - ovo je britanske poslodavce koštalo čak 16 milijardi funti godišnje.

Kancelarijski nameštaj i oprema su pogodno tlo za gomilanje klica i bakterija, a prosečna tastatura sadrži do 7.500 bakterija (po brisu). Dakle, što je vaša kancelarija čistija, to su manje šanse za razvijanje mikroba čime je i vaše osoblje zaštićenije.
 

Dezinfekcija prskalicom

 

Regularno čišćenje enterijera zgrade utiče na zdravlje njenih stanara


Neredovno održavanje higijene enterijera zgrade može rezultirati u prekomernu pojavu buđi, prašine i nečistoće - u poslednjih 20-ak godina alergijske bolesti su poprimile svetske razmere, te su se prema podacima SZO-a našle na listi prvih pet epidemijskih oboljenja.

Svaki četvrti stanovnik pati od nekog vida alergije, a adekvatnijom negom unutrašnjosti našeg prostora možemo vremenom smanjiti štetan uticaj pojedinih alergija.

Stoga su regularno čišćenje prilaza, hodnika i stepeništa zgrade, kao i generalno spremanje doma ključne stavke u održavanju zdravlja njenih stanara.

Održavanje enterijera stambene zgrade uključuje aktivnosti poput:

  • Metlanja stepeništa
  • Brisanje stepeništa specijalizovanim sredstvima za razlaganje i eliminisanje prašine
  • Metlanje hodnika i predvorja
  • Brisanje svih površina kao što su gelender, zidovi, vrata i prozori
  • Skidanje paučine i nataložene prljavštine


Angažovanje ove pomoći podrazumeva i skidanje reklamnog materijala, tačnije nalepnica, postera i neželjenih naslikanih motiva sa zidova i fasada.

Kako uklanjanje grafita predstavlja vrlo kompleksan poduhvat, potrebno je koristiti adekvatne hemijske supstance koje neće skinuti boju ispod, te je ključno da se upotrebe one koji su 100% biorazgradive i koje nisu previše agresivne kako ne bi dodatno štetile našem zdravlju.

Uz to, svi kvarovi na elektro, grejnoj, vodovodnoj, kanalizacionoj i ventilacionoj instalaciji potpadaju pod održavanje zgrade, te možete biti bezbrižni jer na ovaj način dobijate celokupnu uslugu.


Održavanje zelenih površina utiče na celokupan ugođaj


Održavanje zelenog prostora oko zgrade takođe može imati snažan uticaj na celokupnu impresiju stanara jer povećava njegov užitak tokom boravka u istom.

Pod ovim održavanjem se podrazumevaju aktivnosti poput:

  • Redovno košenje trave i navodnavanje travnjaka
  • Otklanjanje otpalog lića u periodu jeseni
  • Orezivanje žbunja
  • Zalivanje cvetnih površina
  • Čišćenje snega i ledenica tokom zimskog perioda


Usluge odnošenja kabastog smeća se često kombinuju sa prethodno napomenutim uslugama. Nepotrebna stolarija, pohaban i glomazan nameštaj, kao i neispravna tehnika se često izbacuju na ulicu i time se kvari urednost eksternog prostora.

Pored toga, čišćenje dvorišnog otpada (sređivanje bašte, vrta ili dvorišta) kao i građevinskog otpada je uključeno u održavanje zelenila - nezavisno od činjenice da li je u pitanju građevinski šut, polupane pločice ili stare cevi, mnoštvo agencija nude mogućnost odvoženja ovih materijala iz vašeg privatnog ili poslovnog prostora.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan, koliko i značajan, te da smo vam pružili sve relevantne informacije u vezi adekvatnog i profesionalnog održavanja stambenog prostora.

 

Photo by Nuno Silva on Unsplash
Image by rawpixel.com
 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
123,600 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
50 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
250,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
90 m2
900 €
Izdavanje / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
95 m2
800 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2