SrbijaSpace

Zašto je Novo Naselje najkvalitetnije stambeno naselje Novog Sada?

Zašto je Novo Naselje najkvalitetnije stambeno naselje Novog Sada?
23
Sep-19

Zašto je Novo Naselje najkvalitetnije stambeno naselje Novog Sada?

Objavljeno: 23/Sep/2019, SrbijaSpace.com
(0) komentara (2266 pregleda)

Jedno od najkvalitetnijih i najboljih delova Novog Sada je Novo Naselje. Ovaj deo Novog Sada se gradio po svim humanim elementima. Naselje je formirano po svim elementima humane gradnje sa željom za potpunim komoditetom jedne porodice tog vremena.


Novo Naselje je izgrađeno po svim elementima humane gradnje!


Novo Naselje je pre svega građeno planski i po svim veoma strogim propisima i zahtevima. Tada se mislilo na kvalitetan svakodnevni život jedne porodice u stanu, koji ima dovoljno kvadrata na raspolaganju. U vremenu formiranja Novog Naselja, mislilo se na kvalitet stanovanja, a pri izvođenju radova nije bilo nikakvih propusta. Naselje je formirano početkom 1980. godine i tada su fomirani stanovi svih struktura od najmanjih garsonjera do stanova izuzetno velike kvadrature.


Novo Naselje je građeno planski i po veoma strogim propisima!


Arhitekte su tokom projektovanja, mislile na sve potrebe stanara počevši od biciklane za čuvanje biciklova i motora, zajedničkih prostorija pa do ostave i vešernica za sušenje veša.

Posebno je vođeno računa o dodatnim sadržajima stanovnika ovog dela Novog Sada, kao što su vrtići, osnovne škole, igrališta za decu, prodavnice, pijace, tržni centri, apoteke, banke, dom zdravlja... Mislilo se i o najmanjim detaljima i potrebama jedne porodice i njenih članova. Oko 90% ovog naselja, izgradila je tada izuzetno poznata građevinska kompanija „Neimar“.

Poslove Neimara kasnije preuzima građevinska kompanija „Budućnost“, koja nastavlja izuzetno kvalitetnu izgradnju naselja. Jedno kraće vreme, kompletan posao podržava „SI-partner“ koji je imao u tom trenutku najpovoljnije cene pvc stolarije na tržištu, ali je iz određenih razloga na žalost propao.


Tip i veličina stanova na Novom Naselju u kvadratima!


U to vreme gradili su se jednosobni stanovi od 40 pa čak i do 55 kvadrata, dok u novijoj gradnji takav tip stanova sa tolikom kvadraturom ne postoji. Kupci su već navikli kada uđu u stan od 50 kvadrata da je to u startu dvosoban ili dvoiposoban pa se odmah odlučuju na adaptaciju i pregrađivanje.

Stanovi veće kvadrature su građeni pre svega po ubeđenju da je za jednu osobu, stan od 24 kvadrata predviđen za jedno potpuno humano stanovanje. Trosobni stanovi na Novom Naselju poseduju od 75 pa sve do 92 kvadrata, mada se mogu pronaći i dupleks stanovi te kvadrature, koji su svojevremeno nastali adaptacijama.

Zanimljivo je da skoro sve zgrade na Novom Naselju poseduju tavanski prostor.

Dupleks stanovi nisu izvorno projektovani, nego su nastali kasnije brojnim adaptacijam i koji su bili izgrađeni na poslednjim spratovima ispod tavanskih prostora. Važno je napomenuti da veći stanovi na Novom Naselju u načelu poseduju izuzetno velike terase i ostave koje su formirane uz kuhinju.


Skoro sve zgrade na Novom Naselju poseduju tavanski prostor!


Kuhinja je u većim stanovima ovog naselja potpuno izdvojena od svih prostorija i iz nje je uglavnom omogućen izlazak na terasu. Ranije je postajalo uvreženo mišljenje, kako je Novo Naselje znatno udaljeno od centra grada. Zbog toga su u tom vremenu i cene kvadrata na ovom naselju bile niže od cene kvadrata u drugim delovima grada, naročito koji su gravitirali centru.

U poslednje vreme se puno toga promenilo, a i licencirani agenti su svojim angažmanom znatno promenili mišljenje potencijalnih kupaca. Samim tim su i cene kvadrata stanova na Novom Naselju, znatno povećane u poslednje vreme.


Cene stanova na Novom Naselju se kreću od 900 eura do 1300 eura po kvadratu!


Ovo naselje se može podeliti u četiri celine, koje su sada odlično povezane sa svim delovima Novog Sada. Kupci u poslednje vreme sve češće žele kupiti stan na Novom Naselju, jer je planski građeno.

Ovaj deo grada je idealan za život porodica sa malom decom, jer su zgrade uvučene od ulica, oko zgrada ima puno zelenila i deca se mogu zaista bezbrižno igrati.

Upravo zato stanove na Novom Naselju sve češće kupuju porodični ljudi. I na kraju da napomenemo kako je najpopularniji deo ovog naselja, sad već poznati Tozin Sokak u Šonsi naselju. Kako neki kažu, ovom delu naselja nedostaje samo more, kako bi imali osećaj da živite na moru.


fotografije: Solis Nekretnine

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
1 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
97 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
250,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
60 m2
103,600 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
79,850 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
40 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2