SrbijaSpace

Evo šta će vam sve biti potrebno nakon selidbe u novi stan

Evo šta će vam sve biti potrebno nakon selidbe u novi stan
23
Jun-20

Evo šta će vam sve biti potrebno nakon selidbe u novi stan (61)

Objavljeno: 23/Jun/2020, SrbijaSpace.com

Selidba u novi dom predstavlja srećan, ali i izuzetno naporan trenutak, koji zahteva temeljnu pripremu. Kako bi novi životni prostor ličio na dom, potrebno ga je adekvatno opremiti, zato je uređivanje stana zadatak o kome treba dobro promisliti. Upravo zato, pripremili smo tekst sa savetima na ovu temu.

Šta je to što jedan novi stan treba da ima, kako bi od prvog dana bio funkcionalan i udoban za život? Otkrijte u tekstu koji sledi.


Mali kućni aparati za svakodnevnu upotrebu


Da bi svoj novi stan mogli da nazovete domom potrebno da od prvog dana imate određene kućne aparata poput usisivača, pegle, mopa za brisanje i sličnih aparata za održavanje životnog prostora, ali i ličnu upotrebu. Ako ne znate odakle da počnete svoju potragu, Lupo Marshall mali aparati za kuću mogu biti polazna tačka za opremanje vašeg novog doma.

Od ketlera za vodu, preko sokovnika i blendera, pa sve do usisivača, kuhinjske vage ili pegle, mali kućni aparati postali su deo naše dnevne rutine, zato su potrebni od prvog dana boravka u novom životnom prostoru.


Nameštaj po meri vašeg novog životnog prostora


Ukoliko posedujete određene komade nameštaja, postaviće se pitanje da li će ti elementi moći da pronađu mesto u vašem novom stanu. Odgovor ćete dobiti onda kada vidite da li se ti komadi uklapaju u vaš novi životni prostor, odnosno da li odgovaraju rasporedu i obimu soba u novom stanu.

Vrlo je važno da se nameštajni elementi uklapaju, kako bi prostor u kome živite od prvog dana bio funkcionalan. Opremanje stana prethodi useljenju, a finese se mogu dodavati i nakon što se uselite, samo je potrebno ostaviti prostor za njihovo blagovremeno dodavanje. Ključno je od početka koristiti pune kapacitete svih prostorija u stanu.


Prostor za odlaganje uspomena


Nije nepoznato da se ljudi vrlo lako mogu vezati za predmete koji su obeležili deo njihovog života, bili sastavni deo neke uspomene, ili ih jednostavno vezuju za neku dragu osobu. Zato, bez obzira na to da li se uklapaju u novi dom, određeni predmeti moraju pronaći svoje mesto u njemu.

Kako biste sačuvali drage uspomene na jednom mestu, ali i izbegli da novi stan zatrpavate stvarima koje ne koristite, predlažemo vam da izdvojite prostor za ovakve uspomene. To mogu biti ukrasne kutije ili korpe u kojima ćete razvrstati vaše uspomene, a koje će se uklopiti u enterijer vašeg doma.

Ukoliko imate tu mogućnost, možete odvojiti komodu ili police za ovakve stvari, takođe vodeći računa o tome da se sve uklopi sa ostatkom stana.


Tehnika i tehnologija - opremanje i postavka potrebnih uređaja


Tehnologija je postala sastavni deo naših života, pa samim tim i naši domovi moraju biti opremljeni odgovarajućim uređajima. Na listi se nalazi televizor, kompjuter ili laptop, ali i frižideri, veš mašine i ostala kućna tehnika koja sve češće funkcioniše poput pametnih uređaja, te tako moderne mašine za vešimaju ekrane na kojima se podešavaju ciklusi pranja veša i slično.

Još jedna izuzetno bitna stavka je internet. Naš prozor u svet i nepresušan izvor informacija koji svakodnevno koristimo. Upravo zato uvođenje interneta predstavlja jednu od glavnih stavki prilikom useljenja u novi stan. Ono o čemu treba da povedete računa jeste kakve opcije imate, u smislu brzine, mogućnosti ali i cene za mesečnu pretplatu.


Rasporedi za odlaganje različitih stvari


Organizacija u novom stanu je specifičan zadatak s obzirom na to da je potrebno da se naviknete na nepoznat prostor i da odredite na koji će način život u njemu biti najpraktičniji. Kako biste to uradili, bilo bi dobro da odredite gde će vam stajati određene stvari od samog početka.

Napravite raspored u ormarima i komodama, gde će stajati odeća, a gde obuća, gde će vam stajati dokumenta, gde knjige, a gde kućni alati. Ovaj raspored posebno je značajan u kuhinji, jer će vam olakšavati svakodnevnu pripremu jela.


Kuhinja stan


Što pre rasporedite stvari u vašem novom stanu, pre ćete se osećati kao svoj na svome, što i jeste glavni cilj uređivanja životnog prostora. Prikupljajte savete i ideje za odlaganje stvari, i potrudite se da se ne zatrpavate nepotrebnim predmetima.

Čitanjem ovog teksta ste već napravili prvi korak ka uređenju svog novog životnog kutka, a mi vam želimo sreću i držimo palčeve da oformite novu oazu mira po svojoj meri.

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
54,500 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
39 m2
69,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
62 m2
80,400 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
34 m2
248,888 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
90 m2
34,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
36 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2
45,720 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
36 m2

Cilj nekretnine
Agencija Momčilović 011
Gigant nekretnine
Kristal nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Milox nekretnine
Eurostan nekretnine
IN-EL
SMB nekretnine