SrbijaSpace

Kako prečistiti vazduh u stanu od 50 kvadrata?

Kako prečistiti vazduh u stanu od 50 kvadrata?
24
Dec-20

Kako prečistiti vazduh u stanu od 50 kvadrata?

Objavljeno: 24/Dec/2020, Edmon Dantes
(0) komentara (1072 pregleda)

Kada se postavi sledeće pitanje: "kako prečistiti vazduh u stanu od 50 kvadrata?" - predpostavljamo da se ne radi o jedinstvenom prostoru od 50 kvadrata, već o stanu (odnosno nekom prostoru sa podeljenim prostorijama).
 

Ukoliko živite u stanu od 50 kvadrata, sledeći tekst je upravo za vas, pogotovo ako ste pušač.


Prenosiv i lagan aparat


U tom slučaju neophodan je aparat koji se lako može premeštati iz jedne prostorije u drugu. Neophodno je i da sam uredjaj bude lagan (najviše oko 2,5kg) i da ga lako možete preneti iz jedne sobe u drugu. Ruski modeli prečišćivača vazduha Ambilaif se izdvajaju po svojim malim dimenzijama, ali i po svojoj prenosivosti.

Ruski proizvodjač preporučuje da uređaj radi barem 8 sati kako bi vazduh u nekom prostoru bio prečišćen, ukoliko nema novih izvora zagađenja.

Na ovaj način vi možete uređaj staviti u jednu sobu 8 sati, i nakon toga ga lagano možete prebaciti u drugi prostor.

Ukoliko se ipak radi o jedinstvenom prostoru od 50m2, mi preporučujemo nabavku 2 aparata.
 

Koju tehnologiju prečišćavanja vazduha izabrati za stan od 50 kvadrata?


Drugo pitanje koje vlasnici stanova od 50 kvadrata mogu postaviti vezano za prečišćavanje vazduha je stepen efikasnosti ovakvih uređaja u odnosu na klasične prečišćivače vazduha.

Među modernim tehnologijama prečišćavanja vazduha izdvaja se:
 

  • fotokatalitička tehnologija i
  • već poznati HEPA filtera.


Većinu vlasnika stanova od 50 kvadrata zanima stepen razlike u efikasnosti ovakvih novih tehnologija u odnosu na obični HEPA filter. 

Ruska Ambilife tehnologija za prečišćavanje vazduha fotokatalizom predstavlja potpuno drugačiji tehnološki pristup u odnosu na one prečišćivače vazduha koji koriste HEPA filter.
 

Ruski upijac duvanskog dima za stan od 50 kvadrata
 

Naime, ambilife koristi fotokatalitičku tehnologiju prečišćavanja vazduha koja efektivno uništava organske veze raznih zagađivača, aerosola, virusa i bakterija.

Korišćenjem UV led diode koja osvetljava TiO2 (titanijum dioksid) u vazduh se ispuštaju hidroksilni joni i negativno naelektrisani radikali koji se vezuju za organske zagađivače, razbijajući njihove veze i efektivno ih uništavajući. Na ovaj način se zagađivači razbijaju u njihove osnovne gradivne komponente (kao što su voda, ugljenik, kiseonik) koje su nereaktivne i bezopasne.
 

Na ovaj način se vazduh u prostoru efektivno dezinfikuje od virusa, bakterija, ćelija buđi i drugih zagađivača.


Što se tiče HEPA tehnologije, ovi uređaji funkcionisu na drugi način - korišćenjem sertifikovanih HEPA filtera koji upijaju do 99.95% sitnih čestica oni te čestice vezuju za filter koji se onda posle pere, čisti ili zamenjuje novim.

Ruska fotokatalitička tehnologija ambilife koristi mehanički filter za sakupljanje krupnih prašina, peska i sličnih drugih krupnih čestica koje se mogu naći u vazduhu, dok sve sitnije čestice u vazduhu bivaju uništene. Ovi mehanički filteri se menjaju jednom u 4 meseca i stari filter se baca. Samom kupovinom aparata dobijate jedan filter vec u aparatu, i jos 2 filtera gratis, odnosno dovoljno za godinu dana korišćenja aparata.

Fotokatalitički UV LED filter ima radni vek od 50.000 radnih sati, odnosno oko 5,5 godina neprekidnog rada, i on ne zahteva redovnu zamenu.
 

Upijač duvanskog dima za stan od 50 kvadrata


Fotokatalitička tehnologija se pokazala veoma efektivnom kod uništavanja duvanskog dima. Duvanski dim sadrži pravi "koktel" otrovnih jedinjenja:
 

  • od ostataka radioaktivnih elemenata,
  • pa sve do tragova cijanida
  • i ugljen-monoksida.


Upravo je fotokatalitička tehnologija koju koristi ruski upijač duvanskog dima Ambilife najbolje rešenje za izvlačenje duvanskog dima iz vašeg nameštaja i stana, i njegovo uništavanje kada se u prostoru puši.

Gutač duvanskog dima nije samo za stanove i kancelarije već se takođe može koristiti i u kafićima i barovima sa pušenjem. Sam aparat je potpuno bezbedan za korišćenje i u blizini ljudi i možete ga koristiti i kad je vaš prostor u punom kapacitetu.

 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
164,800 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
71 m2
194,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
67 m2
312,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
67 m2
350,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
105 m2
259,888 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
77 m2
40,000 €
Prodaja / Zastupnik
BG HOME real estate
33 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

IN-EL
Cilj nekretnine
Agencija Momčilović 011
Gigant nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Eurostan nekretnine
Milox nekretnine
SMB nekretnine