SrbijaSpace

Zašto treba imati skrivene ili špijunske kamere na kući

Zašto treba imati skrivene ili špijunske kamere na kući
22
Dec-19

Zašto treba imati skrivene ili špijunske kamere na kući

Objavljeno: 22/Dec/2019, SrbijaSpace.com
(0) komentara (2033 pregleda)

Dok je ne tako davno bilo, gotovo nezamislivo da određeni stambeni prostor bude obezbeđen alarmima i sistemom video nadzora, danas se to donekle može svrstati u uobičajenu praksu. Neko zbog bezbednosti odlučuje da ugradi špijunske kamere na kući, a neko opet iz drugih razloga, koji nisu baš za pohvalu.

Naime, neretko se događa da kada se posumnja u vernost bračnog partnera, vlasnici određenog stambenog prostora odlučuju da ugrade skrivene kamere na kući i u njoj, kako bi došli do istine makar na taj način.

Ipak, bez obzira na primaran razlog ugradnje, činjenica je da video nadzor i te kako može da pomogne vlasnicima stambenog prostora u brojnim situacijama.


Šta su špijunske kamere?


Specijalni uređaji, koji mogu biti ugrađeni kako u sijalice, te u detektore za dim i u druge elemente u stambenom ili poslovnom prostoru, a koji se koriste za praćenje situacije u tom prostoru, su špijunske kamere. S obzirom na to da imaju, da tako kažemo nezahvalnu ulogu, one su uglavnom skrivene.

Između ostalog, špijunske kamere mogu biti ugrađene:

  • u osveživač vazduha
  • u privezak za ključeve
  • u ručni sat
  • u sijalicu
  • u olovku
  • u senzor za dim
  • u budilnik, odnosno u alarmi sat


U svakom slučaju je vrlo važno da ukućani i gosti ne znaju da postoji špijunska kamera u tom prostoru, pa se iz tog razloga stručnjaci trude da je učine nevidljivom.


Špijunska kamera u sijalici


U principu je ovo najčešći način kamuflaže kamera u stambenom prostoru. U pitanju je mikro kamera, koja u većini slučajeva može da snima kako audio zapis, tako i video. A u zavisnosti od modela, odnosno od zahteva vlasnika prostora, taj uređaj može da bude korišćen i za fotografisanje.

Stručnjaci koji budu ugrađivali ovu kameru u određeni stambeni ili poslovni prostor će informisati vlasnika o tome na koji način se tim uređajem upravlja. Trebalo bi da znaju klijenti da je u pitanju vrlo jednostavan način upravljanja na daljinu.

A opet u zavisnosti od toga koji model je u pitanju, on može sadržati i mnoge dodatne opcije.

 

Špijunska mikro kamera u senzoru za dim

 

Ukoliko u određenom stambenom prostoru postoji ugrađen alarmni, odnosno sistem video nadzora, a u okviru koga se nalazi i sistem za detekciju dima, onda neće biti nikakav problem da bude ugrađena skrivena kamera u kući.

Neretko se navodi da je u pitanju jedan od najboljih načina za kamufliranje, odnosno za nadzor određenog objekta.

Svaki klijent će odabrati odgovarajući uređaj, a većina njih nudi opciju kako fotografisanja i snimanja video i audio materijala, tako isto i uživo gledanje. Naravno da špijunska kamera u detektoru za dim poseduje i SD karticu, a u zavisnosti od modela će biti definisana i veličina te memorije. U većini slučajeva se video i audio zapisi, odnosno fotografije skladište na mobilni telefon vlasnika prostora, a kamera radi preko bežične konekcije.

Pored toga što je dobra za korišćenje u stambenom prostoru, a kada je potrebno da bude izvršen nadzor iz nekog razloga, neretko se ova špijunska kamera koristi i u kancelarijama, zatim u okviru hala, magacina i poslovnih objekata bilo koje namene.


Zašto treba imati skrivene ili špijunske kamere na kući?


Potpuno je svejedno za koju varijantu se klijent opredeli, ali je svakako preporučljivo da se prethodno konsultuje sa stručnjacima. Naime, nije dovoljno samo da budu ugrađene špijunske, odnosno skrivene kamere na kući, već je vrlo važno i da to bude učinjeno na pravilan način, kako bi klijent imao maksimalno pozitivan efekat od korišćenja tih uređaja.

Jedino ukoliko se ispoštuju smernice, koje budu dali stručnjaci vezano za ugradnju sistema video nadzora, a posredno i špijunskih kamera, klijent može očekivati da će ti uređaji ostvariti svoju svrhu u potpunosti.


Kako se vrši ugradnja špijunskih kamera?


Naravno da ne mogu pojedinci da se bave ovim poslom, a ukoliko to žele. U principu je uvek mnogo bolja opcija kontaktirati majstore, koji se bave ugradnjom sistema video nadzora.

A nakon što ih klijent bude kontaktirao i pošto oni izađu na teren da se upoznaju ne samo sa određenim prostorom, nego i sa zahtevima klijenata, izneće i svoju preporuku. Potrebno je da ih klijent informiše tom prilikom i o navikama ukućana, odnosno o tome šta želi da postigne ugradnjom skrivenih, to jest špijunskih kamera u tom objektu. Jedino na osnovu toga će majstori biti u prilici da ponude klijentima najbolju opciju.


Skrivena kamera u kući
 

Biće im predočene i prednosti i mane ugradnje određenih kamera u tom prostoru, te će im sasvim sigurno biti ponuđena i najbolja moguća opcija u konkretnom slučaju.

S obzirom na to da je u pitanju vrlo škakljiva tema, majstori će se dogovoriti sa vlasnikom prostora i u kom terminu je najbolje da izvrše ugradnju, jer ne bi trebalo za to da znaju svi ukućani.

Podrazumeva se da će vlasnik tog prostora da bude informisan i o načinu upravljanja konkretnim uređajem, te će dobiti jasne smernice i o tome kako funkcioniše špijunska kamera i kako se čuva snimljeni materijal.

Iako ima oprečnih mišljenja o tome zašto treba imati skrivene ili špijunske kamere na kući, odnosno da li je uopšte to preporučljivo, mnogi koji su se odlučili za takvu vrstu nadzora su i više nego zadovoljni.

 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
141,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
76 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
145,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
68 m2
620,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
221 m2
248,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
54 m2
215,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
118 m2