SrbijaSpace

6 načina da ukrasite zid iznad kreveta u dnevnoj sobi

6 načina da ukrasite zid iznad kreveta u dnevnoj sobi
19
Apr-22

6 načina da ukrasite zid iznad kreveta u dnevnoj sobi

Objavljeno: 19/Apr/2022, Anđelka Pavlović
(3) komentara (1199 pregleda)


Mnogo je načina i varijanti da ukrasite zid iznad kreveta u dnevnoj sobi. Dnevna soba je najvažnija prostorija svakog doma. Mnogi dizajneri se slažu da je to "srce doma". Uređenje dnevne sobe je uglavnom i najveći izazov. Naravno, pre nego što se počne sa uređenjem mora se imati na umu veličina prostora, potrebe ukućana, položaj same prostorije, stil koji želite da preovladava i naravno budžet koji imate na raspolaganju.

Za koji god stil dnevne sobe se opredelili, u tom prostoru će biti zasigurno krevet (kauč, sofa ili ugaona garnitura). Prostor  iznad kreveta zahteva takođe inventivnost. Dekoraciju zida iznad kreveta u dnevnoj sobi treba definisati kao prioritet.

Postoji niz ideja naravno za uređenje ovog dela prostora, ali mi ćemo izdvojiti 6 načina u nastavku teksta. Internet je večita inspiracija i možete naći bezbroj slika kako su to drugi rešili. Počećemo od umetničkih slika.

 

1. Slika iznad kreveta u dnevnoj sobi

 

Budite kreativni i spremni da pokažete šta preferirate kad je umetnost u pitanju. Zid iznad kreveta je uvek u centru pažnje. U malim dnevnim sobama, krevet se često postavlja uzdužno na zid. Ako je krevet postavljen na “prazan” zid, morate se pobrinuti za njegov dizajn i pozabaviti se ukrašavanjem toga dela zida. Budite smeli da postavite neobično umetničko delo. Uvek kada želite da postignete upečatljiv momenat onda birajte jedan komad koji će ostaviti snažan utisak u prostoru.


Dnevna soba
 

Ako se odlučite za sliku, neka bude velikih dimenzija, jarkih boja i neobičnog dizajna. Naravno, nekada jedan komad  nije dovoljan za zid. Često ono što je potrebno zidu iznad kreveta jeste galerija sa slikama. Tada je bitno voditi računa da napravite celinu. U visini očiju postavite ono što je najupečatljivije. Naravno isprobajte sve varijante pre nego što donesete konačnu odluku kako treba da izgleda galerija na zidu. Danas su sve više popularne fotografije, posteri, dizajnerski paneli.

 

2. Satovi iznad kreveta u dnevnoj sobi

 

Dizajneri se slažu da su zidni satovi u dnevnoj sobi bezvremenski dekorativni elementi. Imamo ih u svim stilovima od minimalističkih,  modernih, drvenih do 3D satova koji zauzimaju gotovo ceo zid. Na izbor satova će utucati definitivno i veličina zida i stil enterijera same dnevne sobe. Svaka soba je jedinstvena kada je u pitanju ambijent.

Odlučite se za sat koji se uklapa u ton i atmosferu vašeg doma. Kvadratni zidni satovi su elementi minimalizma, koji će dati eleganciju i šarm vašem zidu. Najnovija varijanta satova jesu samolepljivi satovi. Oni se lako postavljaju, a isto tako lako i skidaju. Najmoderniji i najtraženiji su u srebrni koji imaju efekat ogledala.

 

3. Ogledala iznad kreveta u dnevnoj sobi

 

Ogledala su veoma važni elementi u dekoraciji. Ona reflektuju svetlo i na taj način soba izgleda prostranije. Kad god je moguće ogledalo treba da bude okačeno naspram prozora ili nečeg drugog što je bitno naglasiti u ambijentu.


Soba sa ogledalima
 

Naravno da treba da se potrudite da se  ogledalo uklopi sa ostalim elementima. Možete da okačite i više manjih ogledala zajedno. Ako ste više za tradicionalne metode pristupa, onda ćete definitivno voleti da ogledalo postavite iznad kreveta. Vodite računa o samim proporcijama i naravno o veličini, boji i debljini rama. Velika površina ogledala u okviru koji je horizontalan, daće na dubini i širini prostora. Ako se odlučite da okvir bude vertikalni, to će uticati da plafoni deluju viši, što je odlična opcija za male dnevne sobe i manje zidne površine.

 

4. Zidne police iznad kreveta u dnevnoj sobi

 

Police mogu poslužiti kao odličan dodatak uređenju dnevnog boravka. Osim što su  funkcionalne, one su najjednostavnije rešenje u raznolikosti enterijera. Mogu biti na različitoj visini : vodoravno, horizontalno, haotično postavljene, u obliku merdevina i sl. Mašta je neograničena, a posebno se to odnosi na detalje kojima ćete ih ispuniti.

 

5. Zidne lampe iznad kreveta u dnevnoj sobi

 

Zidne lampe u dnevnoj sobi su odlične za stvaranje opuštajuće atmosfere. Svetlost će se tako raspršiti pod sobi. Odlične su ukoliko volite da čitate upravo leškareći na krevetu u dnevnoj sobi. One se obično postavljaju na oko 150 cm od nivoa poda. Ako imate zid koji je veliki pa treba nekoliko lampi, gledajte da razdaljina između dve zidne lampe bude 2,5-3m. Zapamtite da je dobro osvetljena prostorija prijatna prostorija. Zato treba biti oprezan i zidnu rasvetu postaviti na strateški važna mesta.

 

6. Stikeri iznad kreveta u dnevnoj sobi

 

Danas na tržištu postoji veliki izbor stikera koji mogu da čine sa ostatkom nameštaja harmoničnu celinu. Stikeri su fantastično dekorativno sredstvo ukoliko želite da dekorišete i transformišete prostor. Ono što je važno nema velikih ulaganja, vremena i novca.

 

Za kraj

 

Svi želimo autentičnost, toplinu i da prostor odiše toplinom, ukusom i gostoprimstvom. Zato budite kreativni i pustite mašti na volju.

Slobodno mešajte stilove. Jedan detalj mora biti drugačiji. Kada izaberete različite teksture, materijale, stilove ili oplemenite prostor nekim neobičnim predmetom, prostor će dobiti vaš lični pečat.

 

Slike: unsplash.com

(3) komentara
 • brankica
  brankica
  20-Apr-22


  moja dnevna soba je progeldala ali bas kao da je progledala. Hvala firmi StudioAmbient i njihovim kreativcima koji su mi ulepsali prostor!

 • Branka
  Branka
  19-Apr-22


  Baš lep tekst! Meni je zid iznad kreveta u dnevnoj sobi rezervisan za slike starog Beograda. Često se "izgubim" gledajući te divne stare građevine, i bar u mislima odlutam u neku od prohujalih epoha.

 • Lana
  Lana
  19-Apr-22


  Imam dosta slika i polica u dnevnoj sobi, a sada bih mogla da ubacim i neko ogledalo da bih dobila utisak vece prostorije. Super saveti.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2