SrbijaSpace

Kako od novog stana napraviti topli dom

Kako od novog stana napraviti topli dom
12
Jul-21

Kako od novog stana napraviti topli dom (557)

Objavljeno: 12/Jul/2021, SrbijaSpace.com

Sav stres koji se nakupi prilikom traženja idealne nekretnine i celog procesa kroz koji moramo da prođemo kako bismo postali vlasnici vredi te prve minute kada konačno uđemo u stan i počnemo da maštamo o uređenju i renoviranju.

Prilikom potrage uvek tražimo idealan stan u koji ćemo smestiti sve naše stvari i dodatno ga oplemeniti nekim novim sitnicama koje će od njega napraviti topli dom i porodičnu oazu. Prilikom planiranja i maštanja, treba obratiti pažnju da se nekretnina koju smo kupili uklapa u sve naše planove - kako svojim rasporedom tako i budžetom koji će nam pomoći da od nje napravimo ono što smo zamislili.


Raspored i organizacija prostora


Jedna od stvari na koju kupci obraćaju pažnju jeste raspored prostorija i ono šta možemo da uradimo ukoliko nam trenutna organizacija ne odgovara. Idealna situacija je da stan ima idealan raspored prostorija koji će nam odgovarati. Sa druge strane, ponekad zarad cene i lokacije žrtvujemo organizaciju prostora te je potrebno uraditi neke sitne prepravke.

Ovde će vam biti potreban stručnjak koji će vam pomoći u menjanju rasporeda prostorija ili čak i dati savet o dodavanju ili rušenju zidova. Ovo će vam omogućiti da spojite prostore u kojima provodite najviše vremena, kao što su kuhinja, trpezarija i dnevna soba kako biste stvorili savršeni prostor za porodicu.


Odredite prioritet radova


Na osnovu budžeta kojim raspolažete i količine radova koja je potrebna da biste stan namestili i preuredili po vašem ukusu, potrebno je da odredite koji radovi su vam najhitniji i najbitniji kada je u pitanju kreiranje doma. Bilo da se radi o nekim manjim prepravkama ili većim radovima koji iziskuju vreme i novac, uradite što više možete kako biste kada se uselite mogli da uživate u svom novom domu.

Sve što ostavite za kasnije će vam stvarati nervozu i činiti da se osećate kao da živite u stanu koji ćete uvek morati da renovirate i popravljate.
 

Topli dom


Povezanost spoljašnjeg i unutrašnjeg


Sve više kupaca se opredeljuje za stanove koji imaju određenu površinu van stana - bilo da se radi o manjoj terasi ili prostoru ispred zgrade ili na krovu - kako bi imali prostor u kom će moći da se opuste. Sve je više onih koji se odlučuju da dograde ovaj prostor i oplemene ga raznim nameštajem, dekorativnim elementima i opuštajućim sadržajem.

Jedna od prednosti je da spoljašnji prostor možete da iskoristite za opuštanje i da ga uz malo kreativnosti pretvorite u opuštajuću oazu. U svega nekoliko koraka, raznovrsna ponuda baštenskog nameštaja, osvetljenja i tendi koju nudi Shoppster, može da postane deo vaše oaze i stvori vam ugođaj pravog doma.


Ispunite sebi želje


Bilo da se radi o velikom ostrvu u kuhinji o kom maštate celog života, velikoj spavaćoj sobi sa klupom pored prozora ili velikoj ugaonoj garnituri ne koju će moći da stane cela porodica, omogućite sebi ove stvari kako biste se osećali prijatno u novom domu.

Iako su ovo sve materijalne stvari, ponekad su nam i one potrebne kako bismo od običnog stana napravili poseban kutak i nešto u šta ćemo se uvek rado vraćati. Ukoliko malo upoznate prostor, videćete da se ove stvari mogu napraviti bez obzira na veličinu i prostor jer će vas i manje verzije ovih stvari učiniti srećnim. Dodatno oplemenite ove prostore sitnim detaljima i videćete koliko će vas usrećiti kada zaista počnete da živite u novom stanu.

Prilikom traženja stana posmatrajte šta možete da napravite od određene nekretnine. Ta vizija će vam biti glavna vodilja prilikom donošenja konačne odluke i odrediće savršeni životni prostor za vas. Ponekad je potrebno da gledamo izvan zidova, pločica i boja kako bismo videli topli dom koji ta nekretnina može da postane. Nakon svih radova i kupovine, ostaće vam da uživate u prostoru koji ste kreirali u nameri da u njemu stvarate nove uspomene.

(4) komentara
 • Nadja
  Nadja
  13-Jul-21 11:16:56 AM


  Kada se prostor sredjuje sa ljubavlju to se vidi, nije toliko bitno da li je namestaj skupocen i nov, vec da li je uredjen sa ljubavlju i stilom.

 • Srecko
  Srecko
  12-Jul-21 17:24:45 PM


  Ukoliko imate veliku porodicu tesko je svima ugoditi ali se stan moze urediti da svi budu zadovoljni.

 • Milica
  Milica
  12-Jul-21 16:26:46 PM


  Poslednjih godina je u modi minimalizam. A ja ne mogu da se otmem utisku da su stanovi postali uniformisani, da se nigde ne ogleda ličnost vlasnika i da je sve to nekako hladno i depresivno.

 • agent za nekretnine
  agent za nekretnine
  12-Jul-21 16:01:29 PM


  Topli dom je zbog toplih ljudi :) Prvo pronađite pravu nekretninu, stan ili kuću, i u nju unesite sebe. Vi činitie da vap dom bude topao a ne enterijer, zidovi, skupi nameštaj :)dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
88,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
53 m2
136,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
54 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Eurostan nekretnine
IN-EL
Gigant nekretnine
Agencija Momčilović 011
SMB nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Milox nekretnine
Cilj nekretnine