SrbijaSpace

Apartmani u Beogradu na dan

Apartmani u Beogradu na dan
31
Jul-14

Apartmani u Beogradu na dan

Objavljeno: 31/Jul/2014, SrbijaSpace.com
(0) komentara (5191 pregleda)

Potražnja apartmana na dan u Beogradu

Apartmani na dan u Beogradu su postali veoma popularni u poslednje vreme. Brz i dinamičan život donosi i promene u načinu putovanja i odsedanja. Moderni čovek nema previše vremena na raspolaganju, njegovo vreme je dragoceno, tempo je takov da se on zadržava u nekom mestu na nekoliko sati, možda na jedan dan, obavi to zbog čega je došao i ide dalje. Takvi ljudi nemaju vremena ni živaca za hotele, hostele i sl. gde je po pravilu gužva i gde se dragoceno vreme uludo troši.

Osim poslovnih ljudi, ove apartmane za kraći boravak traže i studenti koji dolaze zbog polaganja ispita, naši "gasterbajteri" koji prolaze kroz Beograd na putu za svoj zavičaj, turisti koji hoće da pogledaju neki koncert, romantični ljubavnici i sl.

Kakve apartmane može da ponudi Beograd?

Beograd kao megalopolis i važan regionalni centar u ovom delu Balkana i Evrope, u kom dolaze brojni posetioci iz zemlje i iz inostranstva, pored hotela i hostela nudi i apartmane kao vrstu smeštaja. Obično su to stanovi koji su preuređeni i renovirani kako bi mogi da izađu u susret potražnji. Izdaju se sledeće kategorije:

  • sobe,
  • jednosobni (tz. studija), 
  • dvosobni, 
  • trosobni i veći stanovi. 

Ovi stanovi treba da imaju izvesne standarde. Očekuje se da svaki apartman bude opremljen za boravak, da bude čist, da ima toalet sa čistim peškirima i sredstvima za higijenu,kao i kuhinju sa svim što je potrebno za spremanje i konzumiranje hrane (frižeider, šporet, pribor za jelo). Prateći moderne zahteve, TV, telefonska i brza internet veza se podrazumeva.

Apartmani u Beogradu

Cene apartmana 

Cene apartmana za dan u Beogradu su različite i zavise od:

  • lokacije,
  • kvaliteta,
  • veličine i
  • stepena opremljenosti.

Lokacija je najvažniji faktor koji utiče na cenu. Najtraženiji su oni u centru grada tako da se tamo jednosobni apartmani kreću od 35 evra do 45 evra, strogi centar oko poznatog šetališta na ul. Knez Mihajlovoj ide i do 50-55 evra. 

Za dvosobne apartmane u Centru mora se izdvojiti od 50 evra do 70 pa i više.
Trosobni i veći apartmani su naravno još skuplji, oni se kreću od 65 pa do 90-100 evra.
Novi Beograd drži slične cene, verovatno zato što su tamo sedišta važnih banki i kompanija, pa je potražnja velika kod poslovnih ljudi.

Kako se udaljavamo od centra cene padaju, tako da na Vračaru i Voždovcu cene su manje za 5-10 evra, Rakovica, Žarkovo, Konjarnik  itd. još niže. Ali i ponuda je daleko skromnija. Naravno, cena se može u neposrednom kontaktu sa vlasnicima i agencijama koje posreduju, ispregovarati i korigovati.

Umesto zaključka

Značaj apartmana za kraći boravak za turističku ponudu Beograda će samo da raste. Potražnja je vrlo izražena, popularni su kod posetilaca grada, a i vlasnici mnogobrojnih stanova po Beogradu nalaze svoj interes pošto mogu da zarade neki dinar sa strane i da oplode svoju investiciju. Ne kaže se u turističkoj industriji bez razloga da je najskupli krevet - prazan krevet.

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
1 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
40 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
162,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
74 m2
157,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
48 m2
57,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
67 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2