SrbijaSpace

Šta sve apartman za izdavanje na nekoliko dana treba da ima?

Šta sve apartman za izdavanje na nekoliko dana treba da ima?
06
Nov-19

Šta sve apartman za izdavanje na nekoliko dana treba da ima?

Objavljeno: 06/Nov/2019, SrbijaSpace.com
(1) komentara (4956 pregleda)

Da bi jedan apartman bio dobro rangiran i tražen, mora da zadovolji određene potrebe posetilaca i da bude što kvalitetnije opremljen, udoban i funkcionalan. Postalo je izrazito popularno da se odseda u apartmanima, više nego u hotelima, pa se mnogi vlasnici na tržištu trude da ponude što bolji smeštaj.

Kao što se vlasnici ugostiteljskih objekata iz drugih država trude da obezbede zimovanje ili  letovanje po želji naših putnika, tako bi trebalo i vlasnici apartmana u Srbiji da zadovolje sve kriterijume stranih turista i ponude najbolje moguće opcije.  

U narednom tekstu ćete videti šta sve treba da sadrži apartman za izdavanje, kako bi bio što primamljiviji posetiocima i imao što bolju recenziju. 


Mali, srednji i veliki apartmani - kako ih opremiti?


Treba da budete svesni da opremanje apartmana u Beogradu nije isto kao kad opremate stan za izdavanje, te treba poštovati određena pravila. Postoje različite veličine apartmana, a nameštaj, boje i dekoracija se mora prilagoditi na najbolji mogući način, kako bi sve izgledalo skladno i primamljivo. Bilo da je reč o malom, srenjem ili velikom apartmanu, svaki bi trebalo da bude udoban, skladnih boja i minimalistički opremljen. 

Mali apartmani su jednostavni za opremanje, jer ne zahtevaju mnogo nameštaja i oduzimaju malo vreme za održavanje. Ipak, zbog svoje veličine moraju biti lepo opremljeni, nameštaj adekvatno usklađen sa prostorom i praktičan. Mali prostor može izgledati vizuelno veći ukoliko koristite svetlije tonove za zidove i nameštaj. Predlažemo da dezeni budu minimalni, sa maksimalno dve boje u kombinaciji. Možete na zid staviti sliku ili sat, a na sto vazu sa cvećem da ukrasite prostor. 


Mali apartman
 

Srednji i veliki apartmani dozvoljavaju malo više slobode u odabiru boja i detalja. Smeštaj srednje veličine. Za zidove koristite boje poput lavande, razne nijanse plave, nezne sive, krem i svetlo zelenu. Koju god boju da izaberete, pažljivo uklapajte detalje na garnituri i kuhinjskim elementima. Birajte svetle i pastelne boje, koje će učiniti prostor pirjatnim za oko i ušuškanim. Veliki apartmani dozvoljavaju i tri boje u kombinaciji, a podnose tamne nijanse zidova i veći nameštaj. 


Osnovne sitnice koje mora da ima svaki apartman


Kako ćete urediti prostor i koje boje za određene prostorije ćete izabrati  jeste vaš izbor, ali na šta god da se odlučite, vaš apartman neće privući turiste ukoliko nema osnovne stvari koje svaki gost očekuje. Svaka prostorija mora da sadrži osnove sitnice, a u daljem tekstu ćete saznati i koje. 


Kupatilo mora imati osnovne potrebštine


Kada ste se uverili da kupatilo apartmana savršeno funkcioniše, neophodno je da nabavite i ono što posetioci najviše koriste i očekuju da se u njemu nađe. Opremljeno kupatilo mora da ima čiste peškire, toalet papir, gel za tuširanje, šampon i sapun. Nemojte zaboraviti i fen za kosu, iako je možda čest slučaj da ga turisti sa sobom nose. Ovo će im se svideti dodatno i uticaće na njihovu odluku o izboru smeštaja. 


Dnevnom boravku dodajte i dekoraciju


U današnje vreme se podrazumeva da će apartman imati televizor, klimu i wi-fi, jer ako toga nema, apartmani će se teško izdati. Tokom zimske sezone, obavezno se postarajte da grejanje radi. Međutim, tome treba dodati i neku minimalnu dekoraciju kako bi prostor bio primamljiviji. Možete na zid staviti neku sliku koja se uklapa u ambijent, sat ili tapete. Na sto ili komode stavite vaze sa cvećem ili neki zanimljiv detalj


Opremite kuhinju osnovnim elementima


Kada opremate kuhinju, gledajte da je ona više praktična nego lepa. Stoga, ne obraćajte pažnju toliko na kvalitet koliko da li ima sve što je potrebno onome ko će je koristiti na par dana. U osnovne elemente spadaju šporet, kuvalo, mikrotalasna pećnica, frižider i osnovno posuđe za ručavanje. 

Nakon što ste kompletno opremili apartman za izdavanje, pobrinite se da ste fotografije i podatke o smeštaju stavili na odgovarajući sajt, gde će vaši potencijalni gost jasno videti šta nudite. Ako izdajete apartman u Beogradu, gde turisti najviše dolaze, potrudite se da ima sve što smo naveli, kako bi otišli zadovoljni uslugom i preporučili je svojim prijateljima.


 

(1) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
113,300 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
55 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
195,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
65 m2
205,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
85 m2
90,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
74 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2