SrbijaSpace

Italijanska kuhinja u svom domu - šta vam je potrebno u kuhinji ako volite italijansku hranu?

Italijanska kuhinja u svom domu - šta vam je potrebno u kuhinji ako volite italijansku hranu?
07
Jun-22

Italijanska kuhinja u svom domu - šta vam je potrebno u kuhinji ako volite italijansku hranu?

Objavljeno: 07/Jun/2022, SrbijaSpace.com
(0) komentara (377 pregleda)

Da li ste ljubitelj italijanske hrane i želite da se oprobate u spremanju iste?

Italijanska hrana se nalazi u samom vrhu na listi omiljenih kuhinja na našim prostorima. Veliki je broj restorana koji nude najpoznatije italijanske specijalitete u kojima njihovi posetioci uživaju, a ukoliko niste u mogućnosti da odete u restoran, dostavu pice možete poručiti do 23h u velikom broju restorana širom grada.

Ukoliko ipak želite da se oprobate u samostalnom pravljenju najpoznatijih italijanskih jela, neophodno je da svoju kuhinju prilagodite njihovom načinu pripreme. Nastavite sa čitanjem ovog teksta i saznajte šta je sve potrebno izmeniti u vašoj kuhinji kako bi ona bila praktična, funkcionalna i nalik tradicionalnoj italijanskoj kuhinji.


Radne površine - obezbedite dovoljno prostora


Prvo o čemu treba da razmišljate ukoliko planirate da prilagodite vašu kuhinju pripremi italijanske hrane je o radnom prostoru. Italijani dosta vremena posvećuju pravljenju savršenog testa, a kako su najlepši i najpoznatiji italijanski specijaliteti napravljeni upravo od testa, neophodno je da obezbedite dovoljno radnog prostora kako bi mogli da ga razvijate ručno.

Ukoliko već nemate radne površine koje su adekvatne i dovoljno prostrane za to, potrebno je da taj prostor napravite. To možete uraditi tako što ćete kuhinjske aparate koje ne koristite često, poput blendera, secka i ostale aparate pomeriti sa radnih ploča i odložiti ih u neki kuhinjski element, tako da vam uvek budu pri ruci kad vam zatrebaju.


Pica peći - pekači za picu u kućnim uslovima


Pica je jedno od najpoznatijih italijanskih specijaliteta i jelo koje ljubitelji italijanske kuhinje najčešće jedu. Iako su tradicionalne italijanske pice napravljene u peći na drva, ova peć zauzima mnogo prostora pa nije prikladna za kuhinju u vašem domu.

Podjednako dobra opcija su etažne pica peći, koje mogi biti električne ili gasne, po vašem izboru. Etažnu peć možete ugraditi u kuhinjski element, jednostavna je za korišćenje, a pečenje pice i njoj traje samo 2 do 3 minuta. Staklo na vratima omogućiće vam da vidite da li je vaša pica gotova i spremna za jelo.

Električni pica pekač je još ekonomičniji izbor, zauzima manje mesta, i možete je odložiti kada je ne koristite, pa je idealna opcija za početnike u pripremi pice.


Aparat za pravljenje testenine - napravite testeninu po svojoj meri


Iako se većina recepata za testeninu prave brzo i jednostavno, postoji posebna čar u pravljenju sopstvenog testa za pastu. Sveže pripremljena testenina i špagete daće vašoj pasti potpuno novu dimenziju ukusa, a to je dovoljno dobar razlog da nabavite aparat za pravljenje testenine.

Pomoću njega vaša testenina će uvek biti sveža, a zbog različitih funkcija koje ima, razne vrste testenina možete seći i oblikovati po vašoj želji. Možete se odlučiti za razne oblike i debljine testenina i pronaći onu strukturu koja najviše odgovara vašem ukusu.

Postoje ručne i električne mašine za testenine, međutim ručne zahtevaju dve osobe za rad, pa ukoliko planirate sami da pravite električne su ipak bolja opcija za vas.


Stoni pasta cooker - sa savršeno skuvanu pastu


Ako ste se ikad zapitali u čemu je tajna ukusne paste u italijanskim restoranima, imamo odgovor za vas. Upravo je korišćenje posebnog kuvala za pastu, glavna razlika između profesionalne pripreme paste i njene pripreme u kućnoj režiji.

Za vašu kuhinju možete odabrati manji pasta cooker koji možete postaviti na radnu površinu,kako ne bi zauzimao mnogo prostora. Sa obzirom na to da svako kuvalo u sebi sadrži korpu za uklanjanje testenine iz ključale vode, kuvanje paste veoma jednostavno i u potpunosti bezbedno.

Nakon što ste skuvali vašu pastu, vodu iz cookera u kojoj se pasta kuvala nemojte bacati, već je dodajte u sos za testeninu pri samom kraju njegove pripreme. Na ovaj način daćete vašem sosu posebnu aromu.


Dodatna oprema za kuhinju koju možete nabaviti


Nakon što ste nabavili sve prethodno navedene aparate, veoma ste blizu uređenju kuhinje u italijanskom stilu. Ono što vam fali je samo propratna oprema koja će vam dodatno olakšati pripremu specijaliteta.

Mikser za testo pomoći će vam da napravite savršenu teksturu testa i ubrzate proces mešanja. Formatizer za picu nije neophodna oprema, ali vam može dodatno olakšati i ubrzati pripremu podloge za picu, pogotovo ako niste dovoljno vešti u njoj. Umesto da ručno oblikujete testo, formatizer će to učiniti umesto vas za samo nekoliko sekundi.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli u opremanju kuhinje prilagođene italijanskom načinu pripreme hrane i da ćete uz pomoć ove opreme napraviti ukusne specijalitete u kojima ćete uživati sa svojom porodicom i prijateljima.

 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
128,750 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
57 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
160,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
62 m2
1,390,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
450 m2
300 €
Izdavanje / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
28 m2
800 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2