SrbijaSpace

Kako odabrati pravu boju za vašu tendu?

Kako odabrati pravu boju za vašu tendu?
25
Oct-21

Kako odabrati pravu boju za vašu tendu?

Objavljeno: 25/Oct/2021, SrbijaSpace.com
(5) komentara (7814 pregleda)


Imate potrebu za tendom, ali niste sigurni koju boju za vašu tendu da izaberete. Naravno, imate i savetnike, one koji se razumeju u sve pa i u tende, pa vam kao pomažu u odluci. Elem, možda je vreme da postavite pitanje kako odabrati pravu boju za vašu tendu? Koliko je to uopšte i važno? Možda baš ovaj tekst bude prava pomoć u donošenju te odluke.

Tende nisu samo praktična potreba zbog posla ili vašeg komfora u kući ili stanu. Pored hladovine i udobnog boravka ispod tende one daju još jedan koristan efekat. Tende oslikavaju i vaš imidž, odnosno mogu da prikažu vaš ukus ili stil.

A to je već nešto što itekako može biti bitno za vaše poslovanje ili imidž. Ko bi još voleo da se nosi sa stavom svojih posetilaca ili klijenata da nema ukusa?Boje tende mogu da privuku nove kupce ili klijenteMožda ovaj naslov deluje previše obećavajuće, ali nekada zaista samo finese odlučuju kod koga će kupci da svrate, da kupe ili da ne kupe odnosno da ne svrate. Možda je baš loš izbor boje taj tas na vagi koji čini prevagu. Dobru i lošu. Jer dobri izbori mogu biti magnet za kupce, ali važi i obrnuto. Loši izbori mogu da odbiju vaše potencijalne klijente..Koje su boje tendi u trendu?Nije svejedno koju kategoriju klijenata opslužujete. Da li su estete ili im je važnije kakve proizvode ili usluge nudite, odnosno kako se osećaju u vašem poslovnom objektu. Nije svejedno da li pratite globalne trendove ili možda lokalne trendove dizajna.


Tenda
 

Jer na primer, nije svejedno da li vaša konkurencija forsira blještave boje a vi neupadljive sive. Morate se uklapati i u lokalne trendove.

 

Coco chanel

Najbolja boja na celom svetu je ona koja vam dobro izgleda.
 Koje boje za tende su najbolje za moj dom?Stvar izbora, ukusa, stila. Naravno postoje i neke smernice koje treba uzeti u obzir jer ipak nije svejedno.

Ako ste tradicionalista onde nećete pogrešiti ako odaberete šumsko zelenu boju, tamno plavu ili neku neutralnu kao što je crna, bela ili siva boja tende. Prugaste tende su veoma popularne za kuće u stilu vikendice. Koju boju preferirate crvenu, zelenu, tamnoplavu ili neku drugu smeliju boju ublaženu ili naglašenu prugama – odluka je na vama.


Svetle tende
 

Za modernije trendove i savremene domove, svetle boje kao što je žuta ili plava su se nekako izdvojile kao favorit boje.


Treba li da boju tende uskladim sa bojom kuće?


Nije obavezno. Idealno je teško uskladiti boje tende sa bojama vaše kuće. Rešenje je  odabrati odgovarajuću boju koja se uklapa nego gubiti vreme u pronalaženju što sličnije boje boji kuće. 


Kako boja tende može imati komercijalne efekte?


Možda zvuči fantastično, ali boja tende može da utiče na psihu odnosno ponašanje kupca. Provereno i to ne u jednoj studiji. Boja tendi može imati snažan uticaj na ljudsko ponašanje. Iako je to možda teško izmeriti, ipak možemo reći da izbor boja tendi može da značajno promeni broj klijenata koji će proći kroz vaša vrata ili vas zaobići.
 

Celerie Kemble

Postoji razlog zašto ne vidimo svet u crno-beloj tehnici.CRVENA BOJA TENDE - HranaPokušajte da se setite reklama za hranu. Verovatno postoji razlog zašto toliko znakova, logoa i reklama brze hrane ima crvenu boju. Pored ostalog crvena boja smanjuje analitičko razmišljanje jer proizvodi brže i snažnije reakcije. Mnogo je veća jerovatnoća da ćete kupiti hamburger na slici sa crvenom pozadinom nego zelenom, na primer.PLAVA BOJA TENDE - Zdravlje i prosperitetKao najčešća omiljena boja širom sveta, plava je zadovoljavajuća, prihvatljiva. To je sjajna boja koju možete koristiti kako biste ljudima poslali poruku da ćete se brinuti o njima. Zato se često ova boja povezuje sa zdravstvom uopšte.
 


ZELENA BOJA TENDE - Umetnost i prirodaEkologija je u trendu. Prirodno je sve više u modi i svi oni u ovoj oblasti koji su svoj logo primakli zelenoj boji znaju zašto su to radili. Ova boja izaziva osećaj poverenja, čistoće koju možete pronaći samo u prirodi. Budući da izaziva I budi radoznalost mogla bi I pomoći dovođenju novih poslovnih veza.NARANDŽASTA BOJA TENDE - Da nije neka akcija?Ljudi danas vole da kupuju robu ili uslugu po akcijskim cenama. Da prođu povoljnije, da dobiju bolju. Narandžasta bi mogla biti vaša boja za bolji biznis.

Napomena: odvojite deo vašeg vremena za proučavanje boja i njihov uticaja na psihu vaših potencijalnih klijenta. Isplatiće se!


Koja boja tende manje bledi na suncu?


Svetle boje poput žute, svetloplave i zelene manje blede na suncu od tendi tamnijih boja. Crvena boja tende ima osobinu da bledi brže od drugih boja. Naravno, nekada vredi rizikovati sa ovim bojama jer će veći broj klijenata privučenih ovim bojama otplatiti investiranje u zamenu tendi.


Tenda
 

Napomena: Obavezno proverite garanciju koju daju prodavci na tende.


Koje boje tendi najbolje sakrivaju mrlje?


Crna je obično najbolja boja za sakrivanje većine mrlja ... ali zaista se ne biste trebali oslanjati na boju koja najbolje maskira mrlje. Bilo koja tenda u boji će na kraju izgledati loše ako nije pravilno očišćena i ako se pravilno ne održava.


Moderna tenda
 

Da biste očuvali boju svojih uvučenih tendi, naučite kako redovnim održavanjem rešavati probleme mrlja, prljavština i plesni koja može da se pojavi na tendama.

 

Umesto zaključka
 

Tende mogu da naprave razliku u vašem poslovanju.


Ukoliko su naravno one neophodne pokušajte da pronađete dobitnu boju za njih. Ako smo vam makar malo pomogli da shvatite značaj odabira boje tende to je divna vest za nas. Očekujemo vaše komentare i Vaša iskustva sa tendama.

 

(5) komentara
 • Miss Veronica
  Miss Veronica
  24-Mar-24


  Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20,000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svakoga tko treba posudite zajam kako biste ih kontaktirali putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih a3 3%. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY....

 • Srecko
  Srecko
  08-Jul-22


  Meni nije vazna boja bitno je da ona mene stiti od sunca.

 • Radmila
  Radmila
  26-Oct-21


  Imam tendu na svom balkonu već 16 godina. Firma koja nam je postavila, nije imala neku veliku paletu boja. Ponudila nam je crvenu i žutu, a mi se odlučili za crvenu, jer nam je zgrada bela, sa detaljima od crvene cigle, tako da se dobro uklopila. Za radnju bih ipak birala nešto svetlije, da može lepo da se vidi kad se brendira, ili nešto u dve boje. Sviđa mi se ona sa zeleno-belim prugama.

 • Arhitekta
  Arhitekta
  26-Oct-21


  Dve osnovne prednosti tendi: estetika i ušteda pri čemu ovaj drugi faktor ima mnogo veći značaj. Na primer, prozorske tende mogu smanjiti prolaz sunčeve toplote leti oko 65% na prozorima okrenutim prema jugu i oko 75% na prozorima okrenutim prema zapadu.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
1 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
97 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
250,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
60 m2
103,600 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
79,850 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
40 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2