SrbijaSpace

Najbolji saveti za brzu i laku selidbu u novi stan

Najbolji saveti za brzu i laku selidbu u novi stan
13
Mar-20

Najbolji saveti za brzu i laku selidbu u novi stan

Objavljeno: 13/Mar/2020, SrbijaSpace.com
(3) komentara (1076 pregleda)

Iako možda ne deluje tako, organizovanje preseljenja stana, kuće, kancelarije ili poslovnog prostora ne mora uopšte da bude previše teško kada se unapred pripremite i organizujete. Važno je da unapred odredite datum selidbe, pa se tako sve pripreme mogu obaviti na vreme i detaljno isplanirati.

Međutim, često se dešava da se potreba preseljenja pojavi iznenada bez mnogo vremena za planiranje selidbe i valjanih priprema. Zato će vam sigurno dobro doći naši korisni saveti za što bržu i lakšu selidbu.

U zavisnosti od veličine prostora i količine stvari za preseljenje odabraćete prevozno sredstvo - kombi ili kamion. Što se tiče agencije koja bi trebalo da obavi uslugu preseljenja, važno je da angažujete onu agenciju koja u svom portfoliju ima selidbe stanova širom Srbije, odnosno onu koja ima dovoljno iskustva da sve prođe baš onako kako ste zamislili.

Tek nakon toga je potrebno da krenete u pravljenje plana selidbe. Pred vama su saveti kako da proces preseljenja prođe što lakše i jednostavnije.


Plan selidbe - kako organizovati ovaj važan životni korak


Pre početka svakog posla važno je napraviti plan rada. Isti je slučaj i sa jednom ovako važnom aktivnošću poput selidbe u novi stan. Zbog toga je veoma bitno da unapred pripremite i razradite detaljan plan, kako bi onda svaki segment preseljenja tekao glatko i baš onako kako ste zamislili.


Saveti za stan
 

Da bi selidba protekla bez teškoća, ovo su neke od stvari na koje morate obratiti pažnju i isplanirati ih unapred:

 • ukoliko sami angažujete radnu snagu dogovorite se o tačnom vremenu kada ljudstvo treba da se pojavi,
 • nabavite materijal za selidbu,
 • podelite posao oko pakovanja stvari koje se sele,
 • napravite spisak stvari i obeležite kutije po spisku radi lakšeg snalaženja,
 • proverite da li je potrebna demontaža nameštaja i ako jeste isplanirajte vreme i za to,
 • obezbedite parking prostor za vozilo koje prevozi stvari,
 • obavestite druge stanare o selidbi.


Kada ste sve navedeno dobro isplanirali i dogovorili, onda možete da krenete u  samu realizaciju. Počnite prvo od nabavke materijala za selidbu! Ukoliko sami uradite određene sitnice proces preseljenja će biti znatno lakši i brži.


#1 Nabavite odgovarajući materijal za selidbe


Iako skoro svaka agencija za selidbe nudi usluge pakovanja nameštaja u sopstvene kutije, vi značajno možete ubrzati taj proces tako što ćete sami nabaviti sav potreban materijal i upakovati željene stvari.

Najbolje su kutije od pića, jer su čvrste. Za garderobu i posteljinu najbolje su velike kutije iz prodavnica konfekcije, elektro uređaja, salona nameštaja. Alternativa za meke stvari su i velike vreće za đubre od 120 litara koje možete kupiti u svim većim prodavnicama.

Skupite materijale za oblaganje - novine, makaze, stiropor, krpe, kartone, sunđere, vakum foliju, pucketavu foliju. Nabavite i sve pomoćne elemente za pakovanje, kao što su makaze, smeđa lepljiva traka, nož, markeri u više boja, hemijska olovku, metar...


#2 Saveti za što efikasnije pakovanje


Veoma je važno da ojačate dno svake kutije lepljivom trakom, kako ona kojim slučajem ne bi pukla i tako uništila sve vaše vredne i dragocene stvari. Preporuka je da tanjire stavljate u plastične kese, između svaka dva tanjira stavite karton i slažite u kutijama uspravno.

Najbolje bi bilo da elektronske uređaje i aparate za kuću spakujte u originalne kutije (ako je moguće), ako ne, onda je važno da ih dobro obložite i zaštitite kako se ne bi oštetili. Isključite i smotajte kablove električnih uređaja, a na svakom naznačite čemu pripada i kako je bio uključen. Sve one teške, veće stvari pakujte u kutiju, svaku zasebno, a lakše stavljajte zajedno u jednu kutiju.


#3 Priprema novog stana


Da bi ceo postupak selidbe sa jedne na drugu lokaciju prošao bez ikakvih problema, brzo i lako, nije dovoljno da samo pripremite stvari iz starog stana. Naprotiv, neophodno je da i novi prostor pripremite za useljenje vaših stvari.

Važno je da detaljno organizujete gde će šta od vaših stvari da stoji u novom stanu, kao i da premerite dimenzije prostora, kako biste znali da li se vaši komadi nameštaja uklapaju u novu sredinu, posebno ako je u pitanju mali stan.

Niko ne kaže da će preseljenje u novi stan biti jednostavan, ali ako budete imali sreće moći ćete da prođete vrlo lako sa celim procesom preseljenja. Pored svih navedenih stvari koje bi trebalo da odradite kako biste se što brži i lakše preselili, važno je da pronađete pouzdanu agenciju za selidbe, koja će svu organizaciju preuzeti na sebe i učiniti vaš prelazak na novu lokaciju i te kako komfornim.

(3) komentara
 • Nenad
  Nenad
  29-Apr-20


  Najveći i najkomplikovaniji korak u selidbama je organizacija transporta. Tu agencije za selidbe i uleću u celu ovu stvar. One imaju vozila - kamione ili kombije. Pojedincu je teško sa svojim automobilom ili sa još nekim ortakom da organizuje sam selidbu. A i ne ispalti se. Ali manje je poznato da se kombi može iznajmiti na jedan ili dva dana, i to u rent a car ageciji (najbolji je Opel Vivaro http://www.rentacarmms.rs/renta-car-vozilo.php?vozilo=31). Naravno morate sami da utovarite i istovarite svoje stvari

 • angie
  angie
  13-Mar-20


  Korisni saveti, imam problema sa stvarima, kad bih se sada selila mislim da mi ni 5 kombija ne bi bilo dovoljno :D

 • malena
  malena
  13-Mar-20


  E, ovo je ono što ja zovem "u sitna crevca". Na sve ste mislili. Selidbe najčešće jesu stresne, jer velika većina ljudi nije tako organizovana. Ja pravim plan i kad spremam večeru za prijatelje, a kamo li za selidbu. Znam da je dobar plan - polovina obavljenog posla. Sve ste lepo opisali, do tančina, tako da bilo ko po ovom tekstu može da napravi plan i preseli se iz jednog stana u drugi bez većeg stresa osim da svi koje je angažovao pojave na vreme. Zaista, sjajan tekst. :)dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
123,600 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
116 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
205,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
71 m2
150,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
34 m2
162,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
63 m2
48,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
60 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
118 m2