SrbijaSpace

Zašto su mali stanovi toliko traženi u Novom Sadu?

Zašto su mali stanovi toliko traženi u Novom Sadu?
14
Sep-19

Zašto su mali stanovi toliko traženi u Novom Sadu?

Objavljeno: 14/Sep/2019, SrbijaSpace.com
(0) komentara (2490 pregleda)

Mali stanovi su praktični

Tržište nekretnina u Novom Sadu, ali i drugim gradovima u Srbiji, funkcioniše po određenim pravilima.

Prodavci imaju svoje želje dok kupci imaju svoje i agencije za prometovanje nekretninama sa svojim agentima, moraju želje i očekivanja obe strane dovesti u neku zlatnu sredinu.
Prodavci imaju najbolje mišljenje o svojim nekretninama koje prodaju, a kupci svakako žele za novac koji investiraju u kupovinu nekretnine, kupiti nekretninu koja im najviše odgovara.

Najčešći problem u odnosu kupca i prodavca je što prodavci imaju izuzetno visoko mišljenje o nekretnini koju prodaju. Dok kupci najčešće smatraju, kako prodavci precenjuju mišljenje o svojoj nekretnini.

Već duži vremenski period cene kvadrata manjih stanova u Novom Sadu, znatno su veće od cene kvadrata stanova veće kvadrature.

Da bi kupac saznao zaista realnu cenu manjih stanova u gradu (garsonjere i jednosobni), mora pre svega da se o cenama istih dobro informiše. Licencirani agenti u svakom trenutku mogu pomoći potencijalnim kupcima i saopštiti im one prave, realne cene nekretnina u gradu.


Cene kvadrata malih stanova u Novom Sadu su već duže vreme veće od cena kvadrata većih stanova!

Moramo napomenuti kako bi svim prodavcima i kupcima bilo jasnije kako funkcioniše prodaja i kupovina nekretnina da agencije za prodaju nekretnine dobiju procenat za svoju uslugu i to tek nakon kompletno isplaćene nekretnine koja se kupuje.

Što je veća suma koju treba isplatiti pri kupovini nekretnine, tada je i zarada agencije veća. Međutim svim vlasnicima i zaposlenim licenciranim agentima je jasno, ako prodavac preceni svoju nekretninu, teško će je i prodati. Što znači, ako agent za prodaju nekretnina prodavcu preporuči neku cenu po kojoj bi trebao ponuditi svoju garsonjeru ili jednosoban stan tu preporuku treba i prihvatiti.

Ako želite što pre prodati svoju nekretninu to znači da je morate ponuditi po realnoj ceni, a realnu cenu svakako može preporučiti iskusan agent za prodaju nekretnina. Jasno vam je da će agencija manje zaraditi ako je cena niža, ali nije rešenje ni nekretninu preceniti, jer je prodavac neće moći brzo prodati, a agencija neće tada ništa zaraditi.

Ovu informaciju smo napisali zbog onih prodavaca, koji misle da ih agenti i agencije snižavanjem cene nekretnine koju prodaju žele prevariti, što naravno nije tačno.


Ako prodavac preceni svoju nekretninu, teško će je prodati!

Evo i šta jednu nekretninu čini kvalitetnom:

  • atraktivnost lokacije
  • kvalitet samog projekta
  • kvalitet građevinskog materijala
  • kvalitet završnih radova
  • kvalitet opremljenosti objekta
  • sigurno parking mesto
  • posedovanje lifta u zgradama sa više spratova
  • blizina vrtića, škola, autobuskih linija, pijace, pošte, apoteke...


U stalnom sukoba mišljenja prodavaca i kupaca, ipak smatramo da sredinu realnog mišljenja o kvalitetu malih stanova i njihove cene, mogu izneti agencije za prometovanje nekretninama i njihovi licencirani agenti. Agentima je sigurno najteže, jer se nalaze između dve strane koje pri prodaji i kupovini jedne nekretnine, čvrsto drže svoju stranu.

Zaposleni u agencijama imaju svakodnevni kontakt sa obe strane i pažljivo osluškuju mišljenja jednih i drugih, ali osluškuju i kako tržište nekretnina u Novom Sadu trenutno funkcioniše.


Znatno je povećana prodaja malih stanova u Novom Sadu zbog sve popularnijeg iznajmljivanja „stan na dan“

Prodaja manjih stanova u Novom Sadu, poput garsonjera i jednosobnih stanova, znatno je povećan zbog sve razvijenijeg iznajmljivanja „Stan na dan“. Upravo zbog toga se često pojavljuju tekstovi u medijima, koji svojim senzacionalističkim naslovima zbunjuju prodavce i kupce.

Zato u odabiru nekretnine koju želite kupiti, morate biti izuzetno oprezni i baš zbog vaše sigurnosti preporučujemo da pre odluke o kupovini malih pa i svih drugih tipova stanova, pre svega kontaktirate renomiranu agenciju za prometovanje nekretninama.

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
123,600 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
50 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
250,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
90 m2
900 €
Izdavanje / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
95 m2
800 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2