SrbijaSpace

Saveti za pronalaženje najbolje agencije za pakovanje i selidbu bez stresa

Saveti za pronalaženje najbolje agencije za pakovanje i selidbu bez stresa
27
Jan-22

Saveti za pronalaženje najbolje agencije za pakovanje i selidbu bez stresa

Objavljeno: 27/Jan/2022, Jelena Todorović
(1) komentara (1018 pregleda)


Prilikom preseljenja u novi stan ili kuću, jedna od važnijih obaveza je i angažovanje agencije za selidbu od poverenja. Jer bez obzira da li se selite iz grada u grad, ili svega nekoliko kvartova dalje, bezbedna selidba zavisiće od agencije koju budete odabrali.

Zato ostanite sa nama, jer smo za vas pripremili nekoliko saveta za pronalaženje najbolje agencije i selidbu bez stresa. Pa hajde onda da zajedno prođemo kroz sve njih, slažete se?


#1. Za početak, rešite se svih nepotrebnih stvari pre nego što dobijete ponudu od agencije za selidbe


Pre nego što uopšte krenete u akciju pronalaženja agencije, dobro razmislite šta će vam trebati a šta ne, i šta biste uopšte želeli da ponesete u novi stan. Poklonite, donirajte, prodajte ili bacite sve što vam nije potrebno, jer ćete na taj način olakšati sebi preseljenje. Verovatno ćete se i sami iznenaditi koliko se toga nakupilo sa godinama. Jer sve čega se ne budete rešili, samo će zauzimati dodatni prostor u kamionima za selidbu. A zašto biste platili više tura nego što je neophodno?


#2. Izaberite najbolju, a ne najjeftiniju agenciju za selidbe


Ne, ne mislimo da je cena selidbe nebitna, ali je isto tako veoma važno da za cenu koju plaćate dobijete i uslugu adekvatnog kvaliteta. Zato proverite ponudu nekoliko agencija, najmanje 4-5, a onda odaberite najbolje. Jer, kao u svakom poslu, i ovde ima i dobrih i loših. Neki će vam ponuditi zaista nisku cenu dok pregovarate, ali će vam na kraju ispostaviti neku drugu računicu. Obratite pažnju!


#3. Agencije koje se na Google visoko kotiraju, uvek su preciznije u pogledu procene


Upravo tako, renomirane agencije svoj rejting nisu stekle preko noći, već pažljivim ulaganjem u marketing. One već vam nikada neće dati ponudu pre nego što provere koliko imate stvari za transport. One druge (koje bi trebalo da izbegavate), mogu vam dati ponudu bez uvida u težinu i količinu stvari, a onda kasnije tražiti dodatan novac na račun toga ili spratnosti o kojoj vas nisu ni pitali, i tako dalje. I naravno, sve to, uradiće tek onda kad stvar bude gotova, tj. kada stignu na odredište.


#4. Dobro istražite agenciju za selidbe koju ste odabrali


Na raspolaganju su vam dva načina za istraživanje, a to je raspitivanje u krugu prijatelja (recimo na društvenim mrežama) ili samostalni istraživački rad na internetu. Oba ova načina su sasvim dobra. Ako ste se odlučili za drugi način, potražite na internetu njihove ocene i recenzije, kao i loše komentare bivših klijenata.

Istražite usluge koje pružaju, pa takođe proverite komentare. Tako ćete najlakše odlučiti da li je određena agencija relevantna za vas, ili nije. Takođe, možete se i pridružiti nekoj od grupa na društvenim mrežama, pa pitati članove šta misle o nekoj agenciji. Možda iz prve ruke dobijete podatke o nekoliko različitih agencija, pre nego što se odlučite za jednu.


#5. Pozovite radnike agencije koji rade procenu, u svoj dom


selidba pakovanje


Ovo je nešto što obavezno treba da uradite. Pozovite radnike agencije u svoj stan i obavestite ih o stvarima koje želite da preselite, da biste dobili tačnu ponudu. Nemojte skrivati ništa, ispričajte im sve iskreno. Uverite se da ste se dobro razumeli šta se vozi, gde i kako. Da li očekujete da vam oni nabave materijal i spakuju stvari, ili nameravate da ih pakujete sami. O svemu tome, pitaće vas oni, a vi se postarajte da sve to, kako ste se dogovorili, dobijete i u pisanoj formi. Pažljivo prođite kroz sve dokumente i pročitajte sve odredbe i uslove ugovora, pre nego što ga potpišete.


#6. A šta je sa kućnim ljubimcima i biljkama?


Mnogi od nas, na novu adresu ne sele samo mrtve stvari, već i kućne ljubimce i biljke, koje im život čine lepšim. Postarajte se da agencija koju ste angažovali to razume i može da odradi tako da sve prođe sa najmanje stresa po njih, znači, sa najvećom pažnjom. Neke ljubimce, poput pasa i mačaka, verovatno ćete sami prebaciti na novu adresu, ali ima i nekih koje će preneti radnici agencije. Predočite im sve to prilikom dogovaranja preseljenja, da kasnije ne bi bilo problema.


#7. Pripremite pitanja unapred


Ako se selite prvi put, možda ćete imati mnogo pitanja o celoj akciji. Koliko će vremena biti potrebno za selidbu? Kada će sve stići na odredište? Ko pakuje? Ko obezbeđuje materijal za selidbu, i tako dalje. Sastavite svoj upitnik i pitajte ih sve, pre nego što potpišete ugovor.


#8. Proverite da li imate prava na neku besplatnu uslugu


Nemojte se ustručavati, slobodno pitajte. Ima agencija koje pružaju dodatne usluge svojim klijentima bez dodatnih troškova. Recimo, možete ih pitati o skladištenju nekih vaših stvari na nekoliko dana. Može se desiti da nešto od toga dobijete gratis ili po nižoj ceni. Zato ne oklevajte, uvek pitajte unapred.


I za kraj, u čemu je suština?


selidba kuca na kolicima


Dakle, ako planirate da se preselite na drugu lokaciju, agenciju za selidbe počnite da tražite bar mesec dana unapred. Raspitajte se o svim, pa i onim skrivenim, troškovima kod agencije koju ste odabrali. Definišite sve, raspitajte se o pakovanju, a ako imate i neke stvari koje je teže preseliti (poput sefova ili velikih muzičkih instrumenata), naglasite to na vreme jer, sve je važno. A onda hrabro krenite u novo poglavlje svog života.

Srećna vam selidba!

 

Autorski tekst: Jelena Todorović

(1) komentara
  • Anica
    Anica
    28-Jan-22


    Negde sam procitala da je selidba visoko na listi stresnih dogadjaja u zivotu, a meni se uvek cinilo da je to lep dogadjaj, licno sam se selila samo na kratko zbog studiranja i kasnije zbog posla, ali mislim da kada bih morala da se selim negde za stalno bi mi zaista tesko palo. Zato je najbolje angazovati profesionalce, da barem nema stresa sto se tice tehnickih stvari.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2