SrbijaSpace

Savršena dekoracija za novogodišnje praznike

Savršena dekoracija za novogodišnje praznike
05
Dec-23

Savršena dekoracija za novogodišnje praznike

Objavljeno: 05/Dec/2023, SrbijaSpace.com
(2) komentara (196 pregleda)


Decembar je mesec kada svi započinjemo dekoraciju domova sa radosnim iščekivanjem Nove godine i Božića. Dobro je imati plan kako da ceo dom bude dekorisan na najbolji način.

Svako od nas nosi lepe uspomene na ovaj period godine pa se i kao stariji trudimo da prenesemo taj čaroban osećaj i na sopstvenu porodicu i decu. Dekoracija doma je svakako jedan od načina za to.

Gledajući slike drugih dekoracija dobijate ideje, ali mnogo toga ne izgleda lepo u vašem prostoru, deluje previše hladno, previše svečano ili ne odražava vaš ukus. Upravo je to ono u čemu mnogi greše i ne pazeći na sopstveno okruženje repliciraju ideje koje onda u mnogim situacijama ne izgledaju baš dobro.

Ako želite da saznate sve o klasičnim načinima za dekorisanje tokom novogodišnjih praznika, a koje u svakom prostoru izgleda odlično, nastavite sa čitanjem i o sve detalje saznajte iz jednog teksta.


Odaberite nekoliko načina za dekoraciju prostora


Minimalističko uređenje se prenosi na sve vidove dekoracije pa i kao preporuke za dekoraciju doma u vreme praznika. Ipak vi ne morate da poštujete striktno pravila i osmislite koncept po sopstvenoj želji.

Pored novogodišnje jelke, obavezna je i dekoracija stola, ali i dekoracija ulaznih vrata i prozora. To je nešto najminimalnije što se preporučuje u jednom prostoru i izgleda lepo bilo da je stan veliki ili mali.

Sve mimo toga je dekoracija koju možete, ali i ne morate imati. Iako ne treba slepo slediti stilove, treba imati neki sistem i koncept u dekoraciji i svake godine uneti novine koje će dekoraciju učiniti još posebnijom i lepom kao i svake godine do tada.


Dekoracija stola – jednostavnost je najbolja


Novogodišnja dekoracija nije kompletna bez dekoracije stola, a najbolje je kada je jednostavna, tj. bez previše stilova i preplitanja jer će tako i ostale dekoracije doći do izražaja.

Odlučite se ili za novogodišnju ikebanu ili više manjih detalja na stolu, ali ne mešajte oboje. Imajte na umu da će se sto koristiti i za druge namene pa dekoracija ne sme da smeta , ali može da bude efektna i zanimljiva kao deo dekoracije doma.

Ikebana se pravi lako, od prirodnih grana jelke i izgleda savršeno. Možete iskoristiti i novogodišnje venčiće koje ćete saviti u krug, u sredini dodati ukrasnu sveću i dekoracija je savršena, a vi možete nastaviti sa dekoracijom prostora.


Iskoristite prozore i vrata kao mesto za dekoraciju


Prozori su idealni za dekoraciju jer lepo izgledaju spolja, a fantastični su i unutra, ne zauzimaju prostor, a izgledaju odlično.

Možete iskoristiti sijalice kao jedan od načina za dekoraciju, ali i beli sprej, nalepnice ili grenlandu.

Grenlandu možete postaviti i oko vrata koja će uz mašnice i beli sprej po vrhovima doneti savršen izgled prostora, asocirati na zimu, sneg i praznike.

Venac na ulaznim vratima se podrazumeva bilo da živite u kući ili stanu i to je širenje prazničnog duha i na ljude koji samo prolaze pored vašeg doma.

I venac možete napraviti sami, uz pomoć grenlande, venčića ili možete na tanku žicu nanizati okrugle nakite na jelku i tako kreirati savršen izgled prostora bez pretrpavanja.

Ovakva dekoracija odgovara i za male i za velike prostore, za svaku prostoriju u domu kakvo god da je uređenje.


Novogodišnja jelka je nezaobilazan deo novogodišnjeg dekora


Za kraj sledi ono najslađe, kićenje novogodišnje jelke kao lepa tradicija koja nosi posebnu simboliku i praktikuje se samo za novogodišnje praznike.

Stručnjaci predviđaju razne načine dekorisanja, upotrebu jednobojnih sijalica, korišćenje velikih kugli jakih boja na neutralnim podlogama ili jelka bez nakita, ali to ne mora da bude i vaš odabir.

Ako je ostatak dekoracije umeren jelka može biti okićena onako kako to sami želite, u svim bojama, sa raznim nakitima i raznobojnim sijalicama. 

Nema greške ni ako je novogodišnje drvo visoko, ali ne grešite ni ako uzmete malu jelku, Nova godina se ne može zamisliti bez ovog elementa pa je važno da ga svakako uključite kao važan detalj svakog ukrašavanja.


Detalji kreiraju magiju


Praznični duh se gradi i kroz dekoraciju, ali i detalje koji će nam vratiti lepa sećanja na mnoge dočeke sa dragim ljudima.

Čaj od jabuke i cimeta, kuvano vino, večeri uz sveće…su samo neki od detalja koji će kreirati prelepu atmosferu i doprineti novogodišnjoj atmosferi.

Radujte se novim počecima, razmišljajte o lepim uspomenama, odbrojavajte period do nove godine i neka svaki dan bude ispunjen pozitivnim emocijama jer se takva osećanja pamte.

Ovo su samo neke od smernica koje možete iskoristiti za dekorisanje prostora ove 2023.godine. Ipak, krajnju odluku donećete sami, na osnovu vašeg prostora i vašeg osećaja za lepo.

Neko voli minimalističke dekoracije, neko šarenilo i boje… Važno je pronaći balans i kreirati okruženje koje nas najviše podseća na lepotu praznika, novogodišnju atmosferu i radost darivanja.

Na taj način je svaki Božić poseban, a svaka Nova godina se sa nestrpljenjem iščekuje.

Kako vi volite da okitite svoj dom? Koje boje koristite, kako dekorišete prostorije?

Ostavite nam komentar nakon čitanja ovog teksta, radujemo se čitanju.

Slika https://www.pexels.com/photo/pile-of-gift-boxes-under-christmas-tree-6102433/ 

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
(2) komentara
 • Kristina
  Kristina
  05-Dec-23


  Nekad sam preterivala. Nema šta nisam koristila, a mnoge dekoracije sam i sama pravila. Sad, iz godine u godinu, to radim sve umerenije, ali imam jedno pravilo; više ne korisim mnogo boja. Ove godine će najveći deo biti zelene boje, prošle godine je bila ljubičasta, a naredne, videćemo... možda plava, možda crvena, ili zlatna. Nekako elegantnije izgleda kad nije šareno.

 • Marina
  Marina
  05-Dec-23


  Obozavam novogodisnje praznike, ja sam vec okitila jelku 01.og decembra, ostalo mi je jos da dekorisem dvoriste.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
97,850 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
38 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
1,350 €
Izdavanje / Zastupnik
Galerija nekretnine
92 m2
230,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
64 m2
110,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
45 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2