SrbijaSpace

5 osnovnih pravila za dizajniranje i organizaciju enterijera poslovnih prostora

5 osnovnih pravila za dizajniranje i organizaciju enterijera poslovnih prostora
19
Oct-21

5 osnovnih pravila za dizajniranje i organizaciju enterijera poslovnih prostora (199)

Objavljeno: 19/Oct/2021, Ljiljana Bugarin

Budući da većina ljudi dobar deo svog dana provodi na poslu i u kancelariji, ne možemo da prenebregnemo značaj enterijera i dobre organizacije poslovnih prostorija. Uspešnost poslovanja u dobroj meri zavisi od funkcionalnosti i opremljenosti radnog prostora, kao i od motivisanosti radnika koji će svakako biti produktivniji radeći u inspirativnom okruženju.

Poslovni prostor govori i o vama i o vašoj firmi, tako da ako želite da postignete maksimum u dizajnu i organizaciji, pročitajte naše savete koji vam mogu biti od velike koristi.


Investirajte pametno


Organizujte svoje resurse tako da imate listu prioriteta kada je reč o kupovini i opremanju poslovnog prostora. Preskupa slika na zidu može ulepšati kancelarijski prostor, ali bi udoban, ergonomski nameštaj koji biste mogli kupiti za taj novac možda ipak bio bolja opcija.

Dobar sistem klimatizacije, funkcionalna oprema, kancelarijske potrepštine, od sitnih do većih, treba svakako da se nađu na vašoj listi prioriteta. Ako želite da uložite u svoj poslovni prostor, samim tim ulažete i u svoju kompaniju, uključujući tu i radnike, koji će biti daleko produktivniji i efikasniji ukoliko im obezbedite dobre uslove za rad.


Organizujte radni prostor


Neuredne ili nefunkcionalne radne prostorije ne mogu da obezbede visoku produktivnost. Nedopustivo je u svakoj ozbiljnoj kompaniji da radnici gube vreme tražeći gde se šta nalazi, da se različite prostorije koriste za različite namene ili da se poslovni sastanci održavaju u hodniku, na primer.

Koliki god prostor da vam je na raspolaganju, postarajte se da je struktuiran, sa jasno definisanom namenom i upotrebom prostorija, kao i da je uvek sve organizovano i na svom mestu. Time ćete uštedeti i novac i preko potrebno vreme koje možete provesti u radu, bez zastajanja i usporavanja.


Investirajte u opremu


Uzimajući u obzir često dugo sedenje na poslu, ergonomski stolovi i stolice su neophodni za udoban i neometan rad. Kvalitetni računarski sistemi, projektori, interaktivne table i ostala korisna pomagala su neophodni ukoliko želite visok kvalitet rada. Raznovrsna kancelarijska oprema i kancelarijski pribor čine bitan deo svakodnevice na radnom mestu. Od lako dostupnih utičnica pa sve do dobre osvetljenosti, treba obratiti pažnju na svaki aspekt koji poboljšava uslove rada.

Ukoliko imate, na primer, poslovno vozilo, bluetooth slušalice bi bile dobra investecija u cilju smanjenja rizika u vožnji. Dobra opremljenost poslovnog prostora pozitivno utiče na povećanje produktivnosti i efikasnosti rada.


Enterijer poslovnog prostora
 


Iskoristite vizuelne efekte


Nemojte da podcenjujete uticaj vizuelnih efekata na rad vaših zaposlenih, kao i potencijalnih klijenata koji dolaze u vaše prostorije. Brojne studije su dokazale uticaje različitih oblika i boja na stepen angažovanosti i na raspoloženje ljudi. Zelena boja deluje umirujuće, tako da može da se koristi u prostorijama za rad ili sklapanje poslova, dok je žuta boja idealan izbor za neke kreativne poslove jer pobuđuje hrabrost i istupanje izvan standardnih okvira.

Tamne boje treba oprezno i dozirano koristiti, naročito ukoliko se radi o prostoru koji je manjih dimenzija. Dekor i ukrasi treba da su neupadljivi, a opet prijemčivi oku, kako bi se neprimetno uklopili u okolinu i dali tačno onaj efekat koji ste vi zamislili.


Razmislite o angažovanju stručnjaka


Ukoliko nemate puno vremena, organizacija i dizajn vam nisu jače strane ili jednostavno ne želite lično da se bavite time, potražite stručnjaka za dizajn enterijera. Možda vam se na prvu loptu to učini kao bespotrebno trošenje novca, ali nije, već je zapravo ulaganje jer će on brzo, lako i u dogovoru sa vama da reši sva pitanja koja vas muče.

Stručnjaci su već upućeni u sva pitanja organizacije, rasporeda, skladištenja materijela, izbora boja itd... Iz tog razloga, vremenska i finansijska ušteda pri uređenju i opremanju može biti značajna.

Bez obzira na vrstu, stil i način za koji ste se odlučili pri organizaciji i opremanju vašeg poslovnog prostora, bitno je da vi i vaši zaposleni budete zadovoljni, kako bi produktivnost i efikasnost bili na najvišem mogućem nivou.

 

(3) komentara
 • arhitekta
  arhitekta
  01-Nov-21 16:24:24 PM


  prvi korak je da u doba korone svaki poslovni prostor bude opremljen fotokatalitickim preciscivacem vazduha.. a onda ukrasni detalji.. zdravlje pre estetike

 • Nadja
  Nadja
  21-Oct-21 18:34:49 PM


  Za poslovni prostor najbolje je kad je opremljen u minimalistickom stilu i da je sto bolje osvetljen.

 • agent
  agent
  21-Oct-21 10:04:59 AM


  prvi korak je da imas poslovni prostor, bilo u vlasnistvu ili u zakupu... pa neki biznis plan i mnogo toga još :) opremanje mu dođe kao šlag na tortudodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
75,200 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
43 m2
279,999 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
117 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Gigant nekretnine
Agencija Momčilović 011
Eurostan nekretnine
SMB nekretnine
Cilj nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
IN-EL
Milox nekretnine