SrbijaSpace

Cene nekretnina u Kragujevcu

Cene nekretnina u Kragujevcu
30
Jan-12

Cene nekretnina u Kragujevcu (10549)

Objavljeno: 30/Jan/2012, Agencija Jagličić

Stanje nekretnina u Kragujevcu i dalje bez bitnih promena, barem što se tiče prodaje nekretnina. Cene nekretnina u Kragujevcu su u stalnom padu već duži period vremena.

Pa tako na primer stanovi koji su do pre samo nekoliko meseci koštali 1350 EUR/m2 sada koštaju 1000 EUR/m2. Stanovi na periferiji Kragujevca mogu se naći i po 600 EUR/m2.

Ako uzmemo u obzir da su cene stanova u centru grada i nekim atraktivnim lokacijama oko 1100-1200 EUR, videćemo da se pojavljuje velika razlika u ceni.

Velika je ponuda stanova u prodaji na svim lokacijama u gradu. Što se tiče izdavanja nekretnina u Kragujevcu, tu je situacija nešto bolja. Kragujevac je grad sa dosta fakulteta pa samim tim u oktobru u grad dolazi 2000-3000 hiljade studenata koji su uglavnom locirani na Bubnju.

To je naselje koje je u neposrednoj blizini tri fakulteta. Naselje Vašarište je isto lokacija gde smeštaj pronalazi veliki broj studenata. Ta situacija se od prošle godine nešto promenila dolaskom Fijata i plaze na potpuno drugi deo grada.

Naselje kao što su Erdoglija, Mala Vaga, Šest Topola, Centralna Radionica, koja su do dolaska pomenutih firmi bila neinteresantna za izdavanje, odjednom postaju najinteresantnije lokacije za zakupce koji su uglavnom radnici koji trenutno rade na izgradnji fabrike i tržnog centra.

Ako se uzme u obzir prošla i početak ove godine, može se zaključiti da se grad, barem kada je u pitanju izdavanje nekretnina u Kragujevcu, razvija u potpuno drugom pravcu u odnosu na niz proteklih godina kada je izdavanje u 90% slučajeva zavisilo od studenata.

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
138,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
67 m2
415,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
106 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Eurostan nekretnine
Milox nekretnine
SMB nekretnine
Gigant nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
IN-EL
Cilj nekretnine
Agencija Momčilović 011