SrbijaSpace

Ekspanzija izgradnje i kao rezultat efikasna prodaja apartmana na Zlatiboru

Ekspanzija izgradnje i kao rezultat efikasna prodaja apartmana na Zlatiboru
22
Mar-24

Ekspanzija izgradnje i kao rezultat efikasna prodaja apartmana na Zlatiboru

Objavljeno: 22/Mar/2024, SrbijaSpace.com
(0) komentara (54 pregleda)

Domaći turizam postao je izuzento popularan ne samo za inostrane, već i za posetioce iz zemlje, posebno u poslednjih nekoliko godina. Nakon pandemije i zatvaranja velikog broja zemalja, pružila se izuzetna prilika da se uvide prirodne lepote, krajolici i uživa u sadržajima koje pružaju predivne planine, banje, sela i brojna druga mesta u našoj zemlji. Sa aspekta tražnje, izuzetnu popularnost stekao je Zlatibor, koji predstavlja lidera u turizmu Srbije, sa najvećim brojem prenoćišta i posetioca tokom godine, što i ne čudi s obzirom na odličnu ponudu smeštaja, sportova, zabavnih sadržaja za apsolutno sve turiste bez obzira na godine i preferencije.

U vezi sa rastućim trendom poseta na ovoj planini, došlo je i do „buma“ kada je u pitanju izgradnja smeštajnih jedinica, u cilju proširivanja kapaciteta i prijema što većeg broja zainteresovanih turista. Prodaja apartmana na Zlatiboru ima rastući trend već nekoliko godina, što sa aspekta tražnje, tako i iz ugla ponude koja je brojna, pokazuju istraživanja, ali i potvrđuju slike novih objekata koji neverovatnom brzinom nastaju na planini smeštenoj u Zapadnoj Srbiji. Kako se na jednom mestu pronalazi oaza za odmor, šetnju, užitak u kulinarskim specijalitetima i šopingu, zatim zabavni sadržaji za mališane, jasno je da svako može uživati na Zlatiboru.


Razlozi ekspanzije izgradnje na Zlatiboru


Osnovni razlog građevinskog „buma“ na Zlatiboru jeste veliki broj posetilaca, kojih je prema zvaničnim podacima, u 2022. godini bilo 216.787, dok je nekih 10.000 manje bilo u Vrnjačkoj Banji, a značajno manje u Sokobanji i na Kopaoniku. U odnosu na gradove, odmah iza Beograda i Novog Sada nalazi se Zlatibor. Broj dolazaka u odnosu na 2021. godinu bio je veći za 35%. Sve navedeno za 2022. godinu, kao i za niz prethodnih, pokazuje da ekspanzija gradnje razvija ponudu smeštaja na Zlatiboru, na osnovu izuzetno velikog skoka tražnje za prenoćištima, ali i kupovinom apartmana.

Zbog svega toga, prodaja apartmana na Zlatiboru jedna je od najtraženijih kategorija za ovu planinu, dok se može pronaći i određeni broj aktuelnih ponuda investitora. Svakako, činjenica je da se prodaja apartmana na Zlatiboru izvrši često i pre početka same izgradnje objekata, pa je važno biti brz i efikasno pronaći nekretninu za svoje potrebe ili izdavanje. Dodatno, rastući tempo izgradnje zgrada na ovoj planini prati i razvoj velikog broja sadržaja koji su korisni, edukativni, zabavni i zanimljivi svim generacijama, u skladu sa modernim trendovima i turističkim atrakcijama.


Rastuća ponuda apartmana i sve veća tražnja za nekretninama


U skladu sa navedenim tokovima, prodaja apartmana na Zlatiboru izuzetno je popularna, zbog čega profitiraju investitori i vlasnici, dok kupci sa osmehom zadovoljstva pronalaze idealne nekretnine koje će uz odlične naknade izdavati tokom čitave godine. Tražnja za nekretninama na ovoj planini visoka je zbog toga što je broj posetilaca ogroman, pa i onih koji traže prenoćište bez obzira da li je aktuelna sezona zimskih sportova, praznika ili letnjeg odmora i raspusta.

Unosan posao je izgraditi stambenu zgradu u atraktivnom delu Zlatibora ili na periferiji, a zatim i prodati pre, tokom izgradnje ili po principu „ključ u ruke“, kada se ostvaruju najbolje zarade. U skladu sa tržišnim tokovima, rastuća ponuda inovativnih jedinica prati i izuzetno uspešna prodaja apartmana na Zlatiboru. U zavisnosti od lokacije, cena po kvadratu se kreće na različitim nivoima, ali generalno nije ispod nekoliko hiljada evra za centar, što zavisi i od sistema izgradnje, sadržaja i faze u kojoj se obavlja kupoprodaja nekretnine.


Atraktivni sadržaji koji su uticali na rastući trend ponude i tražnje nekretnina


Na Zlatiboru se za svaki uzrast i generaciju može pronaći sadržaj u kojem će sigurno uživati, bez obzira da li je vreme toplo ili hladno. Prodaja apartmana na Zlatiboru uspešna je za brojne investitore, koji obezbeđuju posetiocima moderne smeštajne kapacitete u skladu sa svetskim trendovima. Apartmani su opremljeni najsavremenijim uređajima, dostupni su spa centri, parkinzi, restorani, teretane, igraonice, sale za sastanke i mnogo toga drugog.

Izvan smeštajnih jedinica, na ovoj planini postoji čitav spektar unikatnih atrakcija koje se ne mogu pronaći na drugim mestima. Naime, Dino park privlači kako decu, tako i roditelje, a isto tako i ambijent za avanture na otvorenom. Etno indijsko selo El Passo City smešteno je neposredno izvan Zlatibora, dok sam centar planine krasi uređeno jezero sa inovativnom rasvetom i fantastičnim fontanama.

Šetalište za odmor i šoping, veliki broj ugostiteljskih objekata sa tradicionalnom kuhinjom, butici, maskote za decu, parkići, igrališta i luna parkovi, samo su deo sadržaja zbog kojih Zlatibor opravdano privlači veliki broj turista tokom čitave godine. Zbog svega navedenog, zaista ne čudi činjenica da je građevinska ekspanzija sve zastupljenija na ovoj planini, kao i da je odnos ponude i tražnje za nekretninama zaista na visokom nivou tokom ove, kao i prethodnih nekoliko godina, što se ne može uporediti sa drugim planinama koje su nedvosmisleno u manjoj meri popularne.

Slika: https://www.freepik.com/free-photo/beautiful-panoramic-shot-cableway-forest_17245854.htm#fromView=search&page=1&position=5&uuid=cd9b07c0-24f6-4a16-9bc9-d39f5b9692a9

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
211,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
89 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
325,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
79 m2
225,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
75 m2
Beograd
Vračar

Stambeno-poslovni prostor
750,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
341 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2