SrbijaSpace

Šta morate obaviti odmah nakon useljenja u svoj novi stan?

Šta morate obaviti odmah nakon useljenja u svoj novi stan?
07
Jun-22

Šta morate obaviti odmah nakon useljenja u svoj novi stan?

Objavljeno: 07/Jun/2022, SrbijaSpace.com
(0) komentara (578 pregleda)

Uspeli ste napokon da dođete do svog novog doma i uselili ste se bez ikakvih problema. Međutim, uprkos svoj sreći usled useljenja, može se desiti da vam prvi dani u vašem novom stanu budu stresniji nego što mislite.

Postoji dosta poslova koji se moraju obaviti pri preseljenju, ali oni zavise i od vašeg vremena dolaska u stan. Ukoliko dolazite kasno uveče, nemojte razmišljati o tome, već lezite da se naspavate.

S novim jutrom, kreću i nove obaveze, a koji su to poslovi koje morate obaviti odmah nakon preseljenja u novi dom, saznajte čitajući ostatak našeg teksta.


#1 Formirajte pravila koja ostali treba da poštuju - obavite ovu stavku na vreme


Možete imati pravlnik koji bi se sastojao od željenog broja pravila koja vaši gosti treba da poštuju prilikom boravka u vašem stanu. Neko od tih pravila može da bude, na primer, da nikako ne ulaze u stan obuveni.

Možda će neki poznati brendovi obuće u Beogradu negodovati zbog ove odluke, ali čistoća i svežina novog stana definitivno mora da se očuva što duže. Takođe, možete navesti da kod vas u zatvorenim prostorijama nije dozvoljeno pušenje i da, ukoliko gosti žele, mogu iskoristiti terasu za to.

Održavanje čistoće podova i zidova je jako bitno, te o tome treba voditi računa već na samom početku, dok je sve i dalje novo. Na taj način će vaš stan dosta dugo izgledati kao potpuno nov, kao prvog dana kada ste u njega kročili.


#2 Obiđite sve prostorije nove kuće/novog stana - proverite da li je sve bezbedno


Ovo je jedini korak koji morate obaviti odmah pri dolasku u stan ili kuću, bez obzira na to koliko kasno stignete. Jako je važno da proverite svaku prostoriju i uverite se da su sve bezbedne i da ni u jednoj nisu ostavljeni otvoren prozor, otključana vrata ili slično.

Pored toga, proverite da li su kuhinja i kupatilo u redu. Iako je stan potpuno nov, može se desiti da uveče dođe do poplave. Zato je jako bitno proveriti sve vodovodne instalacije i videti da li rade kako treba. Uverite se da ne postoji nikakvo curenje sa slavina, kao ni na sastavnim delova ostalih cevi po kući ili stanu.

Strujni prekidači su naredni na meti. Prođite pored svakog i proverite da li svaki od njih radi. Ove provere izvršite bez odlaganja, kako biste mogli mirno da zaspite i ne razmišljate o mogućim lošim posledicama.

Ova vrsta provere ne mora da bude detaljna, bitno je da proverite gore navedene najbitnije stakve. Kasnije, kada se nakon par dana napokon raspakujete, možete zajedno sa svojim ukućanima izvršiti još detaljniju proveru.


#3 Proverite instalacije za kablovsku i internet - trebalo bi da sve funkcioniše


Ova stavka svakako nije prioritet, ali u toku pregleda rada vodovodnih instalacija, možete usputno pogledati da li dobro funkcionišu internet, kablovska televizija, kao i kućni telefon. Ukoliko posedujete gas, proverite i priključke vezane za njega.

Uzgred proverite električno brojilo i vodomer, te zapišite kakvo je trenutno stanje. To izdvojite na papiriću čiju ćete lokaciju zapamtiti. Ovo je važno imati radi budućeg neslaganja potrošnje i mogućeg sukoba sa prodavcem vaše nekretnine.


#4 Prvo raspakujte kutije sa najvažnijim stvarima - razdvojte bitno od nebitnog


Ukoliko ste tokom pakovanja za selidbu stvari za preseljenje obeležavali redom kutije i označavali koja u sebi sadrži bitne, a koja manje bitne stvari, ova stavka vam neće biti teška za odrađivanje.

Međutim, čak i da se niste setili toga, možete redom otvarati kutije, te prepoznavanjem stvari koje se unutra nalaze, određivati šta gde treba da stoji. Bilo bi idealno da svi članovi porodice učestvuju u obavljanju ovog zadatka, jer će tako najlakše utvrditi koja kutija pripada kome.


#5 Pripremite sebi i ukućanima mesto za spavanje - kada kreveti i garniture kasne


Kada završite sve prethodne provere, vreme je da se odmorite i naspavate, kako biste mogli da nastavite raspakivanje narednog jutra. Znamo koliko kupovina novih kreveta ume da se oduži, te je neretka pojava da ljudi danima moraju da se snalaze za spavanje dok im agencije ne dostave kupljene proizvode.

Stoga, budite pripremljeni na vreme i nabavite sebi i ukućanima dušeke ili prostirke na kojima biste mogli da provedete nekoliko noći, dok vam pravi nameštaj ne stigne.

Ukoliko pak imate sklopljene krevete iz prethodnog doma, zajedno sa svojim ukućanima ih raspakujte, sklopite ponovo i spremite se za najbolji san u vašem novom stanu.

Ovo je bio spisak stavki koje prvo treba da odradite nakon useljenja u vaš novi dom. Nadamo se da smo uspeli da vam olakšamo organizaciju, kako bi vam useljenje bilo manje stresno.

Želimo vam srećno useljenje i mnogo uživanja u novom stanu!

 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
211,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
89 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
325,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
79 m2
225,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
75 m2
Beograd
Vračar

Stambeno-poslovni prostor
750,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
341 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2