SrbijaSpace

Miteks Mont: Pametni dom, inovacije i solarni pogled u svet

Miteks Mont: Pametni dom, inovacije i solarni pogled u svet
25
Jan-24

Miteks Mont: Pametni dom, inovacije i solarni pogled u svet

Objavljeno: 25/Jan/2024, SrbijaSpace.com
(0) komentara (95 pregleda)

Do pre nekoliko godina bilo je nemoguće pomisliti na veće građevinske izmene u potkrovlju a bez nabavljanja dozvola i uključivanja velikog broja profesionalnih timova.

Šta se to sve izmenilo, i kako sada možemo u nekoliko nedelja kreirati naš pametni dom, uštedeti struju i povećati količinu svetlosti saznali smo od Nebojše Mitića, čija kompanija MiteksMont već 25 godina prati VELUX inovacije i donosi ih na Balkan.

Pre nego što smo počeli sa samim intervjuom, Nebojša nam je pokazao neke od mnogih inovacija enterijera u VELUX SHOWROOMu - od mobilnih terasa, krovnih prozora koji reaguju na vremenske uslove pa sve do prozora povezanih sa solarnim sistemima.


Znamo da preko 25 godina sarađujete sa kompanijom VELUX, kako je cela ta priča počela?


Preko 75 godina kompanija VELUX se bavi isključivo proizvodnjom krovnih prozora i prateće opreme, pa se tako razvila i ideja da stupe na srpsko tržište.

Mi smo izabrali da sarađujemo baš sa njima, jer osim što su izuzetno kvalitetni, takođe svojim kupcima nude i garanciju od preko deset godina što nam je bio signal da se radi o zaista pouzdanom partneru. Tako smo nastavili saradnju u poslednjih 30 godina i kreirali porodičnu firmu sa kojom smo i mi rasli.

Sada uskoro otvaramo i prvi izložbeni salon u Novom Sadu gde ćete biti u prilici da pronađete inspiraciju, ugrabite i posebne ponude ali i zakažete besplatne konsultacije od 15.februara pa sve do 15. Marta!


Velux


Kako se testiraju proizvodi pre nego što dođu u Srbiju?


To je zaista zabavna priča, pogotovo što postoji ceo sistem za utvrđivanje kvaliteta kreiran na više lokacija.

U našu firmu dolaze gotovi krovni prozori i oprema proverena u centrima za kvalitet. U centrima uvek uzimaju nasumične proizvode i testiraju ih u uslovima vremenskih nepogoda. Postoji ček lista koja obuhvata od energetske efikasnosti, propusnosti, vlažnosti i vremenskih uslova, a zatim se sve to koristi za unapređenje.

Našu kontrolu pri samoj montaži proverava kompanija VELUX, a za sve neke nove inovacije i dešavanja prvi smo na liniji i jedva čekamo da isprobamo sve što stiže.


Živimo u eri inovacija, pa pretpostavljamo da i građevinska industrija predvodi u nekim inovacijama svog tipa? Koje su inovacije aktuelne sada?


Inovacije u ovom polju započete su sistemima daljinske kontrole, uvođenjem senzora za kišu. Često prilikom kratkoročnog iznajmljivanja stanova, stanari zaborave da zatvore prozore i samim tim nekada nastane šteta.

Na sreću, ovi prozori su i tu pametni, pa imaju solarno napajanje koje omogućava da se sami zatvore prilikom promene vremena i tako ne dođe do poplave i uništavanja nameštaja.
 

Šta je to što bi čitaoce najviše iznenadilo?


Postoji nešto što se zove VELUX aktiv i stvarno je jako interesantno. Ovo je sistem koji izučava stepen temperature, vlažnosti, zagađenosti i dima. U prevodu, u svakom trenutku možete kontrolisati vazduh u Vašem domu, ili naučiti sistem kako izgledaju Vaše navike i kako da reaguje u skladu sa njima.

Ako svako jutro ustajete ujutru i otvarate prozor, ukoliko to u podešavanjima dozvolite, on se može automatski otvarati i nivelisati nivo svežine vazduha koji Vi odredite kao omiljen.
 

Svi volimo da “ukrademo” malo prostora. Rekao si nam da postoji način da stvorimo više mesta, bez da moramo da rušimo i dobijamo neke građevinske dozvole?


Ako imate neke kosine u potkrovlju koje se ne uklapaju u kvadraturu, a ne možete ni da ih koristite za neku drugu namenu onda je najbolje da razmislite o kućicama, ili badžama. Njih je moguće dodati na kosi plafon u određeni položaj, tako da se dobije na visini i funkcionalnosti dela stana koji prethodno nije bio upotrebljiv u jednom danu. Na ovaj način kreiramo još jedan ćošak za čitanje ili dekoraciju.

Druga stvar koju vole i sami investitori je uvođenje balkona tj cabria za koji inače možda niste imali građevinske mogućnosti. On se sastoji od dva prozora koja kreiraju balkon i ogradu i omogućava Vam da proširite prostor bez dodatnih radova / izrade krova, vrata, hidroizolacije i sličnih problema. To možete dodati na neiskorišćene kosine ili zidove i prilagoditi kako Vama odgovara.
 

I za kraj, na šta treba da pazimo kad biramo model prozora?

 

Zatim, kada smo izabrali dimenziju, biramo model prozora. On zavisi od Vaših prioriteta i potreba. Uglavnom Vas pitamo šta Vi želite - da li postoji nešto što se Vama sviđa? To može biti drveni krovni prozor ili za modernije domove onaj u plastici. Razlika između ovih prozora je u održavanju - gde drvene, iako su u startu povoljniji, treba lakirati svake 4 godine, dok kod plastičnih prozora nemate ovaj trošak te je on dugoročno povoljniji.

Potrebno je i da izaberete stepen termoizolacije izborom slojeva stakla - dvoslojnih i troslojnih. Leti ćete manje paliti klimu, a zimi će biti toplije jer VELUX prozori zadovoljavaju sve standarde Evropske Unije o održavanju životne sredine i uštede energije. I za kraj - uvek treba Izabrati kompaniju koja vrši sve usluge, kako ne biste bili rasejani na različite zadatke - od kupovine, ugradnje pa sve kasnije do održavanja.


Miteks


Kompanija MiteksMont posluje na tržištu Vojvodine i rado će Vam odgovoriti na sva dodatna pitanja i istražiti nove ideje za širenje prostora. Takođe od 15. Februara započinju dane otvorenih vrata prvog novosadskog VELUX Showrooma za koje možete zakazati termin konsultacija putem oficijalnih naloga.

Slike: https://www.canva.com/

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
1 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
40 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
162,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
74 m2
157,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
48 m2
57,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
67 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2