SrbijaSpace

Nemate garažu a šta sa autom kada putujete na duži put avionom

Nemate garažu a šta sa autom kada putujete na duži put avionom
24
Nov-23

Nemate garažu a šta sa autom kada putujete na duži put avionom

Objavljeno: 24/Nov/2023, Bolewriter
(4) komentara (318 pregleda)


Rešili ste da posle mnogo godina, posetite drage prijatelje iz detinjstva, koji žive na Novom Zelandu. Nabavili ste povratne avionske karte za celu porodicu, i radujete se tom dugo očekivanom putu.

Niste do sada putovali avionom pa pokušavate da saznate na šta sve treba da obratite pažnju, kako bi putovanje proteklo kako treba. Svesni ste da putovanje avionom može biti kompleksno jer zahteva poštovanje određenih procedura i pravila kada je prtljag u pitanju, ali i zbog drugih bezbednosnih normi koje su strožije nego kod drugih vidova prevoza.  

Ali svesni ste i da ako se dobro organizujete, putovanje avionom može biti i jednostavno i omogućiti vam da uživate u svakom momentu putovanja.

Tako ste konstatovali da pored obezbeđenih karata za let, postoji još mnogo aktivnosti ali i faktora koje morate uzeti u obzir, ako želite da putovanje protekne po planu.

Jedno od značajnijih pitanja, je gde ćete sa automobilom, kojim ćete se dovesti do aerodroma?  
Da li na aerodromu ima više dostupnih parkinga?

Kakve su cene?

Da li je bezbedno ostaviti auto na aerodromskom parkingu?
Kako ćete otići od auta do putničkog terminala?

Tekst u nastavku će pokušati da vam odgovori na ova i druga pitanja vezana za parkiranje na aerodromu Nikola Tesla, a sve u cilju da maksimalno sebi olakšate put i učinite ga lepšim i opuštenijim.

Neke univerzalne preporuke vezane za parkinge na aerodromu Nikola Tesla odnose se na sledeće:

Koristite internet pretrage: Pretraga internet sajtova može vam pomoći da pronađete više različitih parkinga na aerodromu, od kojih ćete odabrati onaj koji vam najviše odgovara.

Proverite ponude: Proverite koje se sve usluge nude u parking aranžmanima i daberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.

Proučite cene: Cene parkinga na aerodromu razlikuju se u zavisnosti od lokacije i dužine trajanja parkiranja. Uporedite cene i izaberite najpovoljniju ponudu.

Pogledajte Google recenzije: Google recenzije su često faktor prevage da se odlučite za neki od parkinga.

Rezervišite unapred: Ako znate datume polaska i dolaska, potrudite se da rezervišite parking unapred. Pored toga što ćete osigurati mesto, možete i uštedeti novac. Vrlo često na aerodrom istovremeno sleće ili sa njega poleće više aviona, i tada se može desiti da parkinzi budu puni, tj. da nema slobodnih mesta za parkiranje. Tada ostaje mogućnost parkiranja na udaljenim parkinzima i lako se može desiti da se izgubi previše vremena, te da se zbog toga zakasni na let.  Ovo naročito ako su lošiji vremenski uslovi (kiša, hladnoća, sneg, vetar...).

Celokupan proces rezervacije, kod profesionalnih parking operatera možete završiti za svega par minuta, popunjavanjem kratkog online formulara, telefonskim pozivom, ali i slanjem poruke na viber, e-mail ili sms. Najbolje je da to učinite bar nekoliko dana unapred.


Pouzdan parking


Proverite bezbednost:  Jako je bitno da se odlučite za parking u kojem će vaš automobil biti bezbedan. To znači da možete auto poveriti parkigu koji nudi uslužno čuvanje automobila. Ovakvi parkinzi su osigurani, ograđeni, zatvoreni, i dobro osvetljeni, i najčešće su non stop pokriveni video nadzorom. Ako želite možete u svakom momentu zatražiti fotografiju svog automobila u realnom vremenu. 

Iako mnogi aerodromi i privatni parkinzi u blizini aerodroma nude usluge video nadzora, ako se odlučite za parking koji nema ovakve mere bezbednosti, vodite računa o tome da je potrebno da zaključate automobil i da vredne stvari ostavite izvan vidokruga.

Proverite udaljenost parkinga od aerodroma: Zbog veličine Aerodroma i velikog broja putnika, postoji mnogo parkinga koji se nalaze bliže ili dalje od putničkih terminala. Pre polaska autom na aerodrom, važno je da proverite tačnu lokaciju parkinga koji ste rezervisali, i da na osnovu nje odredite kada ćete krenuti, kako ne bi zakasnili na let. Najbliži parkinzi, nalaze se na oko 500 metara udaljeni od aerodromske zgrade.


Najblizi parking


Zašto odabrati najbliži parking


Ako odaberete parking koji je najbliži terminalu, nećete morati da krenete iz kuće pre uobičajenog, planiranog vremena. Najbliži parking omogućava vam da za samo 2 minute vozilom ili oko 5 minuta peške stignete do putničkog terminala. U zavisnosti od vaših želja možete da odaberete kako ćete od automobila do terminala. Osoblje parkinga može da vas preveze ili ćete prošeteti do ulaza u glavnu zgradu Aerodroma. Prevoz do aerodroma, kao i povratak do vašeg auta posle putovanja su besplatni.

Cene parkinga su veoma ujednačene, tako da je najbolje da iskoristite mogućnost da rezervisanja onog koji je najbliži aerodromskoj zgradi i da onda putujte maksimalno opušteno, znajući da ste vaš auto ostavili na bezbednom mestu.  


I još malo za srećan put


Ne morate da imate sovju garažu ako putujete avionom. Izborom proverenog parkinga na aerodromu, uživaćete u praktičnosti i udobnosti. Brzo i lako ćete stići do aerodroma, bez gubljenja vremena na traženje parking mesta ili čekanja na prevoz.

Potrebno je da imate u vidu i to, da ukoliko ste rezervisali mesto na parkingu, a putovanje je iz nekog razloga odloženo ili otkazano, dovoljno je samo da otkažete rezervaciju bez ikakvih posledica.

I zato, ako želite da putujete mirni i opušteni, i da ne razmišljate o bezbednosti svog automobila dok ste na putovanju, odaberite bezbedan parking najbliži aerodromskoj zgradi beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Neka to bude parking koji je osiguran, ograđen, dobro osvetljen i pokriven video nadzorom. I neka to bude proveren parking, sa profesionalnim osobljem, koje će vam pored veoma pozitivnog korisničkog iskustva, uštedite vreme i novac.

 

Slike:  aerodromparking-rparking.com; pexels.com

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi
(4) komentara
 • Slavko
  Slavko
  10-Dec-23


  Odličan parking. Lako ga pronaći i plus sve je bilo po dogovoru. Teško je ako razmišljate o bezbednosti automobila dok ste na putu.

 • Miki
  Miki
  25-Nov-23


  Koristio sam ovaj parking, najblizi je i najsigurniji. I sledeci put kad budem putovao opet cu na njemu da parkiram.

 • Dragana
  Dragana
  24-Nov-23


  E, ovo je za mene... Kad god putujem imam upravo taj problem. Nikad ne znam gde da ostavim auto, pošto nemam garažu, pa ga obično vozim kod nekih prijatelja ispred njihove zgrade, da bar jednom dnevno neko proveri da li je sve u redu. Ovo je prava stvar! Ostavim, platim i ne mislim.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
245,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
112 m2
155,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
45 m2
316,200 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
93 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2