SrbijaSpace

Prodaja stanova u stalnom porastu

Prodaja stanova u stalnom porastu
29
Mar-21

Prodaja stanova u stalnom porastu

Objavljeno: 29/Mar/2021, SrbijaSpace.com
(3) komentara (854 pregleda)

U poslednjih par godina potražnja za stanovima je u porastu, pa je tako tokom 2019. godine prodato nešto više od 100.000 nepokretnosti. Cene stanova su u velikom rasponu, pa tako u određenim delovima Srbije možete naći stan za nekoliko stotina evra po kvadratu, a u nekim gradovima ta cifra ide i do nekoliko hiljada evra po metru kvadratnom. Najviše nekretnina se proda u Beogradu i okolini, a potom u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu.
 

Prodaja stanova 2
 

Prodaja stanova Beograd stavlja na prvo mesto


Najveća migracija je migracija studenata, pa se zna da se potražnja za iznajmljivanjem stanova poveća krajem avgusta, početkom septembra. Iznajmljivanje nekretnine pristojnih uslova u relativnoj blizini fakulteta u većim gradovima može koštati koliko i jedna rata za kredit. Mnogi roditelji se tom računicom i logikom odlučuju za kupovinu nekretnine u novoj gradnji, rešavajući time dugoročno stambeno pitanje.

Takođe, potraga za poslom mnoge dovede do prestonice. Porodice su najčešći kupci nekretnine i on se najčešće odlučuju ka podizanje kredita. To su samo neki od razloga zašto, kada je u pitanju prodaja stanova Beograd se nalazi na prvom mestu na listi trgovine nekretninama.
 

Prodaja stanova 3


Najskuplja nekretnina prodata u Beogradu


Najskuplji stan u Srbiji prodat je u naselju Belgrade Waterfront za skoro 8.000 evra po kvadratu. Ali, u pitanju je ekskluzivna gradnja koja ne pokazuje realno stanje ponude stanova u glavnom gradu. Sama prodaja stanova Beograd smešta u kategoriju najraznovrsnije ponude. Ako želite da kupite nekretninu u Beogradu, morate obratiti pažnju na lokaciju koja u mnogome diktira cenu nekretnine. Na periferiji možete naći stan za 1000 evra po kvadratu, a na luksuznijim lokacijama u centru za oko 3000evra po metru kvadratnom.

Na cenu, osim lokacije, utiče i kvalitet gradnje, struktura, kvadratura, pa i mikrolokacija, odnosno dostupnost određenih objekata vašoj nekretnini. Najatraktivnija opština je svakako Vračar, a za njim sledi Novi Beograd, koji mnogi ističu kao najpogodnijim za život, kako poslovnih ljudi, tako i porodica. Interesantno je to da su cene stanova u Beogradu više od cena stanova u nekim gradovima u regionu, poput Sarajeva i Zagreba.

Ako se pomerite malo iz centra, najjeftiniji kvadrat je u Rakovici, između 500 i 1400evra. Čukarica je postala interesantna i tražena, naročito Banovo Brdo, koje poseduje odličnu mikrolokaciju.
 

Prodaja stanova 4
 

Kako naći odgovarajući stan?
 

Ako se odlučite za kupovinu sopstvenog stana, izaberite lokaciju koja odgovara vašim potrebama i finansijama. Ne trošite puno vremena na razgledanje stanova. Neke stanove možete pogledati i onlajn, pa tako napraviti selekciju. Raspitajte se dobro oko kredita u banci i koji su uslovi i kamata otplate, da li ste kreditno sposobni i koja dokumentacija je potrebna. Budite strpljivi i ne kupujte na prečac.

Kada se kaže prodaja stanova, Beograd se tu izdvaja kao najveći ponuđač, ali čiju ponudu morate dobro razmotriti. Kada sve to uzmete u obzir i znate koliko možete da izdvojite novca, onda ste spremni da krenete u potragu.

Ono što je zabeleženo kao trend to je rast cena nekretnina iz godinu u godinu, pa tako tržište nekretnina u ovom delu Evrope nastavlja da raste brže nego u drugim delovima. U svakom slučaju, veliki je raspon cena u Srbiji, pa se u zavisnosti od toga šta je kupcu bitno, može naći odgovarajuće rešenje.

 

 

(3) komentara
 • Srecko
  Srecko
  31-Mar-21


  Mnogo je novogradnje gradi se mnogo ali cena kvadrata bi mogla biti mnogo manja bar dok traje ova kriza sa Covid-19.

 • Lenka
  Lenka
  30-Mar-21


  Možda je čudno, ali te najskuplje stvari se uvek prodaju najbrže. Planu, takoreći! Bez obzira da li su u pitanju automobili, turistički aranžmani ili nekretnine. E sad, ne znam da li je istina ili "kiselo grožđe", ali jedno vreme se pričalo da su ti stanovi u Beogradu na vodi građeni na brzinu i da imaju mnogo mana. Što se mene tiče, da mogu da biram gde bih tačno volela da živim, bila bi to Profesorska kolonija ili stari Dorćol. Ali, to su za mene preskupe lokacije, pa dok se ne desi neko čudo, ostajem gde jesam.

 • Miki
  Miki
  30-Mar-21


  Bas me zanima kakav je taj stan od 8000 e po kvadratu, preterano. Kad bih ja birao lokaciju, izabrao bih Banovo brdo.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
1 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
97 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
250,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
60 m2
103,600 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
79,850 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
40 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2