SrbijaSpace

Dvosobni stanovi idealni za porodice

Dvosobni stanovi idealni za porodice
14
Nov-19

Dvosobni stanovi idealni za porodice

Objavljeno: 14/Nov/2019, SrbijaSpace.com
(2) komentara (2025 pregleda)

U Novom Sadu dvosobnih stanova ima malo u ponudi i ovakvih stanova najčešće ima u stambenim zgradama starije gradnje. Po mišljenju agenata koji nekretnine prodaju, ali i po mišljenju kupaca, dvosobni stanovi su idealni za porodice.

Dvosobni stanovi u Novom Sadu, najčešće poseduju ovu strukturu: izdvojen kuhinjski deo tačnije kuhinjsku nišu koja ima i obezbeđenu prirodnu ventilaciju. Ovaj deo dvosobnog stana veoma često ima i pripadajući prozor. U sklopu stana je i ulazno predsoblje, odvojena kuhinja, zaseban dnevni boravak i izdvojena spavaća soba. Kupatila u ovom tipu stanova su uglavnom velika i potpuno izdvojena od ostalih prostorija u stanu.

Moramo napomenuti kako stariji dvosobni stanovi, poseduju spavaću sobu od najmanje 10 kvadrata. Ovakvi stanovi češće poseduje i lepe velike terase na koje se može izaći direktno iz dnevnog boravka. 


Ponuda dvosobnih stanova u Novom Sadu veoma je retka!


Dvosobni stanovi u Novom Sadu koji su izgrađeni u starijim zgradama, poseduju od 55 kvadrata na više. Dok ovakvi stanovi u novijoj gradnji, poseduju znatno manje, uglavnom oko 40 kvadrata. Spavaća soba u dvosobnim stanovima novije gradnje, manja je od spavaće sobe u starijoj gradnji. Spavaće sobe u novijom stanovima tako poseduju manje od 10 kvadrata pa čak i 9, 8, 7 ili samo 6 kvadrata. 

Napomenuli smo da su dvosobni stanovi izgrađeni uglavnom u starijim zgradama i to 70-tih, 80-tih, ali i 1985. i 1986 godine. Evo na kojim se lokacijama u Novom Sadu najčešće nude dvosobni stanovi na prodaju:

 • Limani,
 • Socijalno i okolina,
 • Bulevar Oslobođenja i
 • Novo Naselje.


Dvosobni stanovi u novijoj gradnji, građeni su od 1990. godine, a grade se i u sadašnje vreme. Dok dvosobnih stanova u novijoj gradnji najčešće u ponudi ima na sledećim lokacijama:

 • Bulevar Oslobođenja,
 • Grbavica i
 • Nova Detelinara. 

 

Dvosobnih stanova u ponudi najviše ima u starijoj gradnji!


Dvosobne stanove u Novom Sadu najčešće kupuju mladi bračni parovi, koji imaju u planu proširenje svoje porodice. Ove stanove kupuju mladi bračni parovi koji imaju jedno ili dvoje dece, a koji se mogu uklopiti u kvadraturu stana koji su odlučili da kupe.

Stariji dvosobni stanovi su građeni u kulama kod limanskog parka i ovi stanovi imaju fenomenalan raspored. Ovakav tip stanova poseduje i dugačka zgrada isto kod limanskog parka. U stanovima u pomenutim zgradama, dnevni boravak je izuzetno velik i poseduje terasu na koju se iz tog boravka direktno izlazi. 


Dvosobni stanovi novi sad struktura
 

Kuhinja je isto velika, poseduje svoj prozor tako da prostorija ima odličnu prirodnu ventilaciju, ali ima i ugrađena klizna vrata. Dugačak hodnik je smešten odmah na samom ulazu u stan, a sa desne strane se nalazi mali wc, dok je sledeća prostorija sa desne strane izuzetno prostrano kupatilo.

Na kraju dugačkog hodnika se dolazi do sobe koja poseduje francusku terasu. Iz hodnike levo od te sobe, nalazi se još jedna malo veća soba i jasno je u svom ovom nabrajanju da ovi stanovi imaju jednostavno rečeno, „Savršen“ raspored za jednu porodicu.


Raspon cena dvosobnih stanova u Novom Sadu!


Iznos koji trebate izdvojiti za kupovinu dvosobnog stana u Novom Sadu, pre svega zavisi od same lokacije, kao i starosti zgrade u kome se taj stan nalazi. Početne cene ovih stanova su od 40.000 eura, a neki stanovi dostižu cenu od čak 90.000 eura.

Cena dvosobnog stana u našem gradu, zavisi i od njegove opremljenosti, a napomenimo da stan na Avijatičarsko naselju koji poseduje 65 kvadrata, može da se kupi za pristojnih 46.000 eura. Cene za stanove u Novom Sadu svakodnevno rastu, što znači da su i cene kvadrata dvosobnih stanova sve veće.


 

(2) komentara
 • nisu idealni
  nisu idealni
  14-Nov-19


  Za modernu familiju sa jednim ili više dece, dvosobni stanovi su najnezgodniji. Potrebno je renoviranje i preuredjivanje , rušenje zidova, pregradjivanje , pomeranje instalacija i puno puno truda i para kako bi se dobila još jedna soba. A nije ni lako naći majstore koji će dobro obaviti tu adaptaciju https://www.vodoinstalaterskeusluge.com/adaptacija-stanova/, treba paziti da se ne sruši noseći zid, da se ne napravi šteta na instalacija zgrade, itd. Većina vlasnika traži načine da se od ovih stanova napravi dvoioposbni ili trosobni stanovi, ali vrlo često to nije moguće. Zato nije ni čudo što ih u novogradnjama retko ima.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2