SrbijaSpace

Adaptacija kupatila

Adaptacija kupatila
23
Aug-19

Adaptacija kupatila

Objavljeno: 23/Aug/2019, SrbijaSpace.com
(0) komentara (3847 pregleda)

Ako se hvatate za glavu, jer je potrebno da bude izvršena adaptacija kupatila u vašem stanu ili kući, definitivno ste u pravu. Poznato je skoro svima da u današnje vreme uopšte nije tako jednostavno naći dobre majstore za poslove tog tipa. Na svu sreću, ako se malo potrudite, to neće baš biti toliko komplikovano.

Dovoljno je da upitate poznanike i prijatelje za preporuku ili da jednostavno pretražite internet. A ukoliko budete odlučili samostalno da tražite pouzdanog vodoinstalatera, bitno je da obratite pažnju na reference, koje se nalaze na web prezentaciji konkretnog servisa ili pojedinca. Takođe bi trebalo i da izaberete vodoinstalatera koji je upravo specijalizovan za takvu vrstu usluge.

Nema potrebe da strahujete, jer ćete u suštinie vrlo lako shvatiti da li je u pitanju profesionalni vodoinstalater, odnosno vodoinstalaterski servis ili ne. naime, naročito kada je u pitanju adaptacija kupatila moraju biti ispoštovani svi propisani koraci da bi ona bila izvršena na najbolji mogući način. A pod tim mislimo na obavezu majstora da izađu na teren brzo pošto ih kontaktirate. Zato ako neko pokušava da putem telefona dobije informacije o vašim zahtevima, a ne pominje izlazak na teren, možete biti sasvim sigurni da to nije profesionalac.

Sa druge strane, ukoliko vas vodoinstalater pita kada vam odgovara da dođe u konkretni prostor i vidi u kakvom je stanju kupatilo, možete posve da budete uvereni da je u pitanju pravi profesionalac. Upravo sa takvim servisima i pojedincima i treba uvek da sarađujete.


Po kom principu funkcioniše adaptacija kupatila?

Kada već budete izabrali određeni vodoinstalaterski servis, preostaje vam da ostvarite kontakt putem telefona.

U principu, ako je potrebno da u određenom prostoru bude izvršena adaptacija kupatila, trebalo bi da budu ispoštovati i sledeći koraci:

 • nakon poziva klijenta vodoinstalater zakazuje izlazak na teren
 • tamo se upoznaje sa stanjem kupatila
 • proverava kvalitet vodovodnih instalacija
 • klijent iznosi svoje zahteve majstoru
 • na osnovu svega toga vodoinstalateri će formirati ponudu

 

Tek kada sve to bude učinjeno, biće napravljena i ponuda za konkretne usluge. A posle toga će klijent, odnosno vlasnik prostora ili nadležno lice u firmi, u kojoj treba da bude izvršena adaptacija kupatila, dobiti detaljne informacije o svemu. U principu ponuda mora da obuhvata i cenu za odabrane usluge, ali isto tako i okvirni rok za završetak radova. Naglašavamo da je u suštini najvažnije da klijent precizno obavesti majstora o tome šta želi da postigne adaptacijom kupatila.

Dok neko želi da izvrši renoviranje kupatila kako bi jednostavno promenio dizajn, dotle pojedinci to čine iz potrebe.Naime, poznato je da nepravilno funkcionisanje vodovodnog i kanalizacionog sistema može da dovede do različitih poteškoća i dodatnih troškova. Upravo tada se preporučuje da bude izvršeno renoviranje kupatila, te zamenjene problematične cevi i ventili.


Profesionalno renoviranje kupatila

Iako postoje muškarci koji smatraju da adaptacija kupatila uopšte nije kompleksan posao, moramo priznati da oni nimalo nisu u pravu. Isključivo ukoliko vodoinstalateri budu izvršili profesionalno tu uslugu, klijenti će moći još dugo da koriste konkretno kupatilo.

Ne treba olako shvatiti sve to, jer jedna propuštena sitnica itekako može negativno da se odrazi najpre na funkcionisanje kupatila, a zatim i na kvalitet života ukućana. Zato bi trebalo profesionalni vodoinstalaterski servis angažovati kada je potrebno da bude urađena adaptacija kupatila.


Šta sve uključuje adaptacija kupatila?

Od slučaja do slučaja će zavisiti i koje usluge bi trebalo vodoinstalateri da izvrše. Podrazumeva se da će oni sve to definisati sa klijentom, a kako bi u skladu sa tim mogli da izrade ponudu za renoviranje kupatila. Važno je da vlasnik prostora koji je za tu uslugu zainteresovan vrlo jasno navede da li je kupio pločice i sanitarije, odnosno kupatilsku galanterija. Takođe je potrebno i da majstoru sve to pokaže, a ako nije već nabavio, onda će se sa njim dogovoriti oko detalja.

Napominjemo da postoje vodoinstalaterski servisi koji mogu na zahtev klijenata da izvrše i nabavku potrebnog materijala, tako da je vrlo važno da se oni i oko toga dogovore.

A vodoinstalaterske usluge koje uključuje adaptacija kupatila su, između ostalih i:

 • priprema terena za postavku pločica
 • demontaža dotrajalih sanitarnih elemenata
 • rušenje kade
 • zidarski radovi
 • popravka i zamena ventila
 • popravka i zamena vodovodnih instalacija
 • provera elektroinstalacija (po zahtevu)
 • zamena baterija
 • zamena vodokotlića
 • zamena wc šolje
 • postavka novih sanitarnih elemenata
 • postavka kupatilske galanterije i još mnogo drugih usluga,


a sve u skladu sa zahtevima vlasnika određenog prostora ili nadležnog lica. U svakom slučaju će klijenti da dobiju propisane garancije na izvršene radove.

Podrazumeva se da vodoinstalateri moraju znati i da li klijenti žele da, na primer promene oblik kade ili tuš kabine, jer će u skladu sa time i odlučiti kako će funkcionisati njihovo postavljanje. Naime, u određenim slučajevima je potrebno izvršiti i podziđivanje kade ili tuš kabine.

A naravno da vodoinstalateri, čija specijalnost je i adaptacija kupatila, mogu tu uslugu profesionalno da izvrše. Ukoliko želite da izbegnete nepotrebne dodatne troškove, preporuka je da adaptacija kupatila u vašoj kući ili stanu bude izvršena od strane profesionalaca.

Sasvim sigurno će izabrani vodoinstalater da što je moguće pre izvrši sve zahtevane usluge, a kako bi klijent mogao bez ikakvih smetnji kupatilo u svom stambenom ili poslovnom objektu da koristi. Ništa vas ne sprečava i da se upustite u samostalno renoviranje kupatila, ali je sigurno da ćete vrlo brzo shvatiti da je uvek bolja opcija taj posao prepustiti profesionalcima sa iskustvom.

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
80,400 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
32 m2
750,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
172 m2
240,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
120 m2
600,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
114 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Eurostan nekretnine
SMB nekretnine
Cilj nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
IN-EL
Gigant nekretnine
Milox nekretnine
Agencija Momčilović 011