SrbijaSpace

Detalji kojima za malo novca možete osvežiti životni prostor

Detalji kojima za malo novca možete osvežiti životni prostor
06
Feb-22

Detalji kojima za malo novca možete osvežiti životni prostor

Objavljeno: 06/Feb/2022, SrbijaSpace.com
(1) komentara (1011 pregleda)

Kada se tek uselimo u svoj novi stan, svu pažnju posvećujemo njegovom uređenju i dekoraciji, pa ne postoji šansa da nam nešto promakne - sve je baš onako kako smo zamislili.

Međutim, vremenom se sve više posvećujemo drugim životnim pitanjima i obavezama, što uzrokuje nagomilavanje stvari, zagušuje naš životni prostor i daje mu dosadan izgled. U trenutku kada to primetimo, obično nije lako čitav stan preurediti odjednom, pa je dobro imati ideje kako u samo par poteza osvežiti njegov izgled i razbiti monotoniju.

Ideja može predstavljati unošenje novih predmeta u stan, izmenu već postojećih ili jednostavno izbacivanje određenih delova nameštaja koji su nepotrebni. U nastavku teksta saznajte koji su to detalji kojima za malo novca možete osvežiti prostor u kome živite.


Tepisi - oživite vaš pod i iskoristite njegovu površinu


Ne postoji ništa što može tako drastično osvežiti enterijer kao što to mogu učiniti tepisi. Pod predstavlja verovatno najvažniji i najvidljiviji ‘’zid’’ prostorije, čijom promenom se može uticati na kompletan izgled sobe.

Tepisi najrazličitijeg dizajna će promeniti dominantnu boju u sobi i značajno obogatiti enterijer. Ono što je naročito pogodno kod ovog dela nameštaja je što je lako prenosiv, pa ako kupite više različitih tepiha, možete ih stalno rotirati među sobama i tako sprečavati da monotonija zakorači u vašu kuću.


Zavese - nova haljina za vaš prozor


Zavese su još jedna prilično povoljna opcija, pri čemu za veoma malo novca možete ulepšati stan kao nikada do sada. Danas se proizvode zavese u toliko različitih boja i sa tako finim, ukrasnim detaljima, da je pitanje samo koja će se lepše uklopiti.

Ako u nekoj prostoriji imate veliki prozor, koji pokriva dobar deo zida, nema ništa lepše i jednostavnije što možete promeniti u njoj, nego okačiti jednodelnu ili dvodelnu zavesu. Posebna pogodnost kod zavesa, kao i kod tepiha, je ta što se lako peru, u poređenju sa ostalim nameštajem, pa će i održavanje biti jednostavno i lako.


Biljke i cveće će uneti novi život u vaš prostor


Saksijice sa cvećem i biljkama raspoređene po celom stanu verovatno su najlepši mogući ukras koji možete uneti u stan. Relativno su pristupačne i oživljavaju svaki prostor u kome su postavljene, a naročito će se lepo uklopiti u ambijent kuhinje i trpezarije.

Mana cveća može biti to što je sklono propadanju i što mu je potrebno posvetiti pažnju i brinuti o njemu. Ukoliko ste primorani da često menjate biljke, to može predstavljati nešto veći trošak nego što je to predviđeno.


Sitni komadi nameštaja svetlih boja


Igra bojama može biti vrlo interesantna, ali i delotvorna kada želimo da promenimo uređenje enterijera. Promenom boje svega nekoliko elemenata u sobi, možemo promeniti njen izgled toliko da se neprepozna.

Međutim, veliki efekat se postiže velikim promenama, koje nisu tako jeftine. Zato je daleko praktičnije promeniti samo nekoliko elemenata, čija će nova boja dovoljno efikasno uticati na kompletan izgled prostorije.

U tu svrhu mogu poslužiti sitniji komadi nameštaja, poput taburea, stočića, polica i sličnih predmeta. Bitno je samo da oni budu u bojama koje će dati adekvatan kontrast ostatku enterijera.


Jedan ceo zid pokriven slikama


Zid preko čije cele površine se nalaze slike ili fotografije, može biti vrlo upečatljiv ‘’detalj’’. Ono čemu je potrebno posvetiti posebnu pažnju je raspored ramova, tako da budu raspoređeni stilski i nikako jedan do drugog, već sa finim i jednakim razmakom.


Studentska soba
 

Kačenje slika na zid je idealna prilika da se umetnički izrazite, kombinacijom oblika i boja preko čitavog zida sobe, a taj zid bi bilo idealno da bude onaj ‘’udarni’’, koji kada se uđe u sobu stoji tačno nasuprot vama.

Ovo će biti i jedna vrlo jeftina opcija, s obzirom na to da su vam potrebni samo slike, ramovi i naravno ekseri i čekić.


Moderna i neobična LED rasveta je nešto što privlači pažnju


Složićemo se oko toga da se moderna LED rasveta ne može nabaviti baš za malo novca, ali zapravo efekat koji se njom postiže je mnogo vredniji od njene cene. U zavisnosti od budžeta možete odabrati viseće svetlo ili luster, stonu, podnu lampu i slična svetla.

Podrazumeva se da nije poenta u samom svetlu, koliko u stilu koji prati određeni komad nameštaja. Zato se potrudite da u potrazi za osvetljenjem, birate one komade koji će sami po sebi biti atraktivni, pa čak i kada svetlo nije uključeno.


Izbacivanje nepotrebnih stvari može biti pravo osveženje


Došli smo i do izbacivanja nepotrebnih stvari. U potpunosti je razumljiva potreba gomilanja stvari u kući, međutim, problem je kada te stvari počnu ozbiljno da guše životni prostor i da remete protok energije.

Iako možda niste pristalica feng shui-a, isprobajte da iz samo jedne sobe izbacite nepotrebne stvari. Stvari koje se tako retko koriste, koje su već došle do stadijuma kada ih je potrebno zameniti.

Svi se mi nekako vežemo za određene predmete i uvek imamo u glavi rečenicu ‘’šteta je da se baci’’, ali ne morate ga baciti, poklonite, prodajte, podarite nekome kome će zaista značiti. Videćete kako će prostor biti osvežen, a energija ponovo početi da teče.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali u čitanju.

 

Izvori fotografija:

https://pixabay.com/photos/baby-boy-interior-room-inside-lamp-3368017/

https://pixabay.com/photos/sofa-couch-living-room-home-184555/

(1) komentara
  • Marija
    Marija
    07-Feb-22


    Odlicni saveti, jedva cekam prolece pa da okrecim dnevni boravak, planiram da na jednom delu zida stavim kao detalj stanglice od prirodnog kamenstruganika i zamenim zavese.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
1 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
97 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
250,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
60 m2
103,600 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
79,850 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
40 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2