SrbijaSpace

Eksluzivne nekretnine u ponudi agencija, šta treba znati?

Eksluzivne nekretnine u ponudi agencija, šta treba znati?
28
Mar-24

Eksluzivne nekretnine u ponudi agencija, šta treba znati?

Objavljeno: 28/Mar/2024, Milica S.K.
(0) komentara (70 pregleda)

Kad kažemo ekskluzivne nekretnine, mislimo na visokokvalitetne nekretnine koje se izdvajaju po svojim različitim karakteristikama, kao što su lokacija, arhitektonski dizajn, veličina parcele, pogled, sadržaji i slično.

 

Osnovne karakteristike ekskluzivnih stanova

 

Lokacija je glavna kаrakteristika, koja utiče na to da nekretnina može da se u Srbiji nazove ekskluzivnom. Ona je jedan od ključnih faktora za visoku vrednost ekskluzivne nekretnine. Nekretnine u prestižnim i atraktivnim delovima Beograda (kao što su Dedinje, Senjak, Stari grad, Vračar, Savski venac ili Beograd na vodi) imaju visoke cene, zbog svog privilegovanog položaja, koji stanovnicima omogućava pristup različitim sadržajima i pogodnostima.

Ekskluzivne nekretnine u Srbiji odlikuju vrhunski kvalitet gradnje i luksuzni dizajnerski detalji. Ovo, pored korišćenja visokokvalitetnih materijala i moderne tehnologije, podrazumeva i dostupnost privatnim bazenima, spa centrima, teretanama, bioskopima i drugim luksuznim sadržajima. Veliki broj ekskluzivnih nekretnina u Srbiji su prostrane vile ili apartmani sa velikim površinama, kako unutrašnjim tako i spoljašnjim. Prostrana dvorišta omogućavaju vlasnicima da uživaju u privatnosti i udobnosti na visokom nivou.

Pogled takođe može biti ključna karakteristika kada su u pitanju ekskluzivne nekretnine. Jer ekskluzivne nekretnine, po pravilu imaju spektakularne poglede, na reku ili panoramski pogled na grad, a koji dodaje vrednost nekretnini i čini je poželjnijom za kupce. „Dobar“ pogled može pružiti osećaj otvorenosti, udobnosti i luksuza, a ponekad upravo pogled može biti ključni faktor pri donošenju odluke o kupovini nekretnine.

Veoma važna karakteristika ekskluzivnih nekretnina je bezbednost i privatnost. Ekskluzivne nekretnine u Srbiji nude visok nivo sigurnosti i privatnosti, što podrazumeva upotrebu sigurnosnih sistema kao što su alarmi, video nadzor, ograde, portiri ili obezbeđenje. Ekskluzivne nekretnine često imaju sofisticirane sigurnosne sisteme kako bi se stanari zaštitili od potencijalnih pretnji.

Pametni sistemi za kontrolu pristupa, daljinsko upravljanje alarmima i kamerama, kao i sistemi zaštite od požara, sve su to tehnološke inovacije koje se primenjuju radi povećanja sigurnosti ekskluzivnih nekretnina. Sigurnost ekskluzivnih nekretnina predstavlja prioritet kako za vlasnike tako i za investitore. Zato se preduzimaju brojne mere radi zaštite imovine i stanara. Privatnost je takođe često ključni faktor kada je u pitanju ekskluzivna nekretnina.


Lokacije ekskluzivnih nekretnina u Srbiji


Kupovina ekskluzivne nekretnine može biti i investicija, jer su cene nekretnina u Srbiji iz godine u godinu sve više u porastu. Cena kvadrata stambenog prostora najveći porast beleži u većim gradovima, Beogradu, Novom Sadu, Nišu. Trenutno najskuplja lokacija je u kompleksu Beograd na vodi, ali i na Novom Beogradu, Dorćolu, gde je kupovina nekretnine postala stvar prestiža. Ipak, najveću cenu dostižu vile na Dedinju i Senjaku, za koje je potrebno izdvojiti preko tri miliona evra.

Ako se zna da je vila na Dedinju pre desetak godina koštala oko 1,5 miliona evra, da cene i dalje rastu, sve ovo ukazuje da ulaganje u ekskluzivne nekretnine može doneti povrat značajnih sredstava. Najtraženije su vile u Užičkoj, Tolstojevoj, Vajara Đoke Jovanovića, Teodora Drajzera, Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, Vladete Kovačevića i dr. Sve je veće interesovanje i stranih državljana za kupovinu luksuznih nekretnina u Beogradu.

Najtraženije lokacije za kupovinu luksuznih nekretnina u Novom Sadu su Telep, Petrovaradin i Popovica, dok su visoke cene kvadrata stanova na Novoj Detelinari i Srpskoj Atini.

Najskuplje nekretnine u Nišu prodaju se u ulicama  Mačvanskoj, Josifa Pančića i Bulevaru Nemanjića.

Ukoliko razmišljate o kupovini ekskluzivne nekretnine važno je da detaljno istražite tržište. Najbolje je da za taj posao angažujete proverenu agenciju za nekretnine, koja ima iskustva u prodaji ekskluzivnih nekretnina. Ovo je značajno zbog činjenice da bi uz njihovu pomoć vaša investicija bila sigurna i maksimalno ispunila postavljene zahteve.

Kao što je navedeno na početku teksta, jedan od najvažnijih faktora pri kupovini stana je lokacija. Zato dobro razmislite da li želite nekretninu u centru grada, na periferiji ili u nekom od elitnijih naselja. Proverite infrastrukturu, blizinu škola, prodavnica, medicinskih ustanova, kao i nivo bezbednosti i kvaliteta života u toj oblasti.


Ekskluziva

 

Poželjno je da angažujete stručnjake koji će proveriti kvalitet izgradnje. Njihov zadatak je da ocene stanje nekretnine, njene konstrukcije, korišćene materijale i opremu, odnosno da li kvalitet gradnje opravdava cenu nekretnine.

Važno je da se prethodno raspitate o sadržajima koje nudi ekskluzivna nekretnina, kao što su bazen, teretana, spa centar, privatni vrt ili garažu.

Pri svakoj kupovini, a posebno kod ovako skupe investicije važno je da detaljno obavite proveru pravne dokumentacije. Po potrebi angažujte advokata ili koristite pravni tim agencije za nekretnine, koji će proveriti vlasnički i pravni status nekretnine, i da li ista poseduje sve potrebne dozvole.

Pre nego što se upustite u ovako zahtevan finansijski projekat, razmislite još jednom o vašoj finansijskoj stabilnosti. Sredstva kojima raspolažete moraju pored kupovine željene nekretnine, biti dovoljna i za druge troškove, da kao što su porezi, takse, održavanje i drugo. Bitno je da uporedite cene sličnih nekretnina u istom području kako biste procenili da li je cena nekretnine za koju ste zainteresovani realna.

Tržište nekretnina u Srbiji poseduje sve bogatiju ponudu ekskluzivnih nekretnina, a koja je podložna promenama. Pored veoma visokih cena nekretnina potražnja je i dalje veća od ponude, pogotovo kada se govori o nekretninama u novogradnji. Naš savet je da dobro razmislite o svim faktorima pre donošenja konačne odluke i saslušate savete i sugestije agenata za nekretnine, koji su savršeno upućeni u najnoviju ponudu nekretnina na tržištu.

Autor: Milica S.K.

Slike: 
https://www.pexels.com/photo/woman-laying-down-on-bed-inside-room-2417842/
Izvor:https://www.pexels.com/photo/turned-on-gray-flat-screen-smart-tv-1571459/

 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
211,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
89 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
325,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
79 m2
225,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
75 m2
Beograd
Vračar

Stambeno-poslovni prostor
750,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
341 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2