SrbijaSpace

Kako da redizajnom enterijera podignete vrednost nekretnine

Kako da redizajnom enterijera podignete vrednost nekretnine
01
Sep-22

Kako da redizajnom enterijera podignete vrednost nekretnine

Objavljeno: 01/Sep/2022, Srbijanka Stanković
(1) komentara (135 pregleda)

Ako planirate preseljenje u drugi grad ili u novi deo grada zbog poslovnih obaveza ili školovanja dece i imate nameru da prodate vaš stan, sigurno je da želite da za njega dobijete maksimalnu cenu. Jedan od načina da to i ostvarite je da preuredite ili renovirate enterijer.

U nekim slučajevima, uređenje enterijera može podići vrednost nekretnine i do 40 ili čak 50% od ukupne cene, naravno u zavisnosti od toga koliko novca uložite u redizajn. Međutim, ono što je najvažnije da znate jeste činjenica da ćete renoviranjem prostorija poput kupatila ili kuhinje postići više nego redizajniranjem terase ili spavaće sobe. Evo na šta biste trebali da se fokusirate ukoliko želite da podignete vrednost vaše nekretnine.


#1 Renovirajte kupatilo


Pre nego što stan oglasite na prodaju obavezno popravite kupatilo u njemu, jer gotovo sigurno ćete ga teže prodati ako je ova prostorija u lošem stanju.

Renoviranje kupatila je jedan od najčešćih i najboljih načina da uređivanjem enterijera podignete vrednost vašeg doma. Počnite od zamene starih i dotrajalih pločica. Ukoliko su one ipak u dobrom stanju, možda će biti dovoljno samo dobro ih oribati i popraviti fugne.

Takođe, unesite nove sanitarije ukoliko su vam stare istrošene, iskrzane ili polomljene. Ne zaboravite da promenite i veš mašinu i mašinu za sušenje veša, jer ukoliko su ovi uređaji previše stari počeće da pokazuju koroziju, što se nikako neće svideti potencijalnim kupcima. Osim toga, noviji uređaji kao što su Candy mašine za sušenje veša imaju puno novih funkcija koje štede vreme i energetski su efikasniji, pa će samim tim i vaše kupatilo i dom dobiti na vrednosti.


#2 Renovirajte kuhinju


Adaptacija i renoviranje kuhinje su još jedan popularan način za podizanje vrednosti stana. S obzirom da se kuhinja smatra jednom od prostorija gde se provodi najviše vremena kod kuće, posebno ako je spojena sa dnevnom sobom i sa njom čini jednu celinu, sasvim je normalno da je i ambijent ovog prostora prvo što upadne u oko potencijalnom kupcu.


Renoviranje kuhinje
 

Bilo da je vaša kuhinja mala ili velika, ona mora biti dobro organizovana, praktična i naravno stilski doterana.  Kada govorimo o manjim stanovima i prostorima, posebno je važan minimalistički pristup kako bi se dobilo više na funkcionalnosti i prostoru. Takođe, pravilnim osvetljenjem možete dodatno doprineti estetici ali i praktičnosti. Neka vaša kuhinja obavezno bude dobro osvetljenja, sa posebnom rasvetom na mestima gde se priprema hrana, kao što su radna površina i šporet.


#3 Očistite stan, neka se sve sija


Još jedna od stvari koju treba da imate na umu je neurednost. Ukoliko je u stanu previše nereda i razbacanih stvari, on može biti odbojan za potencijalne kupce, a samim tim i njegova cena će biti niža. Zato vam preporučujemo da vaš doma bude uredan, čist i organizovan, kako bi kod onih koji razgledaju nekretninu ostavio dobar prvi utisak.

Sređivanjem nereda ne samo da će vaš dom odisati smirenošću, već će izgledati prostranije. Iskoristite svoju maštu ili savete dizajnera enterijera kako biste “izgubljeni” prostor pretvorili u koristan. Na taj način ćete privući mnogo više potencijalnih kupaca, a kada je potražnja veća i cena može takođe biti viša.


#4 Fokusirajte se na prirodno osvetljenje


Tokom renoviranja enterijera, potrudite se da u vaš stan uđe što je moguće više prirodne svetlosti. To će automatski učiniti da svaka prostorija izgleda veća nego što to zapravo jeste.  Osim toga, prirodna sunčeva svetlost podiže raspoloženje i energiju, kako vama tako i potencijalnim kupcima.

Jedan od načina da poboljšate osvetljenje je dodavanje krovnog prozora ili povećanje površine koju zahvataju prozori i balkonska vrata. Štaviše, ne moraju se sve staklene površine otvarati, iako bi bilo bolje. Takođe možete dodati ogledala, ali i ofarbati zidove u svetlije nijanse.

Na kraju, iako ćete verovatno morati da investirate pozamašnu sumu u redizajn enterijera vašeg starog doma kako biste mu podigli cenu, velika je verovatnoća da će vam se ta investicija i isplatiti. Gotovo je sigurno da će novac koji dobijete za stan udvostručiti ili utrostručiti sumu koju ste uložili u renoviranje. Mi se nadamo da smo vam ovim savetima pomogli u tome odakle da počnete, i što je najvažnije, šta treba da promenite.

 

 

 

 

 

(1) komentara
  • Andrijana
    Andrijana
    02-Sep-22


    Evo ja sam konacno pocela da sredjujem svoj prostor, sve je staro i dotrajalo, treba mi potpuno renoviranje, ali prvo cu krenuti od kupatila.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
155,530 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
103 m2
35,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
516 m2
270,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
99 m2
185,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
62 m2
30,000 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
372 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Cilj nekretnine
IN-EL
SMB nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Gigant nekretnine
Milox nekretnine
Eurostan nekretnine
Agencija Momčilović 011