SrbijaSpace

Odličan stan u Novom Sadu - kako ga prepoznati

Odličan stan u Novom Sadu - kako ga prepoznati
22
Dec-21

Odličan stan u Novom Sadu - kako ga prepoznati

Objavljeno: 22/Dec/2021, SrbijaSpace.com
(3) komentara (508 pregleda)

Šta znači oglas da se prodaje odličan stan u Novom Sadu? Šta treba da sadrži? Zbog čega je takav stan TOP? Pročitajte naša iskustva …

Pri oglašavanju stanova često se može pročitati prefiks „odličan“, „vrhunski“, „top“…, ali složićemo se da kvalitetna nekretnina zavisi pre svega od standarda onog koji je to oglasio. Često se ovako pokušava isticanje nekretnina, ali šta stan treba da sadrži pa da bude zaista i odličan?

Novi Sad ima ogroman promet stanova i kuća, pa su i nekretnine različite i baš zbog toga treba dobro znati zbog čega su neki stanovi bolji od drugih. To će suziti pretragu i učiniti da se izdvoje one nepokretnosti koje zaista vrede i mogu vam biti interesantne.


Lokacija stana u Novom Sadu


Novi Sad je veliko gradilište gde ne niču samo nove zgrade, već i čitava naselja. Pa ipak, novogradnja u centru Novog Sada je retka, a naročito stanovi na Bulevaru, ali i Grbavici i Podbari kao naseljima koje su najbliže centru. U ovim mestima prodaje se starogradnja, a i to je retkost pa je prava pomama kada se pojave na tržištu i sa pravom nose oznaku „odličan stan“. Stanovi bliže centru imaju visoku cenu, ali se i pored toga brzo prodaju.

Lokacija je presudna i kada se traže nekretnine u novoizgrađenim naseljima jer su takvi stanovi rađeni po najsavremenijim standardima što donosi velike energetske uštede i pogodnosti života baš u takvim naseljima.

Dobra lokacija je definitivno jedan od razloga zbog čega vlasnici traže višu cenu ili očekuju bržu prodaju.


Stan koji ima odličnu strukturu


U Novom Sadu se najviše prodaju garsonjere i jednosobni stanovi, ali u stvarnosti reč je o nakaradnim rasporedima, pregrađenim prostorijama i nefunkcionalnom prostoru.

Stan koji ima dobar raspored je svakako odličan stan! Najbolje je kada prostorije imaju dovoljno slobodnih zidova za smeštanje nameštaja iako znamo da u realnosti to često nije slučaj.

Dobro je i kada svaka prostorija ima prozor, uključujući kuhinju i kupatilo, kada postoji i terasa ili još bolje – zatvoren balkon.

Komforan stan više vredi, ali i pored više cene kupaca je puno pa se ovakvi stanovi brzo prodaju.


Renoviran stan spreman za useljenje


Kategorija koja kupce rado interesuje je u kom stepenu je stan renoviran pa se i stanovi koji su spremni za useljenje oglašavaju kao odlična ponuda.

Cena renoviranog stana je visoka, ali bi trebalo da su kao takvi urađeni po najsavremenijim standardima, renoviranog kupatila i promenjene sanitarije i zamenjenih pločica u kuhinji.

Pod se takođe gleda pa ako je brodski ili parket mora biti hoblovan i prelakiran ili postavljen nov laminat. Često se menja ili lakira unutrašnja i spoljašnja stolarija čime se kupcu obezbeđuje nastavak stanovanja bez ikakvog ulaganja decenijama nakon kupovine stana.

Poslednja stavka renoviranih stanova jesu okrečeni zidovi i zamenjena električna instalacija ako je to bilo potrebno. Samo ovako se dobija odličan renoviran stan koji može da bude znatno skuplji nego što je to inače prosek cena.

Pošto je Novi Sad mesto koje ima veliko tržište nekretnina i stanovi su razni. Ako se oglašavaju kao renovirani odmah treba proveriti o kom stepenu renoviranja je reč i da li je zaista stan vrhunska ponuda ili je samo marketinška reklama.


Stanovi sa parkingom ili garažom u Novom Sadu


Novi Sad ima isti problem kao i svi veći gradovi, broj vozila se povećao dok je broj parking mesta ostao isti. Izuzetno su atraktivne one nekretnine koje imaju obezbeđeno parking mesto ili čak i garažu.

Jedan od razloga kupovine novogradnje i luksuznih stanova je ta što postoje raspoloživa parking mesta koja se ili dobijaju uz stan ili postoji opcija za njihovu kupovinu.

Čak se u okviru tržišta nekretnina otvorilo posebno tržište kupoprodaje garaža i parking mesta u Novom Sadu što dovoljno govori o problemu parkiranja koji se javlja.

Opet, ovakvi stanovi vrede više, ali kupaca ne nedostaje!


Jeftin stan se često oglašava kao i kao odlična ponuda


Stanovi koji iznenada imaju povoljnu cenu, a nude odlične uslove za stanovanje. Važno je otkriti razlog za hitnu i jeftinu prodaju da bi se videlo da li postoji neki problem sa nekretninom, na primer: da je poslednji sprat, a krov prokišnjava, da su susedi neprijatni, da je kraj nebezbedan…

Povoljna cena može i ne mora biti zaista i odličan stan naročito u većim gradovima pa treba sačekati i proveriti razlog ovakve ponude. Savet od iskusnih agenata za nekretnine može vam uštedeti dosta novca u budžetu.

Nabrojani su najčešći razlozi kada stan zaista vredi kao odlična ponuda. Na kupcu je da dobro pročita oglas, ali i provere razlozi za prodaju i otkrije da li ponuđeno zaista i vredi.

Kao što je navedeno, odlične ponude su često sa cenom koja je iznad proseka, ali su jednako atraktivne, ako ne i najtraženije na tržištu. Pošto Novi Sad ima puno sličnih oglasa ovo je odličan način kojim se vredniji mogu istaći. Oni prodavci koji ovakvo oglašavanje iskoriste samo radi neopravdane promocije na kraju će teže prodati svoje stanove.

Šta je za vas odličan stan? Pišite nam komentare nakon čitanja teksta!

 

(3) komentara
 • Gabor
  Gabor
  28-Dec-21


  Po mom mišljenju da li je stan odličan, pre svega zavisi od toga da li se taj stan nalazi na lokaciji koja mi odgovara!

 • Miki
  Miki
  27-Dec-21


  U Novom Sadu se i dalje puno gradi, a raduje me to sto ima dosta kvalitetnih novoizgradjenih zgrada, gde je sve uradjeno najmodernijim i kvalitetnim materijalima. Ja zivim u starijoj zgradi, ali razmisljam da prodam svoj stan i nadjem neki nov, manji na boljoj lokaciji.

 • Lena
  Lena
  27-Dec-21


  Za mene bi odličan stan u Novom Sadu mogao da bude stan sa parkingom ili garažom, do II sprata ako je bez lifta, a ako zgrada ima lift, nije mi posebno bitno. Dalje, bilo bi dobro da ima i centralno grejanje, da bude svetao, i da u blizini ima prodavnice, pijacu, dom zdravlja, itd.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
164,800 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
71 m2
194,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
67 m2
312,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
67 m2
350,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
105 m2
259,888 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
77 m2
40,000 €
Prodaja / Zastupnik
BG HOME real estate
33 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Milox nekretnine
IN-EL
SMB nekretnine
Agencija Momčilović 011
Gigant nekretnine
Cilj nekretnine
Eurostan nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE