SrbijaSpace

Zašto kupiti garažu u Novom Sadu

Zašto kupiti garažu u Novom Sadu
12
Mar-21

Zašto kupiti garažu u Novom Sadu

Objavljeno: 12/Mar/2021, Gabor Večei
(3) komentara (1297 pregleda)


Garaže su u poslednje vreme u Novom Sadu postale izuzetno atraktivna nekretnina, jer su u deficitu. Garaža je prostor koji je zagrađen ili obeležen, a na tom prostoru može da se parkira vozilo. Postoji više vrsta garaža, a najveći deo njih se nalazi iznad zemlje, a postoje i garaže ili parking mesta koje se nalaze u suterenu zgrada ili u suterenu preko koga je navučena zemlja i tako nastaje zelena površina iznad garaža.

Garaža je tip nekretnine koji je u poslednje vreme postao izuzetno popularan u Novom Sadu, jer ima delova grada gde je ozbiljan deficit parking mesta. Ova informacija direktno ukazuje na konkretan problem, ali i zašto su garaže sve više tražene i sve manje ih ima u ponudi na problematičnim lokacijama sa manjkom parking mesta.


Garaže su u Novom Sadu postale atraktivna nekretnina!


Manjak parking mesta samim tim i garaža, primetan je osim u centru grada i na Grbavici i Novoj Detelinari. Ova dva naselja su ranije posedovala samo kuće, a na mesto kuća počele su nicati stambene zgrade sa više spratova i stanova. Samim tim ovi delovi grada su imali i sve više stanara, a to znači i automobila. U ova dva naselja je evidentan manjak garaža, jer u neko prošlo vreme, investitor nije bio u obavezi da kupcima stanova obezbedi parking mesto ili garažu.


Garaže Novi Sad
 

Garaže su u jedno određeno vreme bila zapostavljena nekretnina, mada se zna kako je nekada bila neka vrsta prestiža, ako je neko posedovao garažu i odmah je komentarisano kako je vlasnik garaže sigurno osoba koja je na nekoj visokoj funkciji. Smatralo se kako je automobil koji je bio u ono vreme parkiran u garaži, bio znatno vredniji od automobila koji je bio parkiran na uličnom parkingu.


Garaže ranije nisu bile toliko popularne kao u sadašnje vreme, a automobili u današnje vreme nisu više jeftini kao što su to nekada bili!


Automobili koji su parkirani ispred zgrade na neki način su dostupni svima, nekim prolaznicima koji znaju ko je vlasnik parkiranog automobila, a recimo žele da mu naude tako što će mu oštetiti automobil.

Ima i primera da je automobil parkiran sa ulične strane zgrade i na trotoaru koji je previše uzak pa tu prolaze biciklisti, vozači motora i brojni prolaznici. U ovoj varijanti uvek postoji mogućnost da neko sasvim slučajno na neki način ošteti parkirani automobil.


Dvorišna zgrada
 

Automobili koji su parkirani u dvorišnom parkingu zgrade, ipak su više zaštićeni, jer se u poslednje vreme za ulazak na dvorišni parking, moraju otvoriti rampe koje su postavljene pre dvorišnog parkinga. Na ovaj način je ipak onemogućeno da na taj dvorišni parking biciklom, motorom, automobilom pa i peške, uđe neko ko nije stanar te zgrade.

I na ovakvom tipu parkinga može doći do oštećenja automobila, recimo ako krov zgrade nije dobro projektovan i izgrađen u odnosu na parking pa se može desiti da sa krova padnu na parkirani automobil određene količine leda ili snega. Ako za dvorišni parking zgrade nije dobro urađen odvod u kanalizaciju, nakon jačih kiša se može desiti izlivanje voda na parking pa i ozbiljnija poplava, koja može itekako oštetiti parkirani automobil.


Automobili koji su parkirani na parkingu ispred zgrade dostupni su svima!


Garaža na žalost u današnje vreme nije samo nekretnina koja služi isključivo za parkiranje vozila. Iznajmljivanje garaža je postao čak i izuzetno profitabilan posao vlasnicima koji poseduju garažu a nemaju automobil, a naročito ako se garaža nalazi odmah kraj neke pijace pa se iznajmljuje prodavcima koji rade na pijaci.

Sve više se garaže iznajmljuju komšijama koji jedan auto parkiraju u garaži koju poseduju, ali im to nije dovoljno, jer pojedini članovi njihove porodice poseduju još po jedan ili dva automobila. Garaže su postale popularna nekretnina i u smislu trgovine sa njima, kao i već napomenutog iznajmljivanja. Zbog svega navedenog, možemo slobodno reći kako su garaže u Novom Sadu postala itekako atraktivna nekretnina.

Saznali smo od Gabriele Orosi licenciranog agenta agencije „Solis“, kako se jedan Novosađanin bavi isključivo trgovinom, preprodajom i iznajmljivanjem garaža. Čovek je razvio pravi biznis sa garažama i ako neku garažu ne može prodati u roku koji je on sebi zacrtao, tada pristupa izdavanju te garaže. Neverovatno zvuči da je ovaj Novosađanin trenutno vlasnik čak 46 garaža, koje se nalaze na vrlo atraktivnim lokacijama u gradu.


Jedan Novosađanin se bavi trgovinom, preprodajom i iznajmljivanjem 46 garaža na atraktivnim lokacijama u Novom Sadu!


Razlog manjku parking i garažnih mesta je povećan broj stanovnika Novog Sada, samim tim i povećan broj vozila koja se voze ulicama našeg grada. Napomenuli smo kako u poslednje vreme, sve veći broj porodica poseduje više od jednog automobila i ovaj podatak jednostavno objašnjava zašto Novi Sad ima velikih problema sa nedostatkom dovoljnog broja slobodnih parking mesta.

Garaže su u Novom Sadu u poslednje vreme izuzetno interesantne za prometovanje!

Vlasnici garaža koji ne poseduju vozilo, prepoznali su dodatnu mogućnost popune kućnog budžeta pa tako imamo saznanje da je vlasnica garaže koja ne poseduje automobil, svoju garažu iznajmila vozaču jednog funkcionera. Taj vozač duži to vozilo i mora da se brine o njemu i eventualnim neželjenim posledicama po službeni automobil pa je odlučio upravo od te žene iznajmiti garažu, koju mesečno plaća oko 50 Eura.

Jasno je kako na otvorenom parkingu može eventualno nastati znatno veća šteta na parkiranom automobilu pa je suma koju plaća neznatna za razliku od eventualne štete koja bi mogla nekada nastati. Zbog svakodnevnog parkiranja u garaži, ovaj auto je uvek čist, očuvan i sačuvan.


Vlasnici garaža koji ne poseduju automobil prepoznali su mogućnost dodatne popune kućnog budžeta!


Ako se garaže nalaze u suterenu to izgleda jednostavnije i isplativije za investitora, međutim investitor taj prostor mora da izoluje od podzemnih voda i od svih eventualnih nedaća spoljnih faktora, tako da ovakva investicija investitoru nije baš isplativa. Istražujući sve informacije u vezi garaža, smatrali smo a ima još sličnih mišljenja da se investitorima ipak više isplati da projektuju i izgrade garaže u suterenu zgrada.

Međutim koliko smo saznali iz pouzdanih izvora, investitorima se ipak više isplati da otkupe veći plac, jer im se izgradnja garaža u dnu dvorišta stambene zgrade koju grade, više isplati od formiranja garaža u suterenu ispod zgrade. Interesantno je da investitori ako ne mogu prodati izgrađene garaže u dnu placa izgrađene zgrade, iste mogu privesti stambenoj nameni pa čak i podići sprat sa krovom na jednu vodu, tako da garaža može postati čak i jednoiposoban stan.


Preimenovanje garažnog prostora u stambeni prostor uglavnom je teško sprovesti, ali nije i nemoguće!!!


Napomenuli smo da je investitor koji učestvuje u izgradnji stambene zgrade, budućim vlasnicima stanova (stambenih jedinica) dužan da obezbedi po jedno parking ili garažno mesto.

Ako investitor to ipak ne uradi, zbog toga što po građevinskom planu i građevinskoj dozvoli nije obezbedio svakom stanaru parking ili garažno mesto, dužan je da zbog neispunjenih obaveza, određeni zakonom propisani iznos isplati gradu. Ali zbog mogućih dodatnih finansijskih obaveza i eventualnih kazni koje im ne idu u prilog, investitori u poslednje vreme svakako planiraju da barem u suterenu zgrade izgrade parking za automobile.

Po našem saznanju ne postoje određeni zakonski propisi kojima se investitor obavezuje da izgradi garažu određenih dimenzija, tako da se odluka o veličini garaže prepušta samom investitoru. Investitor ipak gleda da unutrašnji prostor garaže bude barem minimalno dovoljan za parkiranje bilo kog tipa i veličine automobila. Ako razmišljamo o sadašnjim automobilima, jasno je da se nikada unapred ne može znati koji tip automobila će biti parkiran u garaži koja se zida. A da li će se na ulaz garaže postaviti obična garažna vrata ili eventualno pokretna to naravno zavisi od tipa automobila koji će se parkirati u toj garaži i naravno njenog vlasnika.


Ne postoje zakonski propisi koji određuju preciznu veličinu garaže koja će se graditi!


Treba navesti pozitivan primer poslovnog prostora koji će uskoro biti izgrađen na Futoškoj ulici, gde je predviđeno da će za sve zaposlene biti obezbeđeno parking mesto. Odluka o tome da se obezbede dodatna parking mesta u suterenu je nedovoljan broj parking mesta (4 parking mesta), koji će biti formiran ispred same poslovne zgrade. Poslovna zgrada bi morala biti znatno manje veličine da se pristupilo formiranju parking prostora u dvorištu pa se pribeglo kvalitetnijem rešenju i budućoj izgradnji parking mesta u suterenu zgrade.

Iako je evidentno da vlasnici kompanije koji planiraju izgradnju svoje poslovne zgrade svojim zaposlenima na ovaj način obezbeđuju siguran parking, izvesno je i da samom gradu pomažu u rešenju problema manjka parking mesta u Novom Sadu.


Moramo napomenuti kako je izuzetno velik raspon cena po kojima se garaže prodaju u Novom Sadu!


Garaža koja se nalazi u delu Novog Sada koji se zove Grbavica i koja poseduje samo 12 kvadrata, postiže znatno veću cenu za razliku od cene garaže slične veličine na Novom Naselju. Razliku u ceni garaže iste veličine u dva različita dela grada možemo objasniti time da je Novo Naselje tipski izgrađeno naselje i koje poseduje dovoljan broj parking mesta za sve stanovnike, a možemo reći da čak ni sva parking mesta nisu uvek zauzeta.


Garaža zgrade
 

Na Grbavici je prosto nemoguće videti neko slobodno parking mesto, iako se za svako parking mesto plaća parking za svakih narednih sat vremena. Zato se za garažu od 12 kvadrata na Grbavici može tražiti čak i 20.000 Eura, dok za garažu iste veličine na Novom Naselju ne možete prodajom dobiti tu sumu novca. Realno je očekivati da garažu od 12 kvadrata na Novom Naselju, možete kupiti za 15.000 Eura.


Lokacija grada uvek određuje prodajnu cenu garaže!!!


Kada se misli na garaže u ulici Branka Bajića, koja se nalazi na samoj ivici naselja Nova Detelinara, najčešće mislomo na garaže koje se nalaze u starijim zgradama. Često se dešava da su vlasnici garaža u ovom delu grada ljudi koji ne poseduju automobil. Poznato je kako su investitori klijentima koji su nekada kupovali stan u startu nudili i kupovinu garaže. A kako je uvek povoljnije da odmah kupite stan i garažu, mnogi su pristajali na tako povoljnu ponudu i uz stan su kupovali i garažu.

Na strani ove ulice na kojoj su neparni brojevi, gradi se veliki kompleks zgrada. Sigurno je kako će se u tom delu grada desiti priliv velikog broja novih stanovnika, samim tim i porodica koje ne poseduju samo jedan već više automobila. Jasno je kako je idealna kombinacija za nove stanare tog kompleksa da kupe garažu sa suprotne strane ulice i reše problem manjka parking mesta koji će se sigurno vremenom pojaviti.

Ako želimo saznati u kom delu Novog Sada se mogu kupiti najjeftinije garaže, ipak pre odgovora na ovo pitanje trebamo razmišljati o kvadraturi garaže. Garaže koje poseduju veličinu između 12 i 15 kvadrata smatraju se malim garažama, jer veći automobili poput dužeg karavana ili nekog džipa, fizički neće moći da se parkiraju u te garaže. Vlasnicima većih automobila male garaže nisu interesantne bez obzira što imaju povoljnu cenu, jer ih jednostavno neće moći koristiti za parkiranje svojih automobila.

U Maksima Gorkog ulici, postoji garaža koja je prekrivena zemljom i iz koje raste trava pa ova garaža na neki način potpada i pod zelenu površinu. Zanimljivo je rešenje parkinga na Novom Naselju, gde je atomsko sklonište iskorišćeno kao garaža za parkiranje automobila. Starijih garaža ima i kod osnovne škole „Đorđe Natošević“ u blizini Dunava i to su garaže manje veličine, namenjene veličini vozila onog vremena. Starije garaže koje su manje veličine, nisu interesantne kupcima koji imaju veća vozila, jer njima garaža veličine 11-12 kvadrata ne znači baš ništa.


Veličina a naročito njena širina određuje cenu garaže!


Imamo i primer garaže od 12 kvadrata u Maksima Gorkog ulici, koju je jedan agent „Solis“ agencije prodao za 10.000 Eura. To je starija garaža manje veličine, koju je kupio vlasnik automobila Yugo, čiji automobil ipak može komotno stati u tu garažu manjih gabarita. A isti agent je garažu veličine 17 kvadrata, prodao u ilici Branka Bajića za 17.000 Eura.

Starije garaže možemo videti i u ulici Stevan Divnin-Baba na Staroj Detelinari, garaže manje veličine koje su napravljene u dva reda i koje su u to vreme zadovoljavale potrebe parkiranja manjeg broja vlasnika automobila tog naselja. Manje garaže koje su građene u sklopu izgradnje starijih zgrada, možemo pronaći čak i na Grbavici. Postoji veliki broj starijih garaža koje poseduju samo 11 ili 12 kvadrata, mada prodavci tih garaža ne mogu očekivati da će te garaže prodati za neki veliki novac.


Garaža
 

Kraljev park je deo Novog Sada gde se prema našem saznanju prodaju možda i najskuplje garaže. Kraljev park je u poslednje vreme izuzetno privlačan kupcima stanova, ali se zna da je na ovoj lokaciji izuzetno veliki problem sa parkingom i da je teško pronaći slobodno parking mesto.

Na ovoj lokaciji je izgrađen veliki broj stambenih jedinica, a investitor da kažemo „čuva“ garaže koje prodaje samo kupcima velikih stanova, poput trosobnih i četvorosobnih stanova velike kvadrature. Garaža veličine 23 kvadrata u Kraljevom parku se prodaje po 20.000 Eura, a poznato je i to da investitor parking mesta na ovoj lokaciji prodaje za 4000 Eura.


Na lokaciji Kraljev park garaže se prodaje za 20.000 Eura a parking mesto za 4000 Eura!


Uvek je najisplativije u istom trenutku kupiti stan i garažu, a investitori inače priželjkuju da kupac stana kupi i garažu. Uvek se postavlja pitanje koliko investitor ceni tu garažu, a sigurno je i da svaki kupac stana nema finansijskih mogućnosti da kupi odmah i garažu.

Šta garaža u svom sastavu poseduje pre svega zavisi od toga da li je garaža izgrađena u dnu dvorišta stambene zgrade koju je investitor izgradio ili u suterenu ispod zgrade. O grejanju u izdvojenoj garaži van zgrade ne može se razgovarati, jer se grejanje zvanično ne uvodi u nekretnine ovog tipa.

Ali zato su garaže u ulici Pariske Komune koje se nalaze ispod zgrade zagrejane, jer toplovod centralnog grejanja prolazi kroz plafon garaže pa one indirektno i imaju grejanje i u njima je toplo. Sanitarni čvor i toalet zvanično nisu predviđeni za garaže, ali uvek postoji mogućnost da se u garažu sprovede slavina ili čak i sanitarni čvor. U pojedinim slučajevima postoji mogućnost da vlasnik sprovede struju od svog stana do garaže.


Uvek je isplativije u istom trenutku kupiti stan i garažu!


Pokretna garažna vrata mogu se postaviti na neke garaže, ali ima i situacija u kojima se ne dozvoljava postavljanje pokretnih garažnih vrata niti bilo kakvih drugih tipova vrata, kao što je to slučaj u Kraljevom parku koji poseduje garažna mesta i poseduje specifičan protivpožarni sistem koji nije dozvoljeno remetiti.

Postoje tri tipa mesta za parkiranje ako mislimo na garaže pa tako postoji garaža koja je fizički zatvorena sa sve četiri strane i to sa tri zida i jednim vratima. Garažno mesto je tip nekretnine koji je zatvoren sa tri strane, dok četvrta strana nije fizički zatvorena, a imamo i parking mesto koje je otvoreno sa sve četiri strane i ne poseduje zidove niti vrata.

Standardi za izgradnju garaža znatno su promenjeni u sadašnje vreme, tako da se sada projektuju i grade garaže počevši od 15 kvadrata pa i više. Agencija „Solis“ u svojoj ponudi ima i garažu veličine 23 kvadrata pa je potpuno jasno da ne postoji putničko vozilo koje u garažu te veličine ne možete uparkirati.


U sadašnje vreme u Novom Sadu se grade garaže veličine 15 kvadrata pa i više!


Ne postoji kako smo napomenuli zakonski standard po kome se mora graditi garaža određene veličine, ali možemo reći da se u sadašnje vreme grade veće garaže u koje se mogu parkirati veća vozila novije proizvodnje.

Potencijalnim kupcima garaža, uvek je važan taj silazak ka garaži i to da li je to pad pod velikim strmijim uglom. Kupcima garaža je važno i da li u silaznom delu suterena ka garaži postoji krivina i da li je gornja da kažemo tavanska ploča dovoljno visoka. Sve ovo je važno jer ima vozila koja su jako niska, dugačka ili visoka te imaju ograničene mogućnosti manevrisanja.

Postoji mogućnost da se namena garaže predviđena za parkiranje vozila, promeni u namenu stanovanja. Mogućnost za takvu promenu postoji, mada gradske strukture ne gledaju baš blagonaklano na te aktivnosti. Zna se i da prenamena onima koji takvu proceduru pokreću, donosi i određene finansijske troškove.


Ne postoji zakonski standard koji investitore obavezuje da garaža koju grade ima precizno propisanu veličinu!


Moguće je registrovati određenu delatnost koja bi se obavljala u garaži, naročito ako se u garaži može obezbediti sanitarni čvor, ali ne postoji mogućnost da se uradi promena namene garaže u poslovnu nekretninu. Takav tip prenamene nije moguć, jer se u katastru takva nekretnina i dalje smatra garažom.

Treba napomenuti kako se garaže u kojima se obavlja određena privredna delatnost uglavnom ne nalaze u suterenu, nego su to garaže izgrađene iznad zemlje i što su na taj način odmah primetne i lako dostupne od strane prolaznika.

Kada smo agenticu „Solis“ agencije pitali kakav tip poslova je videla da se obavljaju u garažama obilazeći brojne nekretnine u Novom Sadu sa smeškom nam je odgovorila: „Svašta...ljudska mašta nema granica“

Banke klijentima ne omogućavaju kupovinu garaža putem kredita, jer zvanično taj tip nekretnine smatraju običnom garažom, a ne poslovnim ili stambenim objektom. Garaža se može pokloniti članu porodice, jer se smatra i kao svaka druga nekretnina. U varijanti poklanjanja, treba napisati i overiti ugovor o poklonu kod notara i od tada onome kome je garaža poklonjena, zakonski postaje vlasnik te nekretnine.

Savet „Solis“ agencije je da se ako kupujete garažu, obavezno informišete o tome kakav prilaz ima garaža za koju ste zainteresovani kao kupac. U poslednje vreme ima sve više slučajeva da postoji veliki problem u prilazu garažama, jer su neki od prolaza formirani u vreme kada su automobili bili znatno manji za razliku od novijih modela koji se danas proizvode. Jer ako možete svoj automobil bez problema parkirati u garaži to ne znači da će vam i prilaz garaži to omogućiti.

Obavezno proverite i da li garaža ima vlagu da li je u garaži dobro rešen odvod vode u kanalizaciju, a jasno je da u garaži nikako ne sme biti vode koja vaš auto može ozbiljno oštetiti. Ništa manje nije važno i da li u samoj garaži postoji mogućnost rasvete, jer ako auto parkirate noću kada nema dnevnog svetla to može biti veliki problem.


Banke ne odobravaju klijentima mogućnost kupovine garaže putem kredita!


Garaže koje su izgrađene u novogradnji uknjižene su kao i svaki stan koji kupac kupi. Postoje naravno garaže koje nisu legalizovane i uknjižene i to su najčešće montažne, limene ili garaže od nekih drugih materijala, garaže koje su nekada davno napravljene i postavljene iznad zemlje.

Te garaže je jako teško prometovati, jer one nisu zvanično zavedene u katastru, preciznije nisu nigde zavedene u pisanoj formi. Takve nekretnine se mogu samo formalno prodati novim vlasnicima, kao što za to postoji mogućnost kupovine nekog parking mesta u dvorištu zgrade.

Možemo u ovoj varijanti navesti primer garaža u ulici Miše Dimitrijevića, koje su bukvalno rečeno sklepane od dasaka ili nekog vrsta lima i izgrađene još davno iza zgrada u dvorištu. Treba svakako napomenuti da notari nikako ne gledaju pozitivno na prometovanje takve nekretnine, a izvesno je da nikakav ugovor o kupovini takve garaže neće podržati, a kamoli overiti.


Svaka garaža koja je izgrađena u sklopu nove stambene zgrade zvanično je i uknjižena u katastru!


Svako ko želi izgraditi garažu u dvorištu svoje kuće, mora znati da se i garaža smatra građevinskim objektom. To znači da pre početka izgradnje garaže za nju morate izraditi projekat i zvanično zatražiti građevinsku dozvolu.

Ako dobijete overenu građevinsku dozvolu, znajte da vas odmah čeka i određena finansijska obaveza i da tek sa uplatom sume koja je zakonski propisana, možete započeti radove na izgradnji vaše garaže. Iznos koji trebate uplatiti radi dobijanja građevinske dozvole za izgradnju garaže, ipak je nešto niži nego kada se treba uplatiti suma namenjena građevinskoj dozvoli potrebnoj za izgradnju kuće ili eventualno nekog poslovnog objekta.


Ipak da napomenemo kako je za izgradnju bilo kakvog tipa objekta koji planirate izgraditi u sklopu vašeg placa, potrebna građevinska dozvola!


Licencirani agenti agencije „Solis“, uvek svojim klijentima predlažu da uz kupovinu stana i ako za to postoje realne mogućnosti, odmah kupe i garažu. Bilo koji auto koji je parkiran u garaži, sigurniji je nego da je parkiran u dvorištu stambene zgrade ili na parkingu ispred zgrade.

Auto koji ste parkirali u garaži ne može ni na koji način biti fizički namerno ili nenamerno oštećen, a svakako treba napomenuti da redovno garažiran auto u svakom trenutku izgleda bolje pa i mlađe za razliku od auta koji je svakodnevno parkiran na suncu, kiši, ledu ili snegu. Primetne su i značajne klimatske promene i sve češće se dešava da nas zadese velika nevremena sa jakim vetrovima koji kidaju grane i ruše drveće i na žalost čestim ledom kao padavine, a sve navedeno može ozbiljno ošteti svako vozilo.


Auto koji je parkiran u garaži zaštićen je od bilo kakvih vrsta oštećenja!


Dešava se da neke delove kuće vlasnici nisu legalizovali, a da ne govorimo o garažama ili pomoćnim objektima. Pomalo je neobično da ljudi koji grade kuću, izuzetno malo pažnje posvećuju garaži, iako izuzetno paze na svog ljubimca sa četiri točka.

Oni koji cene prevoz koji poseduju, pažljivo planiraju garažu za svoj automobil i ne  samo za njega, već se često dešava da izgrade pored postojeće još jednu garažu za svoj bicikl ili motor. U savremenom načinu života, veliki broj vlasnika kuća gradi kvalitetne garaže u koju možete direktno ući iz kuće. Izuzetno je važno da ako već imate garažu za vaš automobil, tokom hladnih kišnih ili dana kada pada sneg ne morate iz kuće izaći napolje pa onda ući u garažu.

I na našim prostorima se šire vidici kod mnogih građana pa mnogi pre izgradnje kuće pa i same garaže koja je tema ovog našeg teksta, prate savremene trendove u građevinarstvu i na internetu saznaju za projekte koji nude moderna i kvalitetna rešenja, kako najbolje kombinovati funkcionalnost kuće i garaže.


Pojedini malo pažnje posvećuju funkcionalnosti garaže dok drugi pažljivo prate moderne trendove u arhitekturi!


Pri kraju ovog teksta još jednom želimo da vas ohrabrimo u želji za pokretanjem vašeg biznisa, a najbolji primer da li se posao može pokrenuti u garaži su ljudi iz Novog Sada koji se već godinama uspešno bave registracijom automobila i to u poslovnom prostoru koji se zove garaža i poseduje samo 15 kvadrata. Ovi ljudi su izuzetno zadovoljni svojim poslovanjem i zaradom, tako da nemaju želju pa ni potrebu za proširenjem svog posla pa im garaža u kojoj posluju, savršeno odgovara kao poslovni prostor.

Garaže su nekretnine koje su naročito u poslednje vreme tražene u „Solis“ agenciji, a saznali smo da agenti ove agencije inače prodaju ozbiljan broj garaža tokom svake godine. Agentica Gabriela je sa smeškom navela tokom stvaranja ovog teksta, kako zna da jedan njen kolega iz  agencije, svakodnevno traži prodavce garaža i jednostavno u trgovini garaža uživa. Kako nam je rekla prodaja garaže se inače može vrlo brzo realizovati, a naročito u poslednje vreme.


Pojedini poslovni ljudi već dugi niz godina uspešno posluju u garaži!


Postoje pozitivna mišljenja o mogućnosti rešavanja problema manjka parking protora samim tim i manjka garaža u našem gradu, a ovih dana su primetne i konkretne akivnosti grada Novog Sada, koji želi što pre rešiti gorući problem parkiranja automobila, koji grad ranije inače nije imao. Grad Novi Sad planira izgradnju određenog broj podzemnih garaža, jer je prepoznat trenutni problem parkiranja automobila.

Da problem parkiranja u pojedinim delovima grada postoji i to skoro svakog dana, navela nam je i agentica koja je rekla kako je nedavno vodila potencijalnog kupca koji je želeo da kupi stan na Novoj Detelinari, ali klijent čitavih 45 minuta nije mogao pronaći slobodan parking, kako bi nakon parkiranja mogao otići i razgledati stan za koji je zainteresovan. Srećom prodavac stana ima obezbeđena dva parking mesta u dvorištu zgrade u kojoj prodaje stan pa je izvesno i trajno rešenje tog problema za nekog budućeg vlasnika tog stana.

Pojedini Adamovićevo naselje smatraju i najlepšim delom grada sa najlepšim kućama, a u tom delu navodi naša sagovornica videla je za nju najlepšu kuću, dvorište i naravno garažu, nekretnini o kojoj i pišemo u ovom tekstu. Ova kuća ima veliku ogradu sa ulične strane zatim jednu manju, a posebno je formiran ulaz u dvorište tako da se vozilom sa ulice direktno bez ikakvog skretanja ulazi u garažu, koja je poprilično komotna. Zbog toga se po potrebi u ovoj garaži može čuvati kosilica za travu, parkirati bicikl, motor ili skladištiti automobilske gume koje se tokom određenog godišnjeg doba ne koriste. Komentar je jednostavan da to sve tako lepo izgleda i kvalitetno je urađeno, ako se kuća u ovom slučaju i garaža planski izgrade.

Zahvaljujemo se što ste imali strpljenja da pročitate ovaj tekst, ali verujemo da je i vama, kao što je i nama koji smo formirali ovaj tekst, ova tema posebno interesantna. Nadamo se da smo vam pomogli barem delimično u vašoj želji da kupite garažu. I još jedan predlog za vas da svakako garažu koju planirate izgraditi u sklopu dvorišta vaše kuće, izgradite u dnu dvorišta i da staza od ulice bez ikakvih prepreka i krivina, direktno vodi u vašu garažu.

„Solis“ nekretnine pozivaju na obostrano korisnu saradnju sve vas koji planirate da kupite garažu, očekujemo vaš poziv!!!

fotografije: Solis

 

 

(3) komentara
 • Marina
  Marina
  12-Mar-21


  Svaka roba nađe svog kupca, pa tako i preskupe garaže. Ipak, ako imate nov auto, garaža, ili bar garažno mesto, je neophodno. Ne mogu ni da zamislim da kupim nov auto i parkiram ga ispred zgrade. Mislim da ne bih mogla mirno da spavam, na svaki šum bih skakala iz kreveta da vidim da li mi je "ljubimac" dobro.

 • Srecko
  Srecko
  12-Mar-21


  Ne samo u Novom Sadu garaza je danas potreba ukoliko imate nov automobil.

 • Lana
  Lana
  12-Mar-21


  Wow, garaza od 20 000 ? Za taj novac se u manjim mestima moze stan kupiti...Ali dobro, sve je ponuda i potraznja.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
134,800 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
65 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Gigant nekretnine
IN-EL
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Eurostan nekretnine
SMB nekretnine
Cilj nekretnine
Milox nekretnine
Agencija Momčilović 011