SrbijaSpace

Ponuda dupleks stanova u Novom Sadu

Ponuda dupleks stanova u Novom Sadu
12
Nov-19

Ponuda dupleks stanova u Novom Sadu

Objavljeno: 12/Nov/2019, SrbijaSpace.com
(0) komentara (1287 pregleda)

Dupleks stanovi su tip nekretnina, koji poseduje prostor u dva nivoa i to donji i gornji. Ovaj tip stanova može biti uzuzetno interesantan budućim korisnicima, koji ne vole klasičan tip stanova u jednom nivou.

U donjem delu dupleks stanova, najčešće je projektovan i izgrađen sanitarni čvor, kuhinja, dnevni boravak, a ponekad i terasa. Gornji delovi stanova ovog tipa najčešće poseduju dve spavaće sobe, ali i još jedan sanitarni čvor. Gornji deo dupleksa uglavnom poseduje kosine, a veoma često to može biti čak i deo tavanskog prostora. Dupleks stanovi uvek poseduju stepenište koje vodi od donjeg ka gornjem nivou. 


Dupleks stanovi poseduju stambeni prostor u dva nivoa!


Dupleksi su najčešće dvosobni, trosobni a ponekad i višesobni stanovi, a najčešće ih ima u ponudi za prodaju na Grbavici i Novoj Detelinari. Dupleksi koji su u ponudi na Novom Naselju ili Limanima, uglavnom su formirani nadogradnjom tavanskih prostora. Oni su projektovani i građeni nakon 2000-te godine i može se reći da se od tada može govoriti o godinama početka novije gradnje. 


Duplex stanovi Novi Sad
 

Jednoiposobni dupleks stanovi, poseduju oko 48 kvadrata i ovakvi stanovi ne ulaze u uknjiženu kvadraturu stana. Prvenstveno se misli na same kosine stana, koje se ne računaju u zvanično uknjiženu kvadraturu. I da pojasnimo kako ovakav tip stana ima nezvaničnih 60 kvadrata, ali uknjiženih 48. Pojedini dupleks stanovi mogu dostizati 200 pa čak i 250 metara kvadratnih. 


Kosine se ne računaju u zvanično uknjiženu kvadraturu stana!


Stariji stanovi sa povišenim plafonima ne mogu se smatrati klasičnim dupleks stanovima. Za klasičan dupleks stan se zna da poseduje novu etažu, koja je pridodata donjem delu stana. Najveća ponuda dupleks stanova u ponudi je na Bulevaru Patrijarha Pavla i više se ne može zamisliti jedna stambena zgrada u tavanskom delu, a da ne poseduje dupleks stanove.

Dupleks stan koji poseduje 200 metara kvadratnih, već možemo nazvati luksuznim dupleks stanom. Luksuznim dupleksom možemo nazvati i onaj stan iz koga se iz gornje etaže može izaći na terasu.


U Novom Sadu potencijalni kupci najčešće su zainteresovani za dvoiposobne i trosobne dupleks stanove!


Dupleks stanove najčešće kupuju brojnije prodice i to četvoročlane koje imaju dvoje dece, jer dve sobe u gornjoj etaži koriste kako bi u njih smestili decu. U ovoj kombinaciji roditelji su smešteni o donjem delu stana, a deca u gornjem.
 

Ovaj tip stanova je idealan za porodice koje potražuju stanove što veće sobnosti, a za što manje izdvojenog novca. Agenti se uvek trude da potencijalnim kupcima objasne razliku između kvadrature stanova koji nemaju kosinu i onih koji poseduju kosinu.


Idealna varijanta za dupleks stan što se veličine tiče, jeste ona gde donji deo dupleksa poseduje 50 kvadrata, a isto toliko i gornja etaža. Ovaj tip stanova je najčešće izgrađen na samom vrhu stambenih zgrada, a znatno ređe se ovi stanovi projektuju i grade na prizemlju, prvom ili drugom spratu.


Dupleks Novi Sad
 

Problemi sa prokišnjavanjem i vlagom nisu ništa manje izraženi i u stanovima koji nemaju kosinu, a ako se takav problem u dupleks stanovima i pojavi, kvalitetan majstor će takav problem efikasno eliminisati. Dupleks stanove kupuju mlađe porodice, jer znaju kreativnije urediti ovakav tip stana. A jasno je i to da se mlađe generacije ipak znatno lakše kreću na stepenicama od starije generacije. 

Dupleks stanovi mogu biti korišćeni čak i kao poslovni prostor poslovnih ljudi koje svakodnevno posećuju poslovni partneri. Ovaj tip stanova može biti interesantan advokatima, kojima je potreban mirniji prostor za rad. Raspored može biti sledeći: u gornjoj etaži poslovni čovek može neometano raditi, a u donjoj etaži može primati poslovne partnere na razgovor.

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
110,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
53 m2
180 €
Izdavanje / Zastupnik
Radošević nekretnine
26 m2
214,500 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
58 m2
198,800 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
69 m2
2,402,400 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
408 m2
69,700 €
Prodaja / Zastupnik
BG HOME real estate
41 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

Agencija Momčilović 011
Cilj nekretnine
SMB nekretnine
IN-EL
Gigant nekretnine
Eurostan nekretnine
Milox nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE