SrbijaSpace

Svi benefiti kupovine sopstvenog stana i mir koji s njim dolazi

Svi benefiti kupovine sopstvenog stana i mir koji s njim dolazi
26
Feb-20

Svi benefiti kupovine sopstvenog stana i mir koji s njim dolazi (504)

Objavljeno: 26/Feb/2020, SrbijaSpace.com

Mnogo je ljudi koji su u jednom trenutku svog života bili podstanari: zbog studiranja, posla ili jer su to jednostavno nalagale životne okolnosti. Na kraju se ipak, sasvim logično, dođe do želje za sopstvenim životnim prostorom, a između kuće i stana, izbor najčešće pada na drugu opciju. Nedostatak udobnosti i komfora, vodi ka tome da mnogi pre ili kasnije pohitaju ka oglasima, sa ciljem da pronađu savršeno mesto za život.

Kupovinom sopstvenog stana, on postaje mesto opuštanja, gde možeš biti baš onakav kakav želiš, bez straha da će ti neko u svakom trenutku ući u sobu ili kupatilo. Šta god da radiš, tvoj dom ti pruža potpunu slobodu.

Ovo znači da čak i ako odlučiš da spremaš sebi hranu kasno uveče jer to zahteva UN dijeta koju si od skoro počeo da držiš - možeš to raditi bez straha da će nekom od komšija smetati miris hrane ili povremeno lupanje sudova.

Benefiti kupovine sopstvenog stana su mnogobrojni, a mi za vas izdvajamo nekoliko najbitnijih.


Mogućnost kontrole troškova

Pošto je kvadratura stana obično mnogo manja od kvadrature kuće, život u sopstvenom stanu prvenstveno podrazumeva male mesečne troškove. Račun za infostan će zavisiti upravo od kvadrature vašeg stana, a uz racionalnu potrošnju struje, ni taj trošak neće biti prevelik. Bićete svesni činjenice da svi vaši troškovi zavise samo od vas (i vaše porodice), ne i od nekog drugog potrošača koji može biti manje racionalan i podložan štednji.

Zamislite samo da ne morate plaćati nekome mesečnu kiriju! Čak i ako plaćate kredit, sa svakom plaćenom ratom sve ste bliži danu u kome će stan biti u potpunosti u vašem vlasništvu.


Nema bespotrebnog trošenja vremena na održavanje

Kada imate sopstveni stan, njegovo održavanje postaje znatno drugačije. Ne očekujte previše uloženog vremena ili novca na to, jer kao što je već i naglašeno, kvadrature stanova obično nisu velike, te je i njihovo održavanje znatno jednostavnije i jeftinije.

Od svega je najbitnije da imate dobru saradnju sa komšijama iz zgrade. Ova saradnja takođe podrazumeva i poštovanje kućnog reda koji je od 2019. godine stupio na snagu i počeo da se primenjuje u svim stambenim zgradama.


Izrazite svoju maštu i kreativnost

Jedan od osnovnih benefita kupovine sopstvenog stana je njegova lakoća prilikom uređivanja. Ovo vam pruža jako mnogo mogućnosti da učinite sve kako biste svoj stan pretvorili u pravu oazu udobnosti i načinili ga svojim pravim domom kome ćete se uvek najradije vraćati kada negde otputujete.

Kada uređujete sopstveni stan, uvek možete u potpunosti da iskažete svoju maštu i kreativnost, a ukoliko ste ikada zamišljali kako će vaš stan izgledati - ovo će biti idealna prilika da ga uredite baš po svojoj želji. Ukoliko živite kao podstanar ove mogućnosti su znatno ograničene.


Pristupačnost svim neophodnim mestima

Pored svega navedenog, kupovina stana vam daje mogućnost da odaberete idealnu lokaciju za sebe. Posebnu pažnju obratite na pristupačnost mestima poput prodavnice, škole ili stanice gradskog prevoza.


Benefiti kupovine stana
 

Obično se sve ovo već planski nalazi u neposrednoj blizini zgrade, a koji objekat će vama biti bitniji, zavisiće samo od vaših potreba u trenutku kupovine stana.


Doživite osećaje potpunog mira, sigurnosti i slobode

Život u sopstvenom stanu će doneti pozitivne emocije i pružiti vam osećaj sigurnosti i mira koje ne možete imati ukoliko živite kao podstanar.

Sloboda koju ćete osetiti kao vlasnik stana, doneće vam mogućnosti da radite sve ono što ranije niste mogli, od njegovog samostalnog uređenja, pa sve do organizovanja nekih sitnih okupljanja, a da vas niko od komšija ne gleda popreko i dojavljuje vlasniku stana šta radite u svoje slobodno vreme.

Svi ovi benefiti se udvostručuju ukoliko ste navikli na to da vodite aktivan život. Osobe koje kupuju stan u najvećem broju slučajeva nemaju mnogo slobodnog vremena, pa ako i vi sebe možete svrstati u ovu grupu - sopstveni stan je pravo rešenje za vas!

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
105,400 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
62 m2
89,800 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
61 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

LIFE HOUSE NEKRETNINE
Eurostan nekretnine
IN-EL
Gigant nekretnine
Milox nekretnine
Agencija Momčilović 011
Cilj nekretnine
SMB nekretnine