SrbijaSpace

5 trikova kojima možete poboljšati utisak o stanu koji prodajete

5 trikova kojima možete poboljšati utisak o stanu koji prodajete
11
Sep-19

5 trikova kojima možete poboljšati utisak o stanu koji prodajete

Objavljeno: 11/Sep/2019, SrbijaSpace.com
(2) komentara (1080 pregleda)

Ukoliko se odlučite na prodaju stana, predstoji vam zahtevan proces koji uključuje napornu papirologiju (ne preterujemo), kao i rešavanje formalno-pravnih pitanja. Ipak, postoji i onaj deo koji se tiče estetskog oblikovanja oglasa i samog utiska o stanu koji prodajete.

Postavljanje oglasa u novinama, na internetu i na našem sajtu, ali i u žutim stranicama poput Halo oglasa, samo je deo čitavog procesa prodaje.

Tržište nekretnina u Beogradu je u stalnom porastu. Prema navodima stručnjaka iz oblasti prodaje nekretnina, u našem glavnom gradu u svakom trenutku postoji poražnja za 100.000 kvadratnih metara stambenog prostora više nego što se trenutno nudi. Pored toga, kamatne stope upakovane u lepe paketiće banaka koje se direktno utrkuju za vašu naklonost, direktno utiču na veću potražnju za stanovima, koji izgledaju dostupnije nego ikada.

Takva tržišna slika zahteva od ljudi koji prodaju stanove i određenu dozu inovativnosti. Potrebno je prodati stan i dobro unovčiti svoju nekretninu, ali i učiniti da se taj stan izdvaja u moru drugih. U nastavku teksta pročitajte 5 trikova kojima možete poboljšati utisak o stanu koji prodajete.


#1 Dokaz o vlasničkom listu i izmirenim računima

Kupovina stana jedna je od najvećih investicija u životu svakog čoveka. Iz tog razloga, potrebno je da posedujete dokaz o vlasničkom listu, sa urednim papirima iz Katastra nepokretnosti, izmirenim računima za Infostanom i ostalim komunalijama. Pored toga, svaki kupac stana ceni iskrenost od strane vlasnika, pa je poželjno da na uvid pružite i dodatne troškove koje stan možda ima tokom zimskih meseci.


#2 Očistite stan detaljno - prijatno okruženje za kupca

Prvi utisak potencijalnog kupca stana je od ogromne važnosti. Ukoliko stan nije sređen “pod konac”, moguće je da se naruši pozitivna slika koju je oglas predstavio kupcu i da samo zbog takve “banalnost” potencijalan dogovor propadne.

Čist stan je preduslov za stvaranje prijatnog okruženja. Posebnu pažnju obratite na:

● radne površine u kuhinji
● elementi bele tehnike u kupatilu;
● radijatori i deo iza njih oko kog se skuplja dosta prašine;
● police sa knjigama;
● čistoća prozora koja direktno naglašava potencijalno lep pogled koji stan poseduje.


Čišćenje stana igra posebnu ulogu ukoliko nekretnina nije u sklopu novoizgrađenog kompleksa, pa je potrebno da se stan dodatno “osveži” i ulepša zbog razgledanja potencijalnih kupaca.


#3 Manja ulaganja u opremu, kao što je rasveta, mogu znatno poboljšati utisak

Prilikom razgledanja stana, na potencijalne kupce poseban utisak može da ostavi osvetljenost u stanu, kako prirodna, tako i ona veštačka. Sav potencijal za buduće uređenje stana prema željama kupca, upravo mogu nagovestiti pažljivo raspoređene svetiljke.

Probrano, kvalitetno LED osvetljenje za Vaš dom u vidu nekoliko interesantnih svetiljki za zidove, ili pak nekoliko slobodnostojećih svetiljki, koje se lako postavljaju i ne predstavljaju veliku investiciju, mogu u velikoj meri poboljšati vizuelni identitet prostora.


Kako pripremiti stan za prodaju
 

Pored toga, kvalitetna rasveta u vašem stanu može direktno poboljšati estetsku prirodu oglasa, prilikom fotografisanja prostora.

Naravno, nemojte pomešati manja ulaganja sa krupnim investicijama kakva mogu biti kompletna rešenja za ugradnu rasvetu u stanu. Ovde se radi o preporuci za nekoliko probranih svetiljki koje mogu naglasiti sve kvalitete jednog prostora i dati mu potrebnu svežinu. Krupna ulaganja ostavite kupcu, nakon što ga vaš stan oduševi!


#4 Obezbedite protok svežeg vazduha u stanu

Pre dolaska potencijalnog kupca poželjno je da dobro proluftirate stan. Protok svežeg vazduha, uz male detalje, poput korpe sa voćem ili mirišljavih sveća, proširiće lepu aromu stanom i učiniće da se potencijalni kupac oseti prijatno prilikom razgledanja.

Ovo je posebno važno ukoliko se stan nalazi na lokaciji koja nema previše zelenila.

Saksija sa cvećem ili ukrasnom biljkom takođe može da utiče na stvaranje pozitivnog utiska od strane kupca.


#5 Dajte kupcu slobodu prilikom razgledanja stana

Kupoprodaja stanova je delikatan posao koji zahteva kompromise na obe strane, ali i taktičnost od strane trenutnog vlasnika stana.

Prilikom razgledanja nekretnine, dajte potencijalnom kupcu punu slobodu da komponente Vašeg stana isproba, testira i proveri.

Svaku neispavnost, ukoliko postoji, rešite u najkraćem roku ili se dogovorite oko dinamike sređivanja takvih stvari.

Na taj način, među vama se gradi poverenje koje kasnije može da preraste u poslovni odnos i da se završi sa pozitivnim ishodom po obe strane.

Prilikom ulaska na tržište nekretnina, svaki vlasnik stana želi da proda svoj stan po postavljenoj ceni, a sređivanje prostora i iskren odnos prema kupcu predstavljaju odličan osnov da se takva zamisao ostvari.

(2) komentara
 • Agent za nekretnine
  Agent za nekretnine
  31-Dec-19


  kupac voli da ga malo i impresionirate necim .. kuca ko kuca plac ko plac sta ko stan.. ali ako prodajete kucu sa placem sigurno je da ce biti vise zagrejan ako mu pokazete spijunske kamere koje snimaju svaki kutak dvorista i prilaza .. to nije velika investicija za onoga ko prodaje nekretnisu a moze da utice na konacnu odluku kupca. isot je i sa stanom ugradite kameru ispred stnaa i kupac ce biti zainteresovaniji za kupovinu .. ne kosta mnogo a moze da poboljsa prodaju

 • Investirajte u luksuz
  Investirajte u luksuz
  26-Sep-19


  Ukoliko malo više uložite u stan, kao na primer ugradite saunu, džakuzi ili luksuznu tuš kabinu (kao na slikama https://spaintimo.rs/apartmani/play-spa-apartman.html), ond amožete tražiti cenu kao za lux stan, t.j. nekoliko hiljada evra iznad njegove stvarne stvarne tržišne cene. Možete investirati i u malo bolji moleraj, lamperiju, spuštene tavane, to ne košta mnogo, ali ostavlja stvarno jak efekt na potencijalne kupce.dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2