SrbijaSpace

Kako da napravite dodatni prostor za garderobu u stanu?

Kako da napravite dodatni prostor za garderobu u stanu?
22
Feb-21

Kako da napravite dodatni prostor za garderobu u stanu?

Objavljeno: 22/Feb/2021, SrbijaSpace.com
(1) komentara (820 pregleda)

Bilo da živite u malom stanu ili nepraktičnom prostoru, čini se da prostora za odlaganje garderobe uvek fali, ili da bi ga makar moglo biti više. Takođe, ukoliko ste upravo u potrazi za novim domom, neophodno je misliti na prostor za garderobu.

Ukoliko mesta nedostaje, savetujemo vam da isprobate novi način odlaganja garderobe, odnosno da nekim predmetima, koji primarno nisu namenjeni odglaganju garderobe date novu svrhu i smisao.

U nastavku teksta, dajemo vam ideje kako da napravite dodatni prostor za odlaganje garderobe u stanu, uz nikakva ili minimalna ulaganja!


#1 Isprobajte stalke za odeću


Stalci za odeću kao i samostojeće sobne vešalice, sve su popularnija opcija za moderno uređenje doma. Stalak za odeću ne samo da je praktično rešenje koje ne zauzima dodatni prostor, već oplemenjuje prostor.

Budući da je na stalcima za odeću garderoba izložena pogledima svih, savetujemo da ovde izložite svoje omiljene komade garderobe, kao i vaše omiljene ženske tašne visokog kvaliteta, koje će dodatno doprineti estetici prostora.

Cena stalaka za odeću je zaista simbolična, i ovo je opcija koja zahteva minimalna ulaganja, a može se uklopiti u gotovo svaki stil enterijera.


#2 Upotrebite prostor ispod kreveta


Prostor ispod kreveta je jedno od najpraktičnijih rešenja za odlaganje odeće. Ispod kreveta možete da ugradite fioke, ukoliko vam to forma ležaja dozvoljava, a možete i upotrebiti plastične kutije u koje ćete odložiti stvari koje ne nosite tako često, poput sezonske garderobe.

Ovo je sjajno rešenje za jako male prostore, budući da odlaganje ne zauzima dodatni prostor, već samo koristi postojeći i popunjava ga.


#3 Dajte namenu starim sanducima i kutijama


Ukoliko imate stare sanduke, kovčege ili velike kutije koje su vam ostale od selidbe, a do sada nisu služile ničemu, razmislite da li bi mogli da im date namenu za odlaganje stvari. Stari sanduci, uz minimalnu restauraciju poput prefarbavanja mogu biti sjajan ornament u sobi i oplemeniti prostor.

Ukoliko oblik i materijal poklopca sanduka to dozvoljavaju, možete ga iskoristiti i kao prostor za sedenje, prebacivši par jastuka na njega, i time dobiti skrivenu ostavu i praktično mesto za sedenje. Na ovaj način dvostruko ćete uštedeti prostor, a staroj stvari dati novu svrhu i namenu.


#4 Razmislite o korišćenju polica za knjige


Kada imate problema sa odlaganjem stvari, morate misliti izvan kutije - a korišćenje polica za knjige u svrhu odlaganja garderobe je upravo takva ideja koja će doprineti maksimalnom iskorišćavanju malog stana.

Ne osuđujemo vas ukoliko imate manje knjiga no cipela! A ukoliko smatrate da određeni odabir cipela, tašni ili nekih omiljenih modnih dodataka i aksesoara mogu dodatno oplemeniti izgled prostora, zašto ih ne biste stavili na videlo - odnosno policu za knjige.


#5 Menjajte odeću tokom sezona


Na kraju savet koji se ne tiče samog uređenja prostora, već praktičnog korišćenja i odlaganja garderobe. Ukoliko imate problem sa prostorom, razmislite da li bi mogli da odložite garderobu koju ne nosite trenutno zbog vremenskih prilika, u neku od prethodno pobrojanih opcija poput sanduka i prostora ispod kreveta.


Stalak za garderobu
 

Ovo je naročito koristan savet u slučaju zimskih, kabastih stvari koje zauzimaju značajno više prostora. Prostor potreban za jednu zimsku jaknu, dovoljan je za desetak letnjih majici, zato se potrudite da sezonske stvari budu odložene drugde dok ih ne nosite redovno.

Nadamo se da vas je naš tekst inspirisao, i da ćete isprobati neke od saveta koje ste prethodno pročitali. Srećno!

 

(1) komentara
  • Nenad
    Nenad
    05-Mar-21


    I još jedan savet, ne košta puno a efekat je odličan - ugradite LED osvetljenje u svoj ormar (http://www.xenonlight.rs/blog/aluminijumski-profili-za-garderobere.html). Može da se psotavi prekidač kada otvorite vrata ormara, svetlo se uključi. Kada se malo naviknete zapitaćete se kako ste mogli bez ovog ranije!dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
164,800 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
71 m2
194,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
67 m2
312,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
67 m2
350,000 €
Prodaja / Zastupnik
AGENCIJA NEKRETNINE OBRADOVIĆ
105 m2
259,888 €
Prodaja / Zastupnik
Raičević nekretnine
77 m2
40,000 €
Prodaja / Zastupnik
BG HOME real estate
33 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

SMB nekretnine
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Cilj nekretnine
Gigant nekretnine
Eurostan nekretnine
Milox nekretnine
Agencija Momčilović 011
IN-EL