SrbijaSpace

Kako odabrati idealnu lokaciju za život u Beogradu

Kako odabrati idealnu lokaciju za život u Beogradu
25
Jan-21

Kako odabrati idealnu lokaciju za život u Beogradu

Objavljeno: 25/Jan/2021, SrbijaSpace.com
(0) komentara (1744 pregleda)

Period selidbe sa sobom donosi nužan stres ali i sreću zbog novog poglavlja u našim životima.  Život u prestonici Srbije odavno privlači ljude sa ruralnih područja Srbije, ali i celog Balkana, kako zbog noćnog života i turističkih atrakcija, tako i zbog većih šansi za zaposlenje i platu.

Beograd je veliki grad - ima gotovo 2 miliona stanovnika što ga čini metropolom, i kao takav predstavlja privredno, kulturno i obrazovno središte naše zemlje.

Veličina grada i naselja koja se znatno mogu razlikovati međusobno, opredeljivanje za lokaciju koja bi bila idealna za vas čine pravim izazovom. Rešeni da vam pomognemo,  navešćemo o čemu treba povesti računa pri odabiru mesta u kom ćete živeti u Beogradu.


Pronađite zlatnu sredinu


Bilo da ste ljubitelj mira i tišine ili volite da budete u centru dešavanja, idealna opcija je oduvek bila zlatna sredina – blizu ste centralnog dela ali dovoljno udaljeni da vam ne smeta gradska vreva.

Kada je u pitanju prodaja stanova Voždovac je postao izuzetno popularno mesto za život jer pruža upravo to - blizinu gradskom centru, fakultete, sportske i šoping centre i prostrane bulevare, dok se sa druge strane nalazi priroda Avale, Bajfordova šuma i čuvena voždovačka crkva Svetog cara Konstantina.


Obratite pažnju na povezanost gradskog prevoza


Za jednu prestonicu je donekle normalno da ima problem sa parking mestima, stoga povedite računa da linije gradskog prevoza budu adekvatno povezane sa svim delovima grada.

Čak i ukoliko uvek putujete automobilom, možda ćete biti u situaciji da radite u strogom centru grada gde će svakodnevni problemi sa parkiranjem da vam izazivaju stres i glavobolju, pa ćete na kraju sami odlučiti da je manja muka otići gradskim prevozom.

Osim toga, ukoliko imate decu izvesno je da će u jednom periodu njihovog života krenuti da sami odlaze i dolaze iz škole. Idealno bi bilo da pronađete lokaciju na kojoj se škola nalazi blizu, kako bi mogli da prepešače razdaljinu između vašeg stana ili kuće do škole.

Ako lokacija koju ste odabrali za život nema dobru povezanost gradskih linija, putovanje koje traje pola sata može da se oduži i na 2 sata ukoliko morate da menjate prevoze koji neretko kruže naokolo, a to izgubljeno vreme vam niko neće nadoknaditi.


Terasa je važna


Ono što čovek lako previdi pri kupovini stana može da vam zagorča svakodnevnicu. Ukoliko nemate terasu i ne smeta vam u početku, sasvim je izvesno da će početi da vam smeta u trenutku kada dobijete dete ili nabavite kućnog ljubimca.

Osim toga, važno je imati što više dnevne svetlosti, pa će te na taj način sebe uskratiti svih benefita koje vam sunčeva svetlost pruža - izvor vitamina D, bolje raspoloženje, kvalitetniji san, bolja produktivnost.

Terasa može biti dodatno mesto za odlaganje stvari, ili može biti vaša oaza mira u kojoj ćete napraviti pauzu od svakodnevnice i “napuniti baterije” za ostatak dana.


Kondominijum je uvek bolji izbor


Da li ste čuli za izraz kondo?

To je skraćenica od kondominijum što označava stambenu zgradu u kojoj su stanovi lično vlasništvo pojedinca, dok su zajedničke prostorije kao što su park, dvorište, bazen, sportski tereni i slično zajedničke za sve i stanari se staraju o njima preko upravnika zgrade ili predstavnika svog ulaza.

Osim toga, kondominijum pruža potpunu sigurnost stanarima jer ima recepciju koja radi 24 časa dnevno 7 dana u nedelji, ulaz koji se otvara samo pomoću kartice i koji je pokriven video nadzorom.

Ovakav način života neodoljivo će vas podsetiti na hotel, pa ćete imati osećaj da ste na odmoru sa kojeg nikada ne odlazite.


Zelene površine su veoma značajne


Značaj zelenih površina je nemerljiv - one su glavna spona između čoveka i njegovog instikta da bude povezan sa prirodom, smanjuje visoku temperaturu vazduha, prečišćava i proizvodi kiseonik, a smanjuje i buku u saobraćaju.


Ulica
 

Istraživanja su pokazala da nam je potrebna priroda u okruženju. Potrebno je drveće na terasama, cveće u bašti i biljke na balkonu jer deluju kao filteri za ublažavanje zagađenja, a smanjuu fenomen poznat kao efekat toplotnog ostrva koji se odnosi na toplotu zarobljenu u velikim gradovima

Urbane zelene površine kao što su parkovi, šume, obale jezera i bašte daju ljudima potreban mir i prostor za fizičku aktivnost, što značajno redukuje stres i poboljšava mentalno i fizičko zdravlje stanovnika.


Proverite bezbednost komšiluka


Određeni krajevi imaju veću stopu kriminaliteta od drugih, stoga proverite koliko je bezbedan komšiluk u kojem planirate da živite. To možete uraditi jednostavnim raspitivanjem ljudi koji tamo već žive, a možete se obratiti i lokalnoj policijskoj stanici koja je najrelevantniji izvor informacija.

Uobičajeno, opšte je poznato koji su krajevi sigurniji od drugih. Nije teško proceniti rizik od ličnih i imovinskih delikata, pa iako nikada ne možete u potpunosti biti sigurni, možete rizik svesti na minimum.

Izbor idealne lokacije za stanovanje koja bi bila odgovarajuća za sve članove porodice svakako da nije laka, i treba je doneti u dogovoru sa svim ukućanima. Uzmite sve faktore u obzir i nemojte zanemariti detalje, jer su to baš one sitnice koje će vam najviše smetati u vašoj svakodnevnici.

 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
103,700 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
61 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
175,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
45 m2
108,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
55 m2
700 €
Izdavanje / Zastupnik
SM nekretnine
147 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2