SrbijaSpace

Proširenje porodice: Želja i potreba za većim prostorom

Proširenje porodice: Želja i potreba za većim prostorom
18
Jun-22

Proširenje porodice: Želja i potreba za većim prostorom

Objavljeno: 18/Jun/2022, Ljiljana Bugarin
(0) komentara (619 pregleda)


Pronalazak novog životnog prostora predstavlja veliku promenu, a često je povezan sa važnim životnim događajima kao što su novi posao, planiranje porodice ili razvod braka. Ipak, jedan od najčešćih razloga za preseljenje u komforniji prostor jeste proširenje porodice i očekivanje deteta.

Prostraniji stan ili kuća automatski podrazumevaju veći budžet, više vremena za održavanje higijene prostora, što može biti izazovno. Međutim, došli ste do trenutka kada vam je trenutni stan postao toliko mali da ste izgubili svu privatnost i ne osećate više nimalo prijatno u njemu.

Prepoznajte na vreme znake koji vam ukazuju da je neophodno da potražite dom koji će zadovoljiti potrebe svih članova porodice.  


Nedostatak privatnosti


U poslednje vreme vam se čini kao da nemate trenutak mira, i mesto u vašem domu gde možete u potpunosti da se opustite. Buka izazvana dečijom igrom ili glasnim gledanjem tv-a postala vam je iritantna i nemate gde da se izolujete i uživate u sopstvenim aktivnostima.

Svakome od nas je potrebna privatnost i trenuci koje ćemo imati samo za sebe. Ubrzani tempo života i svakodnevno obaveze nam na kraju dana potroše mnogo energije, zato je važno otkloniti nakupljeni stres i baviti se aktivnostima koje nam prijaju.

Budući da nas dom asocira na opuštanje, odmor i lepe trenutke, učinite sve da ga podredite uživanju. Potreba za privatnošću se ne odnosi samo na roditelje, već i na decu, pogotovo ukoliko se nalaze u tinejdžerskom periodu. Tada su posebno osetljiva i suočavaju se sa različitim emocijama, stoga im je potreban prostor gde će se osećati prijatno.  


Nove radne navike


Mnogobrojne kompanije još uvek nisu otvorile kancelarije za svoje zaposlene, stoga je rad od kuće i dalje dominantan način poslovanja. Ukoliko živite u malom stanu, organizacija rada može biti prilično izazovna, ponekad i nemoguća.

Kako biste bez distrakcija obavljali radne zadatke, biće vam potrebna dodatna prostorija. Pokušali ste da adaptirate deo hodnika i organizujete radni kutak, međutim, buka iz susednih prostorija vas i dalje ometa i niste u mogućnosti da se fokusirate na posao.

Ovo je dovoljan razlog da razmislite o pronalasku većeg stana, jer ne želite da vaš posao trpi i da nastavite da nižete loše rezultate. Ukoliko želite da živite u urbanijem mestu, prodaja stanova koju grad Beograd beleži je i dalje na prvom mestu, pa ćete verovatno morati da pripremite veći budžet. Međutim, kada sagledamo benefite koje prostraniji stan pruža, ulaganje će vam se definitivno isplatiti.


Prosirenje porodice
 


Deca i njihove potrebe


Kako raste broj članova porodice, neminovno raste i kvadratura stana ili kuće. I kada smo u periodu iščekivanja deteta, bavimo se organizacijom prostora za bebu i kupovinom dečijeg nameštaja i stvari. Krevetac za bebe, ormarići i hranilica samo su neki od komada nameštaja koje je potrebno smestiti u dom pre nego što beba stigne. Ukoliko već imate jedno dete, verovatno neće biti oduševljeno da deli sobu sa mališanom koji često plače. Još jedan od razloga za preseljenje jeste i nedostatak zelenih površina i prostora za igru dece.

O značaju dvorišta počinjemo da razmišljamo u periodu kada nam deca odrastaju i počinju samostalno da se igraju. Dvorište i bašta predstavljaju idealno mesto za igru mališana i zdravo okruženje u kojem provode sate i sate. Povrh svega, i sami roditelji će uživati u svim čarima dvorišta i večerima provedenim ispod omiljenog drveta.


Važnost hobija


Hobiji se možda ne nalaze na listi prioriteta kada razmišljamo o preseljenju u veći stan, ali nedostatak prostora ne bi trebalo da ometa praktikovanje vaših omiljenih aktivnosti. Bilo da se vi ili vaši mališani bavite nekom vrstom umetnosti ili zanata, mali stan može da bude prepreka da razvijate vaše veštine i bavite se onim što volite.

Ukoliko se vaše dete bavi slikarstvom, onda će mu sigurno biti potreban dodatan prostor gde će smestiti svu neophodnu opremu, ali i uživati slikajući u miru. Hobi predstavlja još jedan vid opuštanja, ali i učenja, pa je posebno značajno za decu koja još uvek otkrivaju svoja interesovanja.

Nakon što ste prepoznali vaše potrebe i odlučili da krenete u potragu za novim domom, ne zaboravite da napravite finansijski plan koji će vam olakšati samu pretragu. Pozitivne promene i dodatan komfor će se odraziti na kvalitet života cele porodice, a boravak u novom domu biće prijatniji nego ikad.
 

Photo by MART PRODUCTION: https://www.pexels.com/photo/a-real-estate-agent-touring-the-family-inside-a-house-7414931/
https://www.flickr.com/photos/jaredpolin/33612182625

 

(0) komentara


dodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
113,300 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
55 m2
140,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radošević nekretnine
200 m2
195,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
65 m2
205,000 €
Prodaja / Zastupnik
Kvadrat nekretnine
85 m2
90,000 €
Prodaja / Zastupnik
SM nekretnine
74 m2
70,000 €
Prodaja / Zastupnik
Radoševic Nekretnine Centar
118 m2