SrbijaSpace

Solis nekretnine neprekidno na usluzi zainteresovanim klijentima

Solis nekretnine neprekidno na usluzi zainteresovanim klijentima
01
Apr-20

Solis nekretnine neprekidno na usluzi zainteresovanim klijentima (515)

Objavljeno: 01/Apr/2020, SrbijaSpace.com

Agencija „Solis“ nekretnine je na tržištu nekretnina Novog Sada prisutna nepunih 30 godina. „Solis“ nekretnine su pionir u ovom poslu, a na tržištu nekretnina Novog Sada agencija je godinama uspostavljala visoke standarde i još ih i sada uspostavlja.

U razgovoru sa izvršnim direktorom „Solis“ nekretnina gospodinom Draganom Rabatićem, saznali smo kako agencija posluje u trenucima recesija i krize kao što je trenutna sa Korona virusom.


„Solis“ nekretnine na tržištu nekretnina Novog Sada godinama uspostavljaju visoke standarde!!!


Ova renomirana agencija je kroz svoj rad iznedrila veliki broj iskusnih agenata, a mnogi od njih se i danas bave ovim poslom. Možemo slobodno reći da je „Solis“ okosnica prometovanjem nekretnina u Srbiji, a trenutno u njenom sektoru prodaje radi 27 agenata. Zahvaljujući vlasniku agencije Solis gospodinu Gordanu Lemajiću i agentima koji su u to vreme radili, agencija je uspela da prepozna i uspešno prebrodi sve moguće izazove tadašnje ekonomske krize 2008. godine.

Rabatić smatra da se zastoj na tržištu nekretnina, bez obzira na trenutnu situaciju mogao očekivati. Njegovo mišljenje je kako su cene nekretnina došle do nekog svog maksimuma, iako neke ekonomske analize nisu bile potpuno objektivne i racionalno objašnjive. Po njemu će ekonomska kriza koja evidentno sledi nakon problema sa Korona virusom, tržište nekretnina dovesti na jedan racionalan nivo.


„Solis“ nekretnine su okosnica prometovanjem nekretnina u Srbiji!


Agencija Solis trenutno dobro funkcioniše u trenutnim uslovima, jer je to ozbiljna organizacija koja je svojim agentima omogućila nesmetan rad od kuće. To je pre svega jako dobro, jer se ovim sistemom agentima omogućava samoizolacija. Radno vreme agencije je prilagođeno svim preporukama i naredbama državnih institucija.

Agencija Solis primenjuje sve propisane mere zaštite i to od redukovanog broja prisutnih agenata i klijenata u prostorijama agencije uz držanje propisanog rastojanja, kao i do striktne primene dezinfekcionih sredstava. Moramo napomenuti kako je u agenciji obezbeđenja posebna prostorija, namenjena isključivo klijentima. Sistem koji je osmislila i sprovela agencija Solis, prvi je na ovim prostorima i sigurno pionirski. Omogućenim radom od kuće svim agentima agencije, izašlo se u susret trenutnom problemu sa situacijom u vezi virusa.

Rukovodstvo agencije prepoznalo je da je svaki licencirani agent jedinka za sebe, pre svega gospodar kupoprodaje i da je zbog ovih činjenica izuzetno važno da mu se obezbede sve dodatne mogućnosti za nesmetan i kvalitetan rad. Za jedan ovako uspešan sistem, potrebni su pre svega izuzetno kvalitetni ljudi, licencirani agenti za prometovanje nekretninama.


Licencirani agent je izuzetno bitan činilac uspešnog posla i gospodar kupoprodaje!!!


Solisova škola je prepoznatljiva od prvih dana poslovanja pa sve do danas, a evidentno da je imala uzlaznu putanju i razvoj. Taj uspešan razvoj, bio je itekako vidljiv po svim datim segmentima, a vidljiv pre svega po velikom broju zadovoljnih klijenata.

Bez obzira na datu situaciju, klijenti agencije Solis i dalje su aktivni, jer jednostavno žele sprovesti ono što su zamislili. Posebno na ovu situaciju ne reaguju oni klijenti, koji rešavaju svoj stambeni problem. Prodavci koji su zainteresovani da prodaju svoju nekretninu, traže da im u toj ideji neko i pomogne. U tome im mogu pomoći licencirani agenti poznatih i renomiranih agencija, kao što su Solis nekretnine. Rabatić nam je u razgovoru napomenuo da su agenti u svakom trenutku uvek tu da pomognu svojim klijentima, koji su zainteresovani za kupoprodaju.


Solisova škola je prepoznatljiva od prvih dana poslovanja pa sve do danas!


Cene nekretnina koje Solis nekretnine imaju u ponudi, trenutno su u stanju mirovanja. Pretpostavka je da će cene nekretnina na tržištu u Novom Sadu i okolini lagano ići na dole. Agenti koji su radili u agenciji Solis u vremenu pokretanja softwera i oni koji sada rade, prepoznali su benefit i izuzetno dobru mogućnost za njihov rad i naročito sada u ovoj situaciji, jer im sistem omogućava rad od kuće.

Zaposleni u agenciji Solis ovih dana redovno kontaktiraju svoje klijente, a kako među njima ima i onih koji su starija generacija, svojim klijentima nude pomoć u vidu nabavke lekova ili namirnica koje će im odneti na kućni prag. Na taj način agencija Solis nekretnine želi biti i društveno odgovorna uz jedan dodatni vid kvalitetne saradnje sa klijentima, pre svega onima kojima je u ovim danima pomoć i najpotrebnija.


U radu zaposlenih agencije Solis pre svega se oseća ljubav prema poslu i briga za svakog klijenta!!!


Po izvršnom direktoru agencije Solis gospodinu Rabatiću, Novi Sad je izuzetno razvijeno tržište nekretnina i u snažnom zamahu. Po njemu će se svaki zastoj na ovom tržištu nekretnina primetiti, ali će to dovesti do toga da će novac dobiti na značaju. Smirivanjem situacije na tržištu i to što će novac dobiti na značaju, dovešće do toga da će se za taj novac dobiti više kvadrata za razliku od pređašnjeg vremena. Ova situacija će svakako dovesti i do sniženja cena, koje su za pojedine nekrenine bile na izuzetno visokom nivou.

Očekivanja Dragana Rabatića su da nekog ozbiljnijeg zastoja na tržištu nekretnina ipak neće doći, a da će se agencija prilagođavati datim okolnostima. Novonastala situacija će u kasnijem periodu dovesti do određenih pomeranja što se cena tiče, jer će prodavci želeti da dođu do novca koji im je potreban od prodaje. Svakako će doći i do povećane ponude nekretnina koje će se nuditi na prodaju.


Zastoj na tržištu nekretnina će dovesti do toga da će novac dobiti na značaju!!!


Ako se razmišlja i procenjuje koja je „realna cena“ nekretnina to pre svega može biti izuzetno „škakljiva tema“. Ono što je sigurno to je da je realna cena upravo ona po kojoj se jedna nekretnina proda. Međutim najviše zbunjuje to da se kvadrat nekih nekretnina u Novom Sadu prodavao i po 2000 eura. Ipak kaže Rabatić kako smatra da ovakve cene nisu nikako bile logične.

Nakon krize sa Korona virusom nivo cena će pre svega zavisiti od toga, kakav će biti nivo prometa kvadrata koji će se prodavati, a najviše od toga u kojoj tački će se susresti potražnja i ponuda nekretnina. Stanovi će se i nakon završetka ove situacije prodavati, ali je sigurno da cene nekretnina neće biti na onom nivou na kojem su bile pre izbijanja pandemije virusa.

Rabatićevo mišljenje je da se neće desiti nikakav krah na tržištu da će sva dešavanja biti kratkog daha, ali smatra da će na tržištu vladati neka nova pravila. Njegovo mišljenje je da su do sada prodavci nekretnina diktirali uslove prodaje, a da će sada kupci biti ti koji će diktirati uslove kupovine.

 

(4) komentara
 • Gabor
  Gabor
  14-Aug-20 19:19:18 PM


  Dovoljno je reći: Prva agencija u Novom Sadu za prometovanje nekretnina!!!

 • malena
  malena
  01-Apr-20 20:22:25 PM


  Malo je agencija koje opstaju na tržištu nekretnina toliko dugo kao "Solis nekretnine". U današnje vreme se mnogo gradi i mnogo je nekretnina po nerealnim cenama. Kada bih rešila da sada kupim kuću ili stan, ne bih se dvoumila da li da angažujem agenciju. A "Solis" je zaista agencija za primer.

 • angelina
  angelina
  01-Apr-20 11:43:06 AM


  U Novom Sadu su cene zadnjih par godina po meni bile nerealne, tako da ce nadam se posle ovoga biti normalizovane.

 • nenad
  nenad
  01-Apr-20 10:37:20 AM


  Kriza će svakako da dobede do izvesnog zastoja na tržištu nekretnina. Verovatno će cene barem na nekim lokacijama i da padnu. ova kriza može da se posmatra kako test za agencije. Najaći i najkvalitetniji će preživet i psole zastoja će krenuti sa radom kao ranje. One druge će l nestati ili će imati slabije rezultatedodaj komentar

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.

O blogu

Korisna iskustva kako za potencijalne kupce nekretnina, tako i za oglašivače tj. zastupnike i vlasnike.


Top nekretnine

Sve top nekretnine
138,000 €
Prodaja / Zastupnik
SOLIS nekretnine
67 m2
415,000 €
Prodaja / Zastupnik
Galerija nekretnine
106 m2
350 €
Izdavanje / Zastupnik
BG HOME real estate
52 m2
71,900 €
Prodaja / Zastupnik
DIVIS nekretnine
44 m2

SMB nekretnine
Gigant nekretnine
IN-EL
Milox nekretnine
Agencija Momčilović 011
LIFE HOUSE NEKRETNINE
Cilj nekretnine
Eurostan nekretnine